Πειρατεία λογισμικού: Άλλο ένα αρνητικό ρεκόρ της Ελλάδας

Published by ispofacto in Gaming, General, Misc, Software

TechnologyEikastiko.jpgΤην πρώτη θέση ανάμεσα στις χώρες της διευρυμένης Ευρωπαϊκής Ένωσης κατέχει η Ελλάδα στη πειρατεία λογισμικού. Σύμφωνα με Παγκόσμια Μελέτη που πραγματοποίησε η IDC και παρουσίασε η Business Software Alliance το ποσοστό πειρατείας στη χώρα μας ανήλθε το 2005 στο 64% σημειώνοντας οικονομικές απώλειες της τάξεως των 125 εκατ. ευρώ ($157 εκατ.). Όπως σημειώνεται στη μελέτη η Ελλάδα -κατέχοντας για τρίτη συνεχή χρονιά την πρώτη θέση ανάμεσα στις χώρες της διευρυμένης Ε.Ε.- δεν κατάφερε να μειώσει το ποσοστό πειρατείας, αποτελώντας μαζί με την Ιταλία, τις μόνες δύο χώρες που έχουν περισσότερο από 50% διακίνηση παράνομου λογισμικού. (Για περισσότερες πληροφορίες στο knowhow.gr)

Comments (2)

bfd
May 23rd, 2006 at 11:31 am

Eytyxws pou exoume kai thn peirateia giati, exei pou exei ta xalia ths h plhroforikh sthn ellada, Qa eimastan skete maou maou.

h peirateia zwntaneyei thn plhroforikh….

KCorax
May 23rd, 2006 at 2:56 pm

Το μέγεθος της αγοράς λογισμικού στην Ελλάδα είναι μικρό μεταξύ άλλων λόγων και επειδή αντιγράφουμε τοσο πολύ. Δεν λέω οτι θα λείψουν τα χρήματα απο τις διαθνείς του εξωτερικού, αλλα εαν δεν αγοράσουμε λογισμικό απο ελληνικούς οίκους λογισμικού δεν είναι λογικό να περιμένουμε οτι θα πάνε καλά.