Ogle – The OpenGl Extractor

Published by stelabouras in Gaming, Multimedia, Software, Tech

Ogle ogle…Ωραίο όνομα..Αλλά τι κάνει ακριβώς? Το OGLE λοιπόν (συντόμευση του OpenGL Extractor) είναι ένα πακέτο που συνεργάζεται με το OpenGl (το οποίο με λίγα λόγια είναι το πακέτο εντολών που διαχειρίζεται τα real-time γραφικά σε games / programs etc…και το οποίο επικοινωνεί απευθείας με την κάρτα γραφικών) και επιτρέπει την καταγραφή και επαναχρησιμοποιήση της τρισδιάστατης γεωμετρίας οποιουδήποτε μοντέλου αναπαρίσταται απο το OpenGl. Ο τρόπος λειτουργίας του είναι απλός : καταγράφει τα δεδομένα που μεταφέρονται μεταξύ των προγραμμάτων που κάνουν χρήση 3d γραφικών και της βιβλιοθήκης OpenGl και αποθηκεύει αυτή την πληροφορία σε ένα αρχείο για περαιτέρω επεξεργασία…Με λίγα λόγια δουλεύει όπως και το hypersnap [ πρόγραμμα για καταγραφή screenshots ] αλλά …σε 3d! emoticon Για να δουλέψει το Ogle θα πρέπει να κατεβάσετε ένα plugin-dll το GLIntercept, που απο ότι μπορείτε να καταλάβετε λόγω ονόματος αυτό παρεμβάλλεται μεταξύ Ogle και OpenGl..

Χρήσιμο Link : makezine

Comments (4)

kmak
February 25th, 2006 at 8:06 pm

Πολύ καλό εργαλειάκι! Τωρα μπορούμε να σώσουμε τα μοντέλα που μας αρέσουν για να κανουμε ενα game :D χεχε! Πλακα κανω. Θα το ρίξω μια ματιά σίγουρα.

stelabouras
February 25th, 2006 at 8:17 pm

3exasa na valw auto to oraio screenshot pou iparxei kai sto official site kai dixnei pos me tin voi8ia tou Ogle kai enos…3d printer… mporeis na kaneis ena omoiwma tou char sou sto WoW :P

wow ogle

Petrakeas
February 26th, 2006 at 2:37 pm

8a to dokimaseis Stelie?dwse kana screenshot apo to montelo i telos pantwn auto pou swzei auto to programma

stelabouras
February 26th, 2006 at 7:52 pm

logika 8a to dw sto 6imero pou erxetai kai an ine 8a kanw pio leptomeres post…apo oti diavazw pantws sto site doulevi poli kala!