Δοκιμάστε το Office 2007 χωρίς εγκατάσταση!

Published by stelabouras in Software, Tech

office2007Η Microsoft δίνει την δυνατότητα στον καθένα να κάνει ένα test drive της νέας έκδοσης του Office μέσω browser ( Internet Explorer φυσικά )! Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όλα τα προγράμματα του πακέτου και να διαχειριστείτε δεδομένα σε πραγματικό χρόνο. Αρκετά καλός και πρακτικός τρόπος beta testing θα έλεγα, ειδικά για αυτούς που θέλουν να δουν το feeling του Word 2007 απο κοντά, χωρίς να χρειαστεί να το εγκαταστήσουν!

Comments (9)

KCorax
June 27th, 2006 at 11:04 am

Citrix εδώ εκεί παραπέρα
Παντού !

Τεσπα το έκαναν που το έκαναν δεν το έβαζαν σε πιο γρήγορα μηχανήματα ; Περίμενα περίπου 4 λεπτά οπου παρακολουθούσα το μηχάνημα να προχωρά μια μπάρα καθώς στήνει τα δείγματα. Δεν θα ήταν πιο απλό να έχουν virtual machines και να σηκώνουν απο ενα νέο instance για κάθε επισκέπτη ;

KCorax
June 27th, 2006 at 11:08 am

Είναι βλάκες αυτοί που το έστησαν τελικά, δεν έχει ούτε antialias. Ειδικά τα κεφαλαία fonts κάνουν για πριόνια…

Sugar
June 28th, 2006 at 3:53 pm

Ποτέ δεν θα καταλάβω την τακτική της Microsoft όοοοο,τι κάνει κι έχει σχέση με Net να επιτρέπει να τρέχει μόνο μέσω ΙΕ.

Εντάξει, marketing θα μου πεις, αλλά ο κόσμος προχωράει μπροστά, και οι εναλλακτικοί browsers θριαμβεύουν! Με κάτι τέτοιες κινήσεις μόνο γραφικοί φαίνονται.

Petrakeas
June 28th, 2006 at 5:06 pm

pragmati simfwnw Sugar! egw malista molis piga na treksw to online office k mou eipe oti den einai simbatos o browser ksenerwsa k den anoiksa ton IE

endexomenws omws na apaitei IE gia na treksei giati mporei na egka8ista kapoio activeX control ,ta opoia einai simbata mono me IE. O KCorax 8a kserei perissotera epi tou 8ematos… ;)

stelabouras
June 28th, 2006 at 5:11 pm

I ali8eia ine oti to test gia na tre3ei apaitei tin egkatastasi enos activex control, tou citrix apla den pistevw oti ine toso diskolo na ginei kati tetoio implement kai stous ipoloipous browsers…Isws na ine 8ema patentas fisika…o polemos twn browsers ine poli pio skoteinos apo oti fainetai telika ;)

Petrakeas
June 28th, 2006 at 5:39 pm

ta activeX einai patenta tis microsoft k mallon de 8eloun na ta dextoun oi alloi browsers.episis…einai epikinduna k prepei na kaneis accept mono ta activeX pou empisteuesai

isws na itan eukolo sti microsoft na ilopoiisei to online office mesw activeX ,enw na i8ele perissotero programmatismo na to ilopoiisei xwris activeX, mono me ajax. kcorax pou eisai? :)

KCorax
June 28th, 2006 at 6:34 pm

Το ΑctiveX που βάζει είναι το Citrix Metaframe, ουσιαστικά η ίδια πλατφόρμα που στηρίζει το Remote Desktop. Η Citrix έχει μπλοκάρει στο παρελθόν προσπάθειες εξαγοράς απο την ms γιατί έχει μονοπώλιο απέναντι στη μαμά. Για να καταλάβετε είχαν συνάψει ειδική συμφωνία για τα Vista για ανάγνωση πηγαίου κώδικα ωστέ να είναι οι πρώτοι που φτιάχνουν τέτοιο προϊόν. Αν δεν κάνω λάθος είναι και οι μόνοι. Όλες οι άλλες λύσεις είναι τύπου VNC που απλώς τραβάει την οθόνη και την στέλνει.

Απο εκεί και πέρα η ms έχει ανοικτές τις περιγραφές του ActiveX -αν και δεν είναι σταθερό πρότυπο- είναι το ίδιο απο το 97 περίπου και ύστερα, οπότε η μή ενσωμάτωση είναι καθαρά επιλογή των κατασκευαστών browser. Ειδικά στα Windows είναι πολύ εύκολο να μπεί υποστήριξη. Στην τελική όμως καλύτερα που δεν το κάνουν, γιατί θα κληρονομούσαν προβλήμματα ασφαλείας που δεν μπορούν να διορθώσουν και μόνοι τους. Το ActiveX δε, είναι αμαρτωλό κεφάλαιο…

Η μαγκιά με το ActiveX control είναι οτι μπορεί να συνθέσει ήδη εγκατεστημένα άλλα controls πχ γραφήματα κλπ και να παρέχει πολλές υπηρεσίες. Η δε υλοποίηση είναι ίδια με την αντίστοιχη του flash, το οποίο για τον Firefox στα windows, ένα hard coded ActiveX container. Το να εισάγουν υποστήριξη είναι εύκολο και δεν άπτεται πατέντας. Απο εκεί και πέρα δεν υπάρχει καμία πιθανότητα να το υλοποιήσει κανείς from scratch αφενός γιατί εκεί θα υπάρχει πατέντα αφετέρου γιατι είναι πολύ δύσκολο :)

KCorax
June 28th, 2006 at 6:39 pm

Τώρα το είδα:
>na to ilopoiisei xwris activeX, mono me ajax.

Αυτό άραγε σε τι θέση θα έβαζε το Google Office που όλοι φημολογούν ; …

Sony VAIO FZ series « Interactive thinking
June 28th, 2007 at 2:28 pm

[...] μπορείτε να το κάνετε ενα test drive χωρίς να το αγοράσετε εδώ. [...]