Nasa προς εφευρέτες : ‘Θέλουμε ανελκυστήρα!’

Published by stelabouras in Hardware, Misc

nasa_logoΑπο ότι φαίνεται η NASA θέλει απελπισμένα να επισπεύσει την δημιουργία ενός Space Elevator ώστε να μπορέσει μελλοντικά να αντικαταστήσει τις πολυδάπανες εκτοξεύσεις με απλά και γρήγορα ταξίδια..Αν και κάτι τέτοιο φαντάζει μάλλον ανέφικτο, πολλοί εφευρέτες, επιστήμονες αλλά και εταιρίες (όπως η “The Liftport Group”) θα παρεβρεθούν στον διαγωνισμό που έχει προαναγγέλει η γνωστή διαστημική εταιρία (και που θα γίνει κάπου στην έρημο του New Mexico τον επόμενο μήνα), καθένας έχοντας την δική του υλοποίηση και πιστεύοντας οτι θα είναι αυτός που θα κερδίσει το βραβείο των 400 χιλιάδων δολλαρίων!

Comments (3)

Titanas
September 6th, 2006 at 3:26 pm

Το ασανσέρ είναι καλή ιδεά που υπάρχει χρόνια (βλέπε επιστημονική φαντασία) και κυκλοφορούν κάποιες σκέψεις όπως ένα σχοινί κατακσευασμένο με νανοτεχνολογία ώστε να μην καταρρεύσει από το ίδιο του το βάρος . Το σχοινί αυτό θα μεταφέρει το ασανσέρ.

stelabouras
September 6th, 2006 at 3:43 pm

Δεν γνωρίζω αν η νανοτεχνολογία έχει προχωρήσει τόσο πολύ ώστε να δημιουργηθεί τέτοιο είδους σχοινιού όπως λες Titana. Το θέμα είναι οτι προς στιγμήν αφού η ίδια η NASA δεν μπόρεσε να βρεί μια σωστή λύση στο θέμα και στρέφεται σε τρίτους, αυτό ίσως να λέει πολλά…

Titanas
September 6th, 2006 at 4:16 pm

Το θέμα με τόσο μεγάλα σχοινιά είναι αυτό που ανέφερα.. το μεγάλο τους βάρος. Η ιστορία με το ασανσέρ πάει πολύ πίσω στον χρόνο.. δυστυχώς.