Η nvidia θα βάλει τσιπάκι στο iPod?

Published by ispofacto in Gadgets, Hardware, Misc, Multimedia, Tech

ipod.gifΗ δυνατότητα αναπαραγωγής βίντεο στην τελευταία γενιά των iPod είναι δυνατή με τη βοήθεια ενός τσιπ που κατασκευάζεται από την Broadcom. Σύμφωνα όμως με άρθρο της σελίδας appleinsider.com για την επόμενη γενιά των iPod θα αναλάβει την κατασκευή των τσιπ η nvidia. Το τσιπ αυτό σύμφωνα πάλι με το παρακάτω άρθρο θα προσφέρει και δυνατότητες 3d γραφικής απεικόνισης στο iPod! Χμμ…λέτε να ακολουθήσει το δρόμο του Gameboy?emoticon

Comments (3)

Titanas
July 20th, 2006 at 3:26 pm

Ελπίζω πως όχι!

stelabouras
July 20th, 2006 at 4:30 pm

Δεν ξέρω αν η Apple έχει σχέδια για μετατροπή του δημοφιλούς mp3 player σε κονσόλα, πάντως με το τσιπάκι της Nvidia ανοίγονται νέοι δρόμοι [ αν και κάτι μου λέει οτι η εταιρία(Apple) θα βάλει 3d effects στο μενού του ipod :P , ή/και visualization support ;) ]

KCorax
July 21st, 2006 at 4:04 pm

Τα nvidia go mobile τσιπάκια είναι καλά και άγια, αλλά στα κινητά που ως τώρα έχουν μπεί η διάρκεια μπαταρίας + θερμοκρασία είναι μια τραγωδία. Επίσης δεν υπάρχει υποστήριξη για wifi, που πολλοί macάδες ψιθυρίζουν οτι θα υπήρχε σε επόμενο iPod- .

Να φτιάξει custom chip η nvidia για την Apple ξεχάστε το. Τα go mobile είναι downsize παραπροϊόν μιας εταιρείας που έκανε σχετικά προϊόντα για ARM επεξεργαστές και την οποία αγόρασε η nVidia. Αμφιβάλω αν υπάρχει καν η τεχνογνωσία μέσα στην εταιρεία για να συνεχίσουν έστω την ανάπτυξη.

Πέραν αυτού, το προϊόν είναι καλό και αφήνει χώρο για Visualizations και κυρίως 3D παιχνίδια. Να μην ξεχνάμε άλλωστε οτι πρόσφατα σχετικά η Apple προσέλαβε προγραμματιστές παιχνιδιών που εργάζονταν στην Gameloft (παιχνίδια για κινητά τηλέφωνα).

Το μέλλον προδιαγράφεται ενοποιημένο !