Elephants Dream

Published by stelabouras in Multimedia, Software

elephant.jpgΤο ‘Elephants Dream‘ είναι ένα Open Movie Project που έχει δημιουργηθεί εξ ολοκλήρου στο open-source 3d πακέτο, Blender. Η διάρκειά του είναι 11 λεπτά και διαδραματίζεται σε ένα περίεργο (και όχι ιδιαίτερα φιλικό) κόσμο όπου οι μηχανές κυριαρχούν και οι 2 πρωταγωνιστές ( Emo και Proog ) εξερευνούν, έχοντας θα έλεγα αρκετά φιλοσοφικές συζητήσεις..Αξίζει ένα download, για να δείτε την τεχνοτροπία αλλά και το τι μπορεί να κάνει κανείς με ένα μη-εμπορικό πακετό!

Comments (8)

mave
May 21st, 2006 at 1:50 pm

Δεν είναι μόνο η ταινία που αξίζει αλλά και το γεγονός ότι την δίνουν με άδεια creative commons ενώ επιπλέον δίνουν για κατέβασμα και όλο το υλικό που χρησιμοποίησαν για να φτιάξουν την ταινία. Το Blender μπορεί να είναι ανοικτού κώδικα αλλά δεν παύει να είναι συγκρίσιμο με εμπορικό λογισμικό σε πολλά σημεία , ενώ σε άλλα ακόμη καλύτερο!

Tsevdos.com » Blog Archive » Elephants Dream
May 21st, 2006 at 4:15 pm

[...] H ταινία Elephants Dream είναι μία 3D cartoon ταινία φτιαγμένη με πολύ μεράκι, η οποία μάλιστα διατίθεται δωρεάν κάτω από την Creative Commons άδεια. Η ταινία έχει φτιαχτεί αποκλειστικά με το open source 3D πρόγραμμα Blender, ενώ ο οποιοσδήποτε μπορεί να δει πως φτιάχτηκε η ταινία, να κάνει διασκευές στην ταινία αλλά και να δημιουργήσει νέο περιεχόμενο για την ταινία (μιας και η Creative Commons license επιτρέπει όλα τα παραπάνω). Η ταινία είναι πραγματικά πάρα πολύ όμορφη και σίγουρα αξίζει να αφιερώσετε λίγο από τον χρόνο σας για να την δείτε. Επίσης οι προσφερόμενες download επιλογές, αναλύσεις και τύποι αρχείων είναι άπειροι έτσι ώστε να καλύψουν όσο περισσότερους χρήστες γίνεται. Απλά κατεβάστε την και δείτε την! (Ευχαριστώ τους Wiggler οι οποίοι δημοσίευσαν πρώτοι την είδηση.) [...]

aris
June 13th, 2006 at 4:39 pm

Λίγο καθυστερημένα αλλά ενημέρωσα και τον Pathfinder για την ταινία και γράψανε ένα άρθρο:
http://tech.pathfinder.gr/tech/elephants-dream.html

Ας ελπίσουμε οι Blenderόβιοι να βγάλουν σιγά σιγά το game engine browser plugin και να δεις σε τι σκοτάδια θα θαφτούνε όλα τα flash games.

Coble
March 30th, 2007 at 7:00 pm

This site is very nise and helpfull! Would you please also visit my site?

Marsha
March 30th, 2007 at 7:00 pm

Hi! Your site is very nice! Please visit my homepage:

Phillip
March 30th, 2007 at 7:00 pm

Hmm… sweet! [*../nice_site2.txt*]

The Ark Short Film at Wiggler
April 27th, 2007 at 8:25 pm

[...] post, που θυμίζει αρκετά (ως ατμόσφαιρα τουλάχιστον) το Elephant’s Dream. Δυστυχώς δεν διατίθεται για download for free οπότε πρέπει να [...]

Sandra
May 1st, 2007 at 2:59 am

Nice Site!!! (p)