H Apple υποστηρίζει επίσημα εγκατάσταση Windows σε Macs!

Published by ispofacto in Hardware, Software, Tech

partition.gifΤώρα πια δεν υπάρχει λόγος να μην αγοράσει κανείς Mac! Είναι ο μόνος τρόπος για να έχεις νόμιμα και τα 3 λειτουργικά που υπάρχουν σε έναν υπολογιστή! (Mac OS X, Window$ και Linux). Το Boot Camp είναι το πρόγραμμα που αναλαμβάνει τη δημιουργία dual-booting των Mac OS X και Windows σε ένα Mac και μπορείς να το κατεβάσεις από το επίσημο site της Apple.

Comments (9)

mikel
April 5th, 2006 at 3:44 pm

pragmatika teleia dinatotita.pistevw oti oi pwliseis twn mac tha anevoun katakorifa!

ispofacto
April 5th, 2006 at 3:45 pm

ontos :)

mikel
April 5th, 2006 at 3:54 pm

to neo logismiko pote kikloforei?leopard nomizw tha legete

ispofacto
April 5th, 2006 at 3:59 pm

tha argisei,apo iounio kai meta vlepoume :P

Petrakeas
April 5th, 2006 at 4:27 pm

apo ti stigmi pou kapoioi filoi mou (porwmenoi kioalas) de skeftontai oute k twra na agorasoun mac, as mi pisteuoume oti 8a ektokseutoun oi pwliseis….

de leme onomata

stelabouras
April 5th, 2006 at 5:56 pm

simfwnw me ton prolalisanta :)

KCorax
April 5th, 2006 at 6:15 pm

Όταν λέτε linux εννοείτε το yellowDog ; Ελπίζω όχι, it sucks.
Το ζήτημα νομίζω δεν είναι να έχουμε dual boot. Το βιώνω σαν πρόβλημα επειδή όλο το λογισμικό μου για γραφείο/επικοινωνία είναι σε linux, και σχεδόν όλη η ανάπτυξη σε windows. Το θεωρητικά θαυμάσιο θα ήταν να παρέχεται virtual pc σε επίπεδο εφαρμογής, κάτι σχετικό κάνει το wine με τα bottles αλλά η υλοποίηση δεν ενθουσιάζει. Το πρόβλημα εκεί είναι μετά οτι για κάθε μη native εφαρμογή σηκώνεις και το περιβάλλον της, έπειτα η επικοινωνία μαζί της σίγουρα δεν είναι τόσο καλή.
Τώρα επειδή τελευταία η λέξη virtualization έχει γίνει πολύ καραμέλα σε κάποιους χώρους θα πρέπει να θυμόμαστε οτι η εναλλαγή μεταξύ εφαρμογής σε virtual pc προκαλεί context switch στον επεξεργαστή — ήτοι φοβερό χρονικό κόστος.
Αυτά τα οποία ακούγονται για εγγενή υποστήριξη απο επεξεργαστές, τα είχαμε ακούσει απο την sun πρώτα ως Evergreen και αργότερα ώς MaJc που θα έτρεχαν και καλά java bytecode. Tο αποτέλεσμα των ερευνητικών προγραμμάτων (γιατί έρευνα ήταν) ήταν οτι *δεν* μπορούμε να έχουμε πραγματικό virtualization στον ίδιο πυρήνα. Το MaJc προσπάθησε να λύσει το πρόβλημα με την ιστορικά πρώτη εμπορική πολυπύρηνη αρχιτεκτονική και VLIW επεξεργασία, αλλα απέτυχε εμπορικά λόγω χαμηλής (σε σχέση με τον ανταγωνισμό) απόδοσης. Χωρίς απόδοση δεν έχουμε παιχνίδια, άρα κόβουμε ένα μεγάλο μέρος του υποψήφιου κοινού.
Να επισημάνω τέλος οτι απο γνωστό που πηγαίνει στα IDF τα τελευταία 4 χρόνια δεν έχει ακούσει καμία υπόσχεση virtualization, άσχετα απο το τι λέει ο τύπος. Σκαλίστε λίγο το site της intel, αξίζει.

art attack
April 5th, 2006 at 7:18 pm

exigiste mou re paidia ..giati na parw ena laptop mac kai na tou valw windows?
se ti exyphretei kati tetoio

KCorax
April 5th, 2006 at 9:28 pm

Πρόσβαση σε ~ 300.000 εφαρμογές που είναι γραμμένες για windows ;