Τέλος πια τα Newsletters!

Published by stelabouras in Internet, Software, Tech

rss_logoΧθές έκανα unsubscribe απο 3 sites των οποίων το newsletter έπαιρνα με την μορφή mail, κάθε μέρα. Ποιός ο λόγος να μαθαίνω νέα τους όταν έχω το RSS τους να ανανεώνεται καθημερινά? Σε αυτού του είδους τα newsletters (που σχετίζονται στα νέα του site) το RSS feed είναι η καλύτερη επιλογή!
Δεν πιάνει καθόλου χώρο (είχε φτάσει, ο φάκελος του mailbox για τα νέα του Tom’s Hardware να παίρνει ανησυχητικές διαστάσεις), είναι ανώνυμο και αποτελεί ένα πιο γρήγορο και πιο διαδραστικό τρόπο ενημέρωσης, αφού μέσα απο το RSS μου δίνεται η δυνατότητα να επιλέξω για ποιό νέο θα διαβάσω ένα summary! Πλέον ο RSS Reader που χρησιμοποιώ (RSS Owl) διαχειρίζεται πάνω απο 200 feeds τα οποία είναι ταξινομημένα σε κατηγορίες! No more newsletters, switch to RSS!

Υ.Γ. Φυσικά κάποια newsletters όπως οι λίστες χρηστών δεν προσφέρουν κάτι εναλλακτικό (και δεν ξέρω αν ποτέ θα διατίθενται σε μορφή syndication, αφού το μόνο μειονέκτιμα των feeds είναι η αρχειοθέτηση, η οποία είναι αρκετά σημαντική σε αυτή την περίπτωση) οπότε αυτά γλίτωσαν την διαγραφή..Προσωρινά τουλάχιστον!

Comments (5)

Sugar
September 9th, 2006 at 10:37 pm

Από όλο το post κρατάω τον RSS reader σου…Έχω δοκιμάσει άπειρους, χωρίς επιτυχία, τί λέει το Owl?

(τελικά κατέληξα να χρησιμοποιώ τον Sage του Firefox, μια χαρά κάνει τη δουλειά του)

stelabouras
September 9th, 2006 at 11:03 pm

Είχα περάσει παλιά και απο την Sage-φάση αλλά τελικά η όλη ιδέα της ύπαρξης του extension στο sidebar δεν με βόλευε και τόσο (too much distraction for me ;)) Όσο για τον RSS-Owl σε λίγο θα έχω ένα σχετικό post! [Μου έδωσες ιδέα!]

RSSOwl - Ο καλύτερος Reader για τα RSS σας! at Wiggler
September 10th, 2006 at 2:32 am

[...] [ Thnx Sugarenia για την ιδέα του post ] Technorati Tags: aggregator, feed, java, opml, rss, rss owl, rssowl, wiggler Socially Bookmark RSSOwl – Ο καλύτερος Reader για τα RSS σας!              // Used for showing and hiding user information in the comment form function ShowUtils() { document.getElementById(“authorinfo”).style.display = “”; document.getElementById(“showinfo”).style.display = “none”; document.getElementById(“hideinfo”).style.display = “”; } function HideUtils() { document.getElementById(“authorinfo”).style.display = “none”; document.getElementById(“showinfo”).style.display = “”; document.getElementById(“hideinfo”).style.display = “none”; } [...]

HaVai
October 2nd, 2006 at 7:15 pm

Θα έλεγα οτι άργησες να κάνεις switch to RSS…
Εγώ χρησιμοποιώ το netvibes.com… έχω access από οποιοδήποτε pc

stelabouras
October 2nd, 2006 at 7:18 pm

Η αλήθεια είναι οτι χρησιμοποιώ τα RSS συνέχεια για περίπου 1 χρόνο, απλά είχαν μείνει 2-3 newsletters που είχαν αργήσει να κάνουν switch σε RSS μορφή ;) Όσο για το netvibes, το παρουσιάσαμε στο 2ο επεισόδιο του Wiggler Vidcast, και με το χθεσινό του visual upgrade έχει γίνει ακόμα καλύτερο!