Desperate Housewives και Lost: νόμιμα δωρεάν για downloading!

Published by ispofacto in Multimedia, Television

housewives.jpgΗ Disney, που της ανήκει το δημοφιλές κανάλι ABC, ανακοίνωσε σύμφωνα με το Reuters ότι θα προσφέρει για δωρεάν downloading τις δημοφιλές αυτές σειρές με την προσθήκη σε αυτές διαφημίσεων. Αρχικά θα γίνει δοκιμαστικά για δύο μήνες αρχίζοντας από τον Μάιο. Μακάρι πάντως το πείραμα αυτό να έχει επιτυχία και να ακολουθήσουν και άλλα γνωστά κανάλια!

Comments (4)

PHILOS
April 11th, 2006 at 9:50 am

Καιρός δεν ήταν? Εκτός και αν πάλι δεν αφήνουν να εξαχθουν οι εκπομπές αυτές εκτός ΗΠΑ όπως γίνεται ήδη με το itunes. Για να δούμε.

KCorax
April 11th, 2006 at 11:02 am

Χμ, μάλλον θα αποτύχει. Το ίδιο πράγμα είχε επιχειρήσει να κάνει προ ετών (circa ’96) η m$ με τα ie channels -σαν τελευταία πνοή ζωής στα channels καθ’αυτά- αλλα απέτυχε . Βέβαια και η ποιότητα εικόνας ήταν άθλια αλλα τέλος πάντων.
Ο λόγος που πάτωσε ήταν οτι κυκλοφορούσαν αρχειάκα convolutors, δλδ σκριπτάκια ανα ταινία τα οποία πήγαιναν και έκοβαν τις διαφημίσεις. Το πρόβλημα με τα βίντεο είναι οτι σε αντίθεση πχ με μουσική δεν κατοικούν σε μια drm συσκευή άρα είναι ευάλωτα σε τέτοιες επιθέσεις. Να σημειώσουμε οτι ο μόνος που έχει πλατφόρμα για DRMed βίντεο εξακολουθεί να είναι η m$ με το media player/media center. Και για να προλάβω σχόλια: ναι ο Jobs αυτή τη στιγμή είναι ο μεγαλύτερος μοναδικός μέτοχος της disney, αλλα οι διάδοχοι αθροιστικά έχουν απόλυτη πλειοψηφία. Έχουν δε δείξει κατα καιρούς οτι τους αρέσει να συνεργάζονται με την m$ (disney dvd κ.α.).

Χάρης
April 11th, 2006 at 12:20 pm

Βεβαίως και υπάρχει DRM για video (ναι και για DivX).
Προφανώς εδώ η ABC/Disney, έχοντας συνηθίσει να ελέγχουν το σύμπαν, πάνε να παρακάμψουν την Apple, προσφέροντας video (το οποίο παρεπιπτόντως θα είναι flash), από το site τους και ελπίζοντας στο brand name τους. Μάταιες ελπίδες – όχι για το online video, αλλά για τους δεινόσαυρους των media που πεθαίνουν.

KCorax
April 11th, 2006 at 10:00 pm

- Το πρόβλημα είναι οτι χωρίς μια κλειστή πλατφόρμα και λογισμικό που να την υποστηρίζει άψογα το υλικό θα είναι παράνομα αντιγράψιμο. Αντιγράψιμο = convolutors (όπως ανέφερα) άρα 0 έσοδα απο διαφημίσεις.
- Χυδαίο παράδειγμα: αν τραβήξεις με κάμερα sony τηλεόραση που παίζει macrovision II dvd η στην εικόνα της τηλ. φαίνεται σαν ένα πράσινο πλαίσιο. Αυτό εννοώ λέγοντας DRM πλατφόρμα.
- Το video on demand για τις μάζες είναι μύθος. Ρωτήστε το akamai τον μεγαλύτερο CDN. Άλλο να ανεβάζεις τρέιλερ για την apple άλλο ταινίες πλήρους ανάλυσης και μεγάλου μήκους.