Ctrl-C + IE = Dangerous!

Published by stelabouras in Coding, Internet, Software

firefox-ie.gifΟρίστε ένας ακόμη λόγος για να βάλετε Firefox! Αν χρησιμοποιείτε Internet Explorer για την καθημερινή σας πλοήγηση στο διαδίκτυο και πατήσετε την συντόμευση Ctrl-C ( Copy στο Clipboard δηλαδή ) τότε μην είστε τελείως σίγουροι πως αυτό που κάνατε copy το ξέρετε μόνο εσείς! Ενα συγκεκριμένο vulnerability στον IE δίνει την δυνατότητα σε μία σελίδα να ‘διαβάσει’ τα δεδομένα του clipboard με ότι συνέπειες μπορούν να ακολουθήσουν ( σκεφτείτε να κάνετε copy για να σώσετε τον κωδικό σας κάπου ).Δεν με πιστεύετε? Τότε κοιτάξτε εδώ και κάντε ένα πείραμα!

Comments (5)

tolisbak
June 17th, 2006 at 9:29 pm

Βάλτε Opera, όχι στο ανάπηρο κακέκτυπο του……

VirusMagic
June 18th, 2006 at 11:40 am

Πάντως αν ισχύει αυτό θα γίνει λίγο σάλος.. Όσον αφορά τον Opera, τον χρησιποποίησα..
Καλός είναι, με αρκετά στοιχεία από τον Firefox, αλλά μου φάνηκε λίγο αργός..
Νομίζω πως το μέλλον είναι η φλεγόμενη αλεπού. :)

stelabouras
June 18th, 2006 at 11:53 am

Oso anafora to vulnerability auto isxiei kai pros to paron dior8wnetai me allagi sta security options. Tora ws anafora ton Opera browser, mporw na pw oti ine poli kalos apla ine ligo nwris gia na krinoume an 8a mporouse na xtipisei ton IE, pragma pou epitigxanei o firefox ws ena va8mo ;)

tolisbak
June 18th, 2006 at 11:42 pm

Φίλε VirusMagic, χρησιμοποιώ Opera από την έκδοση 3.51, περί το 1999 εαν θυμάμαι καλά. Από τότε είχε tabs.

Το μόνο παραπάνω στοιχείο του firefox είναι η λειτουργία του find. Όοοοοολα τα άλλα είναι καθαρές αντιγραφές το Opera, το οποίο πλεονεκτεί κατά πολύ σε χρηστικότητα σε κάθε επίπεδο-για να την πλησιάσει κάπως ο Firefox χρειάζεται ένα σωρό plug-ins. Βέβαια εαν απλώς ανοίγεις και κλείνεις σελίδες σε tabs χωρίς να έχεις σκεφτεί να αλλάξεις οτιδήποτε σχετικό με την εμφάνιση ή δεν σώζεις σελίδες ή δεν κατεβάζεις αρχεία με τον browser δεν πρόκειται να καταλάβεις τι εννοώ. Δοκίμασε το back στον ένα και στον άλλο ή το undo ή το duplicate tab ή να διακόψεις το κατέβασμα ενός αρχείου και να το συνεχίσεις άλλη στιγμή ή να κατεβάσεις torrents ή να κάνεις σωστή μεγένθυση σε σελίδα-αυτά και άλλα ακόμα τα ψάχνουν οι “πρωτοπόροι” του firefox (τι θράσος!). Έχει και εξαιρετικό mailer (αλλά ακόμα χωρίς δυνατότητα backup….).

Όσο για την ταχύτητα, o firefox 2 όντως είναι καλύτερος από το Opera 8.51 (που έχει και προβληματα σταθερότητας), αλλά όχι από το Opera 9. Το μόνο μείον που βρίσκω στον 9 είναι το ό,τι προσπαθεί ανεπιτυχώς να ανοίξει pdf σε παράθυρο.

Δεν είναι καθόλου τυχαίο πως η M$ έχει και είχε ξεχωριστές σελίδες για τον Opera σε ιστότοπους της, οι οποίες σελίδες επίτηδες περιείχαν λάθη για να φαίνεται πως ο Opera δεν τις εμφανίζει σωστά.

VirusMagic
June 21st, 2006 at 4:46 pm

Den kserw gia ton Opera 9 alla mia proigoumein ekdosi mou fanike argoutsiki, mporei kai lathos mou etsi?
Den arkei na dimiourgiseis enan browser omws, prepei kai na ton prowthiseis…
Nomizw pws o Opera den exei prowthithei swsta kai xrisimopoihtai kyriws apo psagmenous tou xwrou..
Skepsou poso grigora mpike sta PC mas o firefox..
Kai fysika einai no 1 auti tin stigmi..