.kkrieger, όταν κάτι τόσο μικρό αποδεικνύεται πολύ μεγάλο..

Published by stelabouras in Coding, Gaming, Software

kkrieger screenshotΤο .kkrieger πρόκειται για ένα game με μέγεθος 96k που είχε νικήσει σε αντίστοιχο διαγωνισμό (96k games δηλαδή) το 2004. Το εκπληκτικό με την συγκεκριμένη εφαρμογή είναι το ότι αν και τόσο μικρή, καταφέρνει μέχρι και σήμερα -με τα εκπληκτικά γραφικά της- να "γονατίζει" γρήγορα συστήματα της αγοράς. Η τεχνολογία που χρησιμοποιεί ονομάζεται Procedural Synthesis και δίνει την δυνατότητα στο .kkrieger με το που εκτελείται να δημιουργεί textures, models και ήχους κυριολεκτικά απο το μηδέν! Θέλετε να πάρετε μια γεύση? Δείτε εδώ!(σημείωση..είναι ακόμα σε beta version) Μην ανησυχείτε! Δεν πιάνει χώρο! emoticon

Comments (1)

VirusMagic
July 14th, 2006 at 1:48 pm

Είχα πάθει πλάκα… 96kb εφαρμογή και να είναι κανονικό παιχνίδι με 3D γραφικά και να κολλάει στο PC μου! Έλεος! Μη με γελούν τα μάτια μου? Μη με πονάν τ’αφτιά μου?

Λίγο ηρέμησα βέβαια όταν διάβασα την τεχνική που χρησιμοποιήσανε. Απ’οτι κατάλαβα δίνουν το βάρος της εφαρμογής στους επεξεργαστές, τροφοδοτώντας τους συνεχώς με μαθηματικo-ηλεκτρο-αλγοριθμο-συναρτησιακές πράξεις, οι οποίες προφανώς είναι αποθηκευμένες στα 96k… (και πάλι λίγο πιάνουν!).

Πάντως άξιοι! Τους βγάζω το καπέλο… (Πρέπει να έχει τρελή δουλειά!!!) :p