Καλοκαίρι, η εποχή των τεχνολογικών συνεδρίων!

Published by stelabouras in Coding, Internet, Multimedia, Tech

laptop at conferenceΜέσα στο καλοκαίρι έλαβαν χώρα αρκετά συνέδρια τεχνολογικού περιεχομένου, τα οποία λίγο-πολύ παρακολούθησα μέσα απο τα αντίστοιχα sites / blogs / podcasts που τα κάλυπταν. Παρακάτω θα παρουσιάσω μια λίστα των σημαντικών conferences του καλοκαιριού σε περίπτωση που σας ξέφυγε κανένα και θα θέλατε να μάθετε περισσότερα.

Wordcamp (5 Αυγούστου) Berkley
wordcamp logoΤο Wordcamp, το επίσημο συνέδριο του WordPress δηλαδή, είχε αρκετά μεγάλη επιτυχία καθώς παρουσιάστηκαν αρκετά νέα χαρακτηριστικά που θα ενσωματωθούν σε μελλοντικές εκδόσεις του CMS (sidebar widgets) και ακούστηκαν ομιλίες γύρω απο το blogging με συμβουλές (tips) για αρχάριους αλλά και για πεπειραμένους, SEO optimization techniques κ.α. Θεωρώ οτι το συνέδριο αυτό βοήθησε αρκετά αν και δεν θα ήταν άσχημη η διοργάνωση ενός αντίστοιχου ευρωπαϊκού.


Linux World Expo
(14-17 Αυγούστου) San Francisco
linux world expo logoΤο συνέδριο Linux World Expo, έδωσε την δυνατότητα παρουσίασης πάνω απο 100 διαφορετικών ομιλιών γύρω απο κάθε τομέα χρήσης του λειτουργικού όπως Mobile και Embedded Linux, Security, Network Management αλλά και tutorials και Hands-on Labs (που ο καθένας έπρεπε να φέρει τον laptop του για να συμμετάσχει). Στην σελίδα Conference Tracks μπορείτε να βρείτε ένα πλήρες πρόγραμμα του συνεδρίου και των keynotes.

Apple’s World-Wide Developers Conference ( Wwdc 2006 ) (7-11 Αυγούστου) San Francisco
wwdc 2006 logoΊσως το πιο αναμενόμενο και πιο γνωστό συνέδριο του καλοκαιριού! Το Wwdc (που τα αρχικά του μου θυμίζουν World Wrestling Championship) είναι απο τα ισχυρά χαρτιά της Apple όσο αναφορά την προώθηση των νέων προϊόντων της. Παρουσίασεις όπως αυτές των Mac Pro και του νέου λειτουργικού Leopard έχουν δώσει τροφή για αναλύσεις και κόντρες που θα κρατήσουν για αρκετό καιρό, ενώ το διαφημιστικό μέρος του συνεδρίου για άλλη μια φορά θριάμβευσε με banners του στύλ “Hasta la Vista, Vista” και “..introducing Vista 2.0″!

Siggraph 2006 (29 Ιουλίου – 3 Αυγούστου) Boston
siggraph 2006 logoΤο πιο γνωστό συνέδριο γύρω απο το Graphics Programming, η Siggraph 06 ολοκλήρωθηκε στις 3 Αυγούστου παρουσιάζοντας αρκετά papers και ομιλίες που θα καθορίσουν το μέλλον στα γραφικά υπολογιστών, τόσο τα real-time (games για παράδειγμα) όσο και prerendered (βιομηχανία των οπτικών εφέ σε ταινίες). Η Siggraph είναι το πιο επιστημονικό συνέδριο σε σύγκριση με όλα τα υπόλοιπα που παρουσίασα σε αυτό το post και οποιοσδήποτε ασχολείται σοβαρά με τα γραφικά υπολογιστών θα πρέπει να το έχει στα υπόψην του. Ένα αρκετά καλό αφιέρωμα στην Siggraph μπορείτε να βρείτε στο άρθρο του CgSociety.

Wikimania Conference (4-6 Αυγούστου) Cambridge Massachusetts
wikimania logoΤο δεύτερο Wikimania conference έφερε κοντά μέλη διάφορων projects της Wikimedia με σκοπό την ανταλλαγή ιδεών, την παρουσίαση νέων wiki-related θεμάτων αλλά και τον διαγωνισμό πάνω σε κατηγορίες συγγραφής άρθρων και όχι μόνο! Κρίνοντας απο το ευχαριστήριο κείμενο που υπάρχει στην σελίδα του συνεδρίου, το όλο event στέφθηκε με επιτυχία :)

KDE Conference 2006 ( Akademy 06 ) (23-30 Σεπτεμβρίου) Dublin, Ireland
kde conference 2006 logoΑν και δεν εντάσσεται στην κατηγορία των καλοκαιρινών συνεδρίων, το aKademy 2006 που θα γίνει τέλη Σεπτεμβρίου σε ευρωπαϊκό έδαφος, πρόκειται να είναι ένα αρκετά ενδιαφέρων συνέδριο γύρω απο την ανάπτυξη του KDE, παρουσιάζοντας την νέα έκδοσή του (KDE 4) και δίνοντας ιδιαίτερο ενδιαφέρον στην community.

Comments (1)

Η κριτική της Apple για τα Vista at Wiggler
September 16th, 2006 at 2:06 pm

[...] Βλέποντας αυτό το video απο το καλοκαιρινό event της Apple (WWDC 2006) στο οποίο ο Steve Jobs παρουσιάζει τα Vista ως μια αντιγραφή του MacOSX, αναρωτιέμαι αν οι εταιρίες πρέπει όντως να σχολιάζουν τόσο έντονα το γεγονός οτι οι αντίπαλοι τους αντιγράφουν… Technorati Tags: apple, copy, feature, Leopard, mac os x, macosx, microsoft, operating systems, redmond, steve jobs, top, vista, wiggler, windows vista beta, wwdc Socially Bookmark Η κριτική της Apple για τα Vista              // Used for showing and hiding user information in the comment form function ShowUtils() { document.getElementById(“authorinfo”).style.display = “”; document.getElementById(“showinfo”).style.display = “none”; document.getElementById(“hideinfo”).style.display = “”; } function HideUtils() { document.getElementById(“authorinfo”).style.display = “none”; document.getElementById(“showinfo”).style.display = “”; document.getElementById(“hideinfo”).style.display = “none”; } [...]