Watercooling Video Post!

Published by stelabouras in Gaming, Hardware, Tech, Videos

Επιτέλους! Ήρθε η ώρα του πρώτου video post του Wiggler φτιαγμένο απο τα χεράκια μας! Εδώ θα δείτε βήμα-βήμα πως καταφέραμε να βάλουμε υδρόψυξη στο pc του Petrakea και πιο συγκεκριμένα το Reserator 1 plus της Zalman! Το How-to έχει χωριστεί σε 3 μέρη και έτσι κερδίζετε τόσο απο bandwidth αλλά παράλληλα μπορείτε να επιλέξετε απευθείας το σημείο του video της αρεσκείας σας!
Περιμένουμε comments! emoticon

2-arxiko pcΑρχικά λοιπόν να δώσω τις τιμές των 2 εξαρτημάτων που χρησιμοποιήθηκαν. Σημειωτέον οτι εκτός του watercooling βάλαμε στο τέλος και το αθόρυβο τροφοδοτικό της Zalman των 460 Watt. Έτσι το μεν σύστημα υδρόψηξης κόστισε στα 229 euros + φ.π.α. , ενώ το τροφοδοτικό 135 euros +φπα.

Στο ψητό τώρα, το όλο εγχείρημα αποτελείται απο 3 videos τα οποία παρουσιάζουν τμηματικά την εγκατάσταση.

4-me idropiksiΣτο πρώτο video παρουσιάζεται η απο-συναρμολόγηση του υπολογιστή του Petrakea, η αφαίρεση της ψύχτρας και του παλιού τροφοδοτικού [ qtec ] και η προσθήκη του συστήματος ψήξης της Cpu.

5
Στο δεύτερο video μπορείτε να δείτε την τοποθέτηση και του συστήματος ψήξης στην κάρτα γραφικών,την σύνδεση αυτών με τους ωραίους μπλέ σωλήνες που καταλήγουν στον "πύργο ψύξης" της Zalman καθώς και το γέμισμα αυτού με το μίγμα απιονισμένου νερού ( 2 L ) και του υγρού που παρέχει η εταιρία.

Τέλος στο τρίτο video το how to ολοκληρώνεται με την τοποθέτηση του νέου PSU και το τεστ του pc κάτω απο αντίξοες συνθήκες [ βλέπε 3D Mark 2006 emoticon ]

Δείτε εδώ ένα slideshow με όλα τα στάδια στο flickr

Video 2 Video 3

Comments (10)

Lord Anax
February 21st, 2006 at 9:30 pm

Poli kali prospatheia. Perimenw feedbacks gia statherotita kiriws stis mnimes tis gpu. Eite valte kammia 10 loop to 3dmark i trekste gia kana 2wro kanena fear. Artifacts or not kai thermokrasia.
Mithradir eisai idios o Che sta niata tou.
I love you man :)))

Petrakeas
February 21st, 2006 at 9:56 pm

me ti mnimi tis kartas grafikwn isws na iparxei problima.ftanei tous 65 ba8mous an ti zwrisw tin karta.8a balw ena a8oribo anemistiraki zalman (80ari) na ti fisaei.GPU kai CPU pantws einai xamila..
exw kanei test diarkeias misis wras me sinexes rendering sti cpu kai i 8ermokrasia de ksepernouse tous 52!

opote prepei na petaxtw na agorasw fanaki gia ti mnimi!!!

morpheous
February 23rd, 2006 at 12:20 am

poly kalo paidia!!
kalh fash to video post!!
nice!!

stelabouras
February 23rd, 2006 at 12:30 am

thnx morpheous ;) stay tuned for more :D

mikel
February 23rd, 2006 at 6:42 pm

telio!!!!!!!!!!!1

SIndar
February 25th, 2006 at 1:46 am

Yay! ‘Den Kanei!Valte kana ganti!”
H |ataka| !

Bravo paidia!

Haros
March 10th, 2006 at 4:13 pm

Mpravo paidia, kalh kinhsh to videaki…

-”opws blepoume kamia diaroh…”
-”nai eutyxws, giati alliws tha to klaigame…”

lol :D

perimenoume ki alla :D keep on..

Petshop και υπολογιστές… at Wiggler
October 27th, 2006 at 2:51 pm

[...] _encloseme: 1 Έφτασε ο καιρός να αλλάξω το υγρό της υδρόψυξής μου και τους σωλήνες γιατί οι παλιοί έχουν ποτιστεί από την άθλια μυρωδιά του απαράδεκτου αντιψυκτικού της zalman. Οπότε πήγα σε petshop στο τμήμα για ενυδρία για να πάρω καινούριους σωλήνες. Μετά, πήγα σε φαρμακείο για ορό ή απεσταγμένο νερό για τις "φλέβες" του υπολογιστή! Όσοι ασχολούνται με custom συστήματα υδρόψυξης θα ξέρουν για τα παραπάνω, αλλά εμένα μου φάνηκε παράξενο να πρέπει να πάω σε petshop και φαρμακείο για τον υπολογιστή μου!! Ευτυχώς δε χρειάστηκε να πω στο petshop το λόγο που ήθελα τους σωλήνες, γιατί το βλέμα της πωλήτριας θα ήταν priceless! Technorati Tags: destilled, petshop, watercooling, zalman Socially Bookmark Petshop και υπολογιστές…              // Used for showing and hiding user information in the comment form function ShowUtils() { document.getElementById(“authorinfo”).style.display = “”; document.getElementById(“showinfo”).style.display = “none”; document.getElementById(“hideinfo”).style.display = “”; } function HideUtils() { document.getElementById(“authorinfo”).style.display = “none”; document.getElementById(“showinfo”).style.display = “”; document.getElementById(“hideinfo”).style.display = “none”; } [...]

ADMIN_blue-whitegt
April 18th, 2007 at 5:20 pm

PENA….ego exo allo watercooler kai kanei poli thorivo. alla tora tha valo ZALMAN……egiisi..!!!

FAIL : To Wiggler στο “Βήμα”! at Wiggler
April 5th, 2009 at 1:43 pm

[...] Τέλος, αν και δεν περιμέναμε να κυκλοφορήσει στο ακέραιο η συνέντευξή μας, δεν ήταν τόσο ευχάριστο το γεγονός ότι παρατηρήσαμε ανακρίβειες σε σύγκριση με όσα είπαμε αρχικά. Το Wiggler Vidcast δεν ξεκίνησε τον Νοέμβριο του 2005 αλλά τον Φεβρουάριο του 2006. [...]