Φτιάξτε το δικό σας Home Theater Pc

Published by Petrakeas in Hardware, Multimedia, Software, Television

htpcή αλλιώς HTPC. Το άρθρο της extreme tech με βρίσκει αρκετά σύμφωνο όσο αναφορά τα χαρακτηριστικά του pc. Στη σύνθεση του συστήματος έχουν συμπεριλάβει και ένα πολύ σημαντικό παράγοντα: το θόρυβο λειτουργίας. Για λειτουργικό συστήνουν Windows XP media center edition , το οποίο είναι πολύ καλή επιλογή γιατί παίζει τα πάντα και μπορείτε να εκμεταλλευτείτε το hardware video acceleration της ATI (ή nvidia θα πρότεινα) ,το λεγόμενο DXVA, και το hardware AC3, dts decoding της X-fi . Εναλλακτικά υπάρχει και το mythTV, αλλά θέλει λίγο ψάξιμο.

Comments (16)

ktolis
September 18th, 2006 at 3:36 pm

ή ακόμη καλύτερα αγόρασε το δικό σου iTV της Apple. Με 299$ κόστος δεν υπάρχει κάτι που να μπορεί (ακόμη) να το συναγωνιστεί. Με δυνατότητες ασύρματου συγχρονισμού με Desktop υπολογιστή καθώς και HDTV-resolution αναπαραγωγή H.264 υλικού (βλέπε Blue-Ray), δεν υπάρχει επιστροφή:

http://www.ilounge.com/index.php/ipod/review/apple-computer-itv-tentative-name-media-server/

Petrakeas
September 18th, 2006 at 4:05 pm

Το iTV έχει πολύ διαφορετική προσέγγιση από τα HTPC και επομένως δε γίνεται σύγκριση. Αν θέλεις όμως να το αντιμετωπίσω ως HTPC θα σου απαντήσω χιουμοριστικά ότι όντως δεν υπάρχει κάτι που να μπορεί να συναγωσιστεί την έλλειψη features του.

Συγκεκριμένα ένα HTPC δείχνει live TV (HD και μη) , επιτρέπει real-time pause,rewind. Έχει κάποιες φορές radio και το σημαντικότερο: πάιζει όλα τα video που μπορεί να έχει κάποιος, είτε αυτά είναι Divx, είτε είναι corrupted με errors, είτε από κινητό. Παίζει και H264 και μάλιστα οι σημερινοί decoders (για Linux και windows) είναι πολύ γρήγοροι και πάιζουν “main profile” αλλά και streams που δεν τηρούν τις προδιαγραφές.

Οπότε αν κάποιος επιθυμεί το iTV σηναίνει ότι ζητάει κάτι πολύ διαφορετικό απο HTPC. Εγώ προσωπικά θέλω να αναπαράγω οά μου τα video σε τέελεια ποιότητα και να βλέπω HD conntent

Μια που αναφέρεις το θέμα HDTN να αναφέρω ότι τα “κατεβασμένα” HDTV streams κυκλοφορούν σε .TS container με Mpeg2 video και ac3 ήχο. Αυτά πώς θα τα δεις στο iTV?

Ionas
September 18th, 2006 at 5:30 pm

Μας έκαψες…και εγώ που νόμιζα οτι είμαι OK με το παλιο μου desktop PC (που μετέτρεψα σε Media Center PC) κρυμμένο σε μια ντουλαπίτσα…

ΤΩΡΑ ΤΑ ΘΕΛΩ ΟΛΑ! Ειδικά το case είναι φοβερό. Φυσικά αν πάρεις το case θες και mATX mobo. Τώρα μένει να δω ποια από τα παλιά μου parts (cpu/μνήμες κτλ) will fit (ελπίζω όλα). Λες να τη γλιτώσω με $175 + $85; :)

Αχ. Καταναλωτισμός.

Petrakeas
September 18th, 2006 at 5:43 pm

Μη πέφτεις στην παγίδα Iona! Μια χαρά είσαι με το παλιό desktop pc. Μπορείς φαντάζομαι να δεις όλες τις ταινίες και τα video που έχεις. Δε χρειάζεται να έχουμε πάντα ό,τι τελευταίο βγει. Απλά έγραψα ότι είναι cool.. Το κανονικό μου pc είναι πιο αδύναμο από τα χαρακτηριστικά που έβαλαν οι τύποι στην extreme tech για το HTPC. Ωστόσο για να παίξεις 1080p θέλει cpu! Τι να κάνουμε??
Από την άλλη για να καταλάβεις όντως διαφορά θέλεις 1080p tv (πράγμα ακριβό και σπάνιο). Οπότε καλά είσαι με το παλιό pc για μερικα χρονάκαι ακόμα :-)

Πάντως αυτά τα μικρά κουτάκια είναι πολύ όμορφα!!

KCorax
September 19th, 2006 at 6:07 pm

> ή ακόμη καλύτερα αγόρασε το δικό σου iTV της Apple. Με 299$ κόστος δεν υπάρχει

Για αρχή δεν μπορείς να το αγοράσεις. Επίσης στο ίδιο κόστος παίρνεις ένα xbox και κάνεις τα ίδια πράγματα *ακριβώς* συν επιπλέον έχεις κονσόλα.

Petrakeas
September 19th, 2006 at 6:19 pm

@KCorax: Δε νομίζω ότι κάνεις τα ίδια πράγματα! Στο xbox μπορείς να παίξεις όλων των ειδών video formats, στο i-TV μόνο ό,τι παίζει το i-tines. Αν γίνει hack ενδεχομένως να παίζεις κι άλλα

KCorax
September 19th, 2006 at 6:54 pm

Προσπαθώ να είμαι συγκαταβατικός και να μην βγάλω ακόμη ένα supernova κατά των mac στο ταλαίπωρο το blog σας. Μη με τσιγκλάς, το θεωρώ άθλιο προϊόν.

Αυτό μόνο: είδα κάτι ‘περιορισμούς’ στο developer.apple.com για streaming non drm’ed περιεχομένου. Ειδικότερα στις νέες εκδόσεις του bonjour/avahi το stream είναι drm protected, αυτό άραγε θα έχει επίδραση στον τρόπο με τον οποίο γίνεται ο διαμοιρασμός περιεχομένου μεταξύ συσκευών και άρα και του iTV ;

Να σημειώσω επίσης οτι η Apple είναι ο μόνος οργανισμός διεθνώς που χρησιμοποιεί Trusted Computing υλικό χωρίς να είναι μέλος του σχετικού consortium. Δλδ έχει υψηλό έλεγχο στον τρόπο με τον οποίο τα μηχανήματά της διαχειρίζονται προσωπικές πληροφορίες των χρηστών χωρίς όμως λογοδοτεί για το πως θα τις χρησιμοποιεί.

Για τον κάθε αναγνώστη αυτό μπορεί να σημαίνει πολλά, πχ οτι ίσως να χρεωνόμαστε per view όταν προβάλουμε ταινίες στην τηλεόρασή μας ή οτι θα μας ρουφιανεύει όταν παίζουμε κάτι για το οποίο δεν έχει ψηφιακή υπογραφή. Πολλά μπορεί να σκεφτεί ένας κακόβουλος.

ktolis
September 20th, 2006 at 12:09 am

Πετρακέας:

Χμ.. δεν έχεις άδικο, το iTV δεν είναι HTPC

Το iTV διαφέρει στα εξής με το HTPC:
1) Δεν παίζει υλικό τηλεόρασης (π.χ. από αναλογική τηλεόραση ή ψηφιακή επίγεια)
2) Κοστίζει 1100$ φθηνότερα.
3) Δεν υποστηρίζει εγγραφή (προϋποθέτει πως το υλικό είναι ήδη στην διάθεσή σου).

Νομίζω αξίζει αυτό το tradeoff. 1100$ για ζωντανή τηλεόραση, σε μια … τηλεόραση.. ε το κερατό μου, μπορώ να γυρίσω το κανάλι νομίζω και με το τηλεχειριστήριο της τηλεόρασης. (όλες οι HDTV τηλεοράσεις έχουν και αναλογικό και ψηφιακό δέκτη πλέον).

Αν το ζητούμενο είναι η επιπλέον εγγραφή, τότε η προσθήκη ιδίου κόστους περιφερειακού κωδικοποιητή με υποδοχή firewire,usb2 είναι η μόνη εναλλακτική, εκτός αν από τον υπολογιστή σου streamάρεις το υλικό από την dvb κάρτα σου.

KCorax:
Σχετικά με τις τεχνικές λεπτομέρειες (γιατί τα άλλα είναι εντελώς υποκειμενικά, αβίαστα και αβάσιστα οπότε τα προσπερνώ).

Μέσα από το iTunes μπορείς να αναπαράγεις media βασισμένα σε οποιοδήποτε codec (υποστηρίζονται από raw, ως mpeg2, ac3, xvid, avc (h264), xvid, faac μπλα μπλα μπλα), αλλά το θέμα είναι το τί υποστηρίζεται από το “iTV”. Στην συγκεκριμένη περίπτωση νομίζω πως θα έπρεπε να ρωτήσουμε την Intel. Το κουτάκι είναι η επόμενη γενιά της ViiV τεχνολογίας της Intel (η αναπαραγωγή ενός 720p stream απαιτεί 1.83 GHz Intel Core Duo ή γρηγορότερο, οπότε η λύση δόθηκε μέσω εξωτερικού τσιπακίου με αποκλειστική χρήση την αποκωδικοποίηση HDTV-resolution video). Οποιαδήποτε λοιπόν σχετική ερώτηση, θα έπρεπε προτίστως να απευθυνθεί εκει.

Σχετικά με το HDTV, μιας και θίχτηκε το ερώτημα, HDTV τρέχουσας γενιάς παντού εκτός Ευρώπης γίνεται όντως μέσω mpeg2 streams, στην Ευρώπη όμως η υλοποίηση του HDTV θα γίνει απευθείας με χρήση αυτή της επόμενης γενιάς κωδικοποιητών και άρα βασισμένο στο AVC/H.264.

Ως προς το drm-protection. Η χρήση του drm υπονοείται για υλικό drm-ed. Ήδη όμως στο iTunesMusicStore εδώ και 6 μήνες “πωλείται” δωρεάν non-drm υλικό video (ηχητικό παρέχεται από πέρισυ). Αυτό το υλικό “παίζει” ήδη στο iTV. Επίσης, αν έχεις δει την παρουσίαση του Stevie, θα πρόσεξες πως το υλικό που αναπαράγει είναι υλικό από εικόνες και video που έχει φτιάξει ο ίδιος και άρα δεν έχει drm. Δεν χρειάζεται λοιπόν hackιά για να παίξει τέτοιο υλικό. Το μόνο που ίσως είναι υπό διερεύνηση είναι αν το stream από το pc/mac ως το iTV μέσω του ασύρματου/ενσύρματου δικτύου μεταδίδεται με κάποιο σχετικό drm-ing on-the-fly. Γεγονός που πολύ αμφιβάλω αν ισχύει.

Πως λοιπόν μπορεί κάποιος να προσθέσει “digital-tv” υλικό στο iTV?

Η φθηνότερη λύση ξεκινά από τα 99$ κοντά παρέχοντας αποκωδικοποίηση και εγγραφή mpeg2 streams και την αποθήκευσή τους στο iTunes για αναπαραγωγή:
http://www.elgato.com/index.php?file=products_eyetvdtt

Για HDTV-streams πάμε στο
http://www.elgato.com/index.php?file=products_eyetvhybrid

και αν προτιμούμε κάτι πολύ πιο “επαγγελματικό” υπάρχει και το
http://www.elgato.com/index.php?file=products_eyetv610

όλα κάτω από 300$, αθροιστικά λοιπόν έχουμε τις ίδιες δυνατότητες με το HTPC με το μισό ακριβώς κόστος στην ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ περίπτωση.

Εναλλακτικά προϊόντα:

http://www.miglia.com/products/video/tvminihd/index.html
http://www.miglia.com/products/video/tvmax/index.html
http://www.twinhan.com/product_terrestrial_9.asp
[...]

ktolis
September 20th, 2006 at 1:23 am

then again, ίσως και να μήν είναι το ViiV η βάση αλλά κάτι εντελώς εξωτικό.. όπως αυτό:

http://www.extremetech.com/article2/0,1558,2011975,00.asp?kc=ETRSS02129TX1K0000532

που χρησιμοποιεί wireless-usb “utrawideband” τεχνολογία (!?)

http://www.extremeuwb.com/
http://gizmodo.com/gadgets/analog-devices-inc./

gorry details:
http://www.audioholics.com/news/editorials/wirelessHDMI.php

που αν όντως ισχύει αυτό, τότε το μηχανάκι παίζει τα πάντα (ότι παίζει και το mac/pc αφού όλα γίνονται streamed από αυτό, ακόμη και το interface). Πολύ αμφιβάλλω όμως για αυτή την περίπτωση.

KCorax
September 20th, 2006 at 12:12 pm

> 2) Κοστίζει 1100$ φθηνότερα.

Προϋποθέτει οτι έχεις ένα mac απο το οποίο streamάρεις περιεχόμενο. Δεν είναι μόνο 299$, είναι ακόμη 299$. Γιατί δε μετράς τα 1000$ του φθηνότερου iMac ;

> Αν το ζητούμενο είναι η επιπλέον εγγραφή, τότε η προσθήκη ιδίου κόστους περιφερειακού κωδικοποιητή με υποδοχή firewire,usb2 είναι η μόνη εναλλακτική,

Εκτός και αν είσαι κάτοικος ΗΠΑ, οπότε μάλλον έχεις και ένα slingbox ή Tivo που περιπλέκει περισσότερο τα πράγματα.

> Το κουτάκι είναι η επόμενη γενιά της ViiV τεχνολογίας της Intel

Όχι δεν είναι. Το ViiV άλλωστε είναι certification logo όπως το centrino, σημαίνει intel επεξεργαστής και κατασκευή για HTPC. Δεν χωράει intel επεξεργαστής σε αυτό το κόστος.

> με αποκλειστική χρήση την αποκωδικοποίηση HDTV-resolution video

Δεν χωράει ούτε HDTV αποκωδικοποιητής σε αυτό το κόστος. Το πιθανότερο είναι οτι streamάρουν εικόνα και συνθέτουν το UI στο κουτάκι. Θα δικαιολογούσε τη μαζική παραγγελία για goForce απο την nVidia τα οποία τελικά δεν είδαμε μέσα σε νέα iPod.

> (γιατί τα άλλα είναι εντελώς υποκειμενικά, αβίαστα και αβάσιστα οπότε τα προσπερνώ).

Το οτι η Apple τρέχει TC και *δεν* είναι μέλος δεν χωράει αμφισβήτιση. Απο ενημερωτικό του securityfocus, μαμάς της λίστας θεμάτων ασφαλείας Bugtraq: http://www.securityfocus.com/brief/270

Για τα υπόλοιπα είπα απλώς τι υποψιάζομαι, με βάση τους νέους -χαλαρούς- τεχνολογικούς περιορισμούς.

> εδώ και 6 μήνες “πωλείται” δωρεάν non-drm υλικό

Εννοείς τα podcast ; Κάπως νωρίτερα δεν έγινε αυτό ;
Αυτό στο οποίο αναφερόμουν είναι το νέο αίτημα της MPAA προς το TC Consortium: να υπάρχει provision για να: α) μην παίζει non drm-ed υλικό. το οικειακό θα πρέπει να φέρει ψηφιακή υπογραφή απο τον δημιουργό, δλδ η σχετική υπηρεσία θα ενσωματωθεί με τα προφίλ χρηστών. αυτό προβλέπεται σαν σετ υπηρεσιών στα Vista μέσω του Infocard. β) να μην είναι προσπεράσιμες οι διαφημίσεις στα DVD επόμενης γενιάς. τεχνολογικά το στηρίζουν ήδη και το κάνουν για νομικά σημειώματα, απλά θέλουν να εξασφαλίσουν οτι δεν θα γίνεται απο υπολογιστές.

> αν έχεις δει την παρουσίαση του Stevie,

Στην παρουσίαση ενός beta προϊόντος πολλά μπορεί να γίνουν. Και εμείς εικασίες κάνουμε.

> ου αν όντως ισχύει αυτό, τότε το μηχανάκι παίζει τα πάντα (ότι παίζει και το mac/pc αφού όλα γίνονται streamed από αυτό, ακόμη και το interface)

Το μηχάνημα δεν φέρει το UI του FrontRow (κρίμα) άρα σαφώς κάτι γίνεται rendered σε αυτό. Άρα πιθανόν να έχουμε υβριδική λειτουργία οπου φέρνει το βίντεο απ’έξω και σχεδιάζει το UI τοπικά ; Πάλι μαντεύω…

Απο το link για wireless hdmi που έδωσες: “It works by compressing the data using JPEG 2000, an image compression standard whose artifacts are nearly unnoticeable.”

Αν κάνει πράγματι κάτι τέτοιο θα γελάσουμε πολύ. Θα έχουμε βίντεο με διαφορική συμπίεση να αποσυντίθεται σε καρέ και να αποστέλεται ;!;! Και αυτο΄το whose artifacts are nearly unnoticeable είναι κορυφαίο

KCorax
September 20th, 2006 at 12:12 pm

Μούμπλε μούμπλε, κάτι πήγε στραβά με το markup μου…

ktolis
September 21st, 2006 at 10:54 am

>> 2) Κοστίζει 1100$ φθηνότερα.

>Προϋποθέτει οτι έχεις ένα mac απο το οποίο streamάρεις περιεχόμενο. Δεν είναι μόνο 299$, είναι ακόμη >299$. Γιατί δε μετράς τα 1000$ του φθηνότερου iMac ;

Γιατί και το HTPC προϋποθέτει πως έχεις ούτως η άλλως ένα κανονικό pc και θές ΚΑΙ ένα Home Theater PC αντί να πάρεις κάποιο έτοιμο σε φέτες που θα παίζει ΜΟΝΟ dvd και θα σου κοστίσει μια περιουσία επειδή θα είναι απλά κάποιας μάρκας, φτάξε ένα μόνος σου που θα παίζει και άλλα. Στο κάτω κάτω μπορείς να πάρεις και ένα mac mini με 400$, και πάλι είσαι στα 2/3 της τιμής.

>>…ViiV..
>Όχι δεν είναι.
>>HDTV-resolution video
>Δεν χωράει ούτε HDTV αποκωδικοποιητής σε αυτό το κόστος.

Ρε, πολύ βιάζεσαι.. το επόμενο post μου το είδες? lolz…

>Το οτι η Apple τρέχει TC και *δεν* είναι μέλος δεν χωράει αμφισβήτιση
Δεν έχει και ιδιαίτερο νόημα αν δεν συνεργάζεσαι με άλλους του TC να είσαι μέλος της ομάδας τους. Ιδίως όταν δεν τρέχεις κάποιο λογισμικό τους. Μπορείς να το χρησιμοποιείς αλλά δεν σου επιβάλλει κανείς να είσαι μέλος τους.

>Εννοείς τα podcast ; Κάπως νωρίτερα δεν έγινε αυτό ;

Όχι εννοώ music videoclips, podcasts βγήκαν νωρίτερα σίγουρα, η κουβέντα όμως επικεντρώνεται στο video, όχι στο audio (ως επί το πλείστον).

>Αυτό στο οποίο αναφερόμουν είναι το νέο αίτημα της MPAA προς το TC Consortium: να υπάρχει provision για να: α) μην παίζει non drm-ed υλικό. το οικειακό θα πρέπει να φέρει ψηφιακή υπογραφή απο τον δημιουργό, δλδ η σχετική υπηρεσία θα ενσωματωθεί με τα προφίλ χρηστών. αυτό προβλέπεται σαν σετ υπηρεσιών στα Vista μέσω του Infocard. β) να μην είναι προσπεράσιμες οι διαφημίσεις στα DVD επόμενης γενιάς. τεχνολογικά το στηρίζουν ήδη και το κάνουν για νομικά σημειώματα, απλά θέλουν να εξασφαλίσουν οτι δεν θα γίνεται απο υπολογιστές.

H Intel είναι στο TC, και όμως στην πλατφόρμα ViiV δεν χρησιμοποιεί drm επίσης. Άσε την MPAA να χοροπηδάει όσο θέλει.

>> αν έχεις δει την παρουσίαση του Stevie,
>Στην παρουσίαση ενός beta προϊόντος πολλά μπορεί να γίνουν. Και εμείς εικασίες κάνουμε.

Μέχρι στιγμής δεν έχει δείξει στα 30 χρόνια παρουσίας της η Apple κάτι fake. Γιατί να το κάνει τώρα που είναι στο απόγειό της? Αυτά είναι καθαρά “ελληνικού” τύπου νοοτροπίες.

> Και αυτο΄το whose artifacts are nearly unnoticeable είναι κορυφαίο
Ναι είναι ορισμένο στις απαιτήσεις κατασκευής του JPEG2000. Η απωλεστική συμπίεση πρέπει να αποδίδει εικόνα σε συγκεκριμένο λόγο συμπίεσης που να μην είναι ορατή στο ανθρώπινο μάτι. Δεν καινούριο αυτό. Έτσι οριζόταν και το Jpeg, το παλαιότερο.

KCorax
September 21st, 2006 at 1:48 pm

> Γιατί και το HTPC προϋποθέτει πως έχεις ούτως η άλλως ένα κανονικό pc και θές

Εγώ είχα μείνει στο σημείο που το υποκαθιστούσε, δλδ απευθυνόταν σε κοινό που θέλει το Media Center κλπ κλπ. Αλλιώς παίρνεις μια ασύρματη επέκταση για το τηλεχειριστήριό σου και χρησιμοποιείς τον υπολογιστή στο γραφείο έτσι και αλλιώς.

> Ρε, πολύ βιάζεσαι.. το επόμενο post μου το είδες? lolz…

Αυτό που έγραψες αρχικά έδειχνε οτι δεν ξέρεις τι ακριβώς είναι το VIIV, άρα δικαιούμαι να σε πυροβολήσω. :D

> Δεν έχει και ιδιαίτερο νόημα αν δεν συνεργάζεσαι με άλλους του TC να είσαι μέλος

Μέλος του TC Consortium = λογοδοτείς δημόσια για το πως χρησιμοποιείς το σχετικό λογισμικό. Αυτός είναι ο επίσημος λόγος ύπαρξής του. Το οτι το χρησιμοποιεί είναι βέβαιο αφού το Pro Care έχει υπηρεσίες που βασίζονται σε αυτό.

> η κουβέντα όμως επικεντρώνεται στο video, όχι στο audio (ως επί το πλείστον).

Media είναι όλα.

> H Intel είναι στο TC, και όμως στην πλατφόρμα ViiV δεν χρησιμοποιεί drm επίσης.

Ναι αλλά εμπεδώσαμε οτι το VIIV είναι logo. Ο κάθε κατασκευαστής/καρφωτής/συναρμολογητής μπορεί να κάνει ότι θέλει. Εαν το chip είναι Intel, τότε παίρνει VIIV logo. Δεν είναι whole widget τελοσπάντων.

> Μέχρι στιγμής δεν έχει δείξει στα 30 χρόνια παρουσίας της η Apple κάτι fake
Στα χρόνια που παρακολουθώ εγώ: Copland (θα είναι έτοιμο του χρόνου), Επόμενα Newton, 3GHz Power PC. Και πολλά άλλα που πέφτουν στην κατηγορία του ‘σκόπιμη παραπλάνηση’ . Είναι λίγα δε λέω, αλλά η καλή διαγωγή δε μου λέει τίποτα.

Και πάλι όμως αυτό που εννούσα δεν ήταν οτι δεν δούλευε η συκσεύη αλλά οτι απλώς δεν ξέρουμε σχεδόν τίποτα για τους περιορισμούς της εκτός απο όσα μαντεύουμε. Και η mac κοινότητα πάλι πιστεύει οτι δεν θα υπάρχει κανένας περιορισμός που να κάνει το προϊόν λιγότερο θελγητό.

> που να μην είναι ορατή στο ανθρώπινο μάτι.
Άλλα τα μάτια του λαγού και άλλα τα αυτιά του. Εγώ πχ σαν υπερμέτρωψ βλέπω τα pixel της lcd οθόνης μου τώρα καθώς γράφω. Ένας HighFidelίστας θα έχει σοβαρή αντίρρηση στα φθηνά ηχεία που αγόρασα όμως.
Εν πάσει περιπτώσει εάν πληρώνεις τόσα χρήματα για να βλέπεις HD, το να έρχεται κάποιος και να στο σφάζει δεν είναι επιθυμητό έτσι δεν είναι ;

Τεσπα επειδή εξελίσεται σε flame το όλο θέμα ας δώσουμε τέλος εδώ ή συνέχεια στα blog μας :D

ktolis
September 21st, 2006 at 3:45 pm

το τρώει το κωλαράκι σου το flame. Μόνο σε αυτό συμφωνούμε.:D

Intel Viiv και AMD Live! at Wiggler
September 21st, 2006 at 7:32 pm

[...] Με αφορμή τα comments σε προηγούμενο post μου, είπα να διασαφηνίσω τι είναι το ViiV της intel και το της AMD. Είναι μία σειρά από προυποθέσεις που πρέπει να πληρεί ένας υπολογιστής ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως σύστημα ψυχαγωγίας. Γι αυτό πολλές mobo λένε "Live! ready" ή "ViiV compatible". Τα χαρακτηριστικά που δίνει η AMD είναι πιο ολοκληρωμένα καθώς απαιτεί θύρα Firewire (που έχει ταυτιστεί με τη μεταφορά ψηφιακού video) και κάποια άλλα δικτυακά χαρακτησριστικά τα οποία η intel θεωρεί προεραιτικά. Κατά τη γνώμη μου, τόσο το ViiV όσο και το Live! είναι ονομασίες marketing και τίποτα παραπάνω, καθώς δεν εισάγουν καινούρια τεχνολογία, αλλά συγκεντρώνουν αυτές που ήδη είχαμε και τις πλασάρουν σε όσους δε τις ήξεραν. Η μόνη καινούρια και σημαντική δυνατότητα που εισάγουν είναι να μπορεί ο υπολογιστής να κλείνει (stand by) άμεσα και να επανέρχεται τόσο γρήγορα όσο ένα επιτραπέζιο dvd player! Περισσότερα εδώ. Technorati Tags: amd, intel, live, live!, viiv, wiggler Socially Bookmark Intel Viiv και AMD Live!              // Used for showing and hiding user information in the comment form function ShowUtils() { document.getElementById(“authorinfo”).style.display = “”; document.getElementById(“showinfo”).style.display = “none”; document.getElementById(“hideinfo”).style.display = “”; } function HideUtils() { document.getElementById(“authorinfo”).style.display = “none”; document.getElementById(“showinfo”).style.display = “”; document.getElementById(“hideinfo”).style.display = “none”; } [...]

Τα δημοφιλέστερα post του Wiggler.gr at Wiggler
October 10th, 2006 at 1:57 am

[...] Άρθρο για home theater pc. [...]