Όταν ξεπερνάς τα όρια..

Published by stelabouras in Internet, Software, Tech

flickr_warningΠρίν λίγο ήρθα αντιμέτωπος με αυτή την ειδοποίηση στο Flickr Account μου, έχοντας ξεπεράσει τις 200 uploaded φωτογραφίες.
Το policy του Flickr είναι ότι τα free accounts, όταν ξεπεράσουν τις 200 photos, τότε η εφαρμογή δείχνει μόνο τις 200 νεώτερες (όχι μόνο σε όλους αλλά και στον ίδιο τον κάτοχο του λογαριασμού!).
Οπότε αν θέλω να δώ τις υπόλοιπες ‘κρυμμένες’ θα πρέπει απο ότι μπορεί κανείς να δεί -βάσει της ειδοποίησης- ότι ή θα αρχίσω να σβήνω τις νεότερες (που με βλέπω να το κάνω γιατι μαζεύτηκαν αρκετές χωρίς ιδιαίτερο λόγο) ή να αγοράσω Pro Account (25$/year). Μπρός γκρεμός και πίσω ρέμα το λέω εγώ αυτό, χωρίς να κρύψω οτι το feauture αυτό του Flickr δεν με ευχαρίστησε και πολύ..

Comments (4)

KCorax
September 18th, 2006 at 3:29 pm

Ε αντικειμενικά τώρα, δεν είναι οτι τον κρατούσαν κρυφό τον περιορισμό. Δεν ήταν καν κρυμμένος στο συμφωνητικό χρήσης.

Το κόστος 25$ το χρόνο που αναφέρει δεν είναι φοβερό για να πούμε την αλήθεια εάν θέλει κανείς απεριόριστο traffic. Θα ήταν βέβαια πρακτικό να μπορείς να αγοράσεις διαβαθμίσεις του ‘απεριόριστό’ αλλά…

Όπως είχες παρουσιάσει και εσύ υπάρχουν εναλλακτικές, πχ google/picasa + hello.com κλπ κλπ. Εάν δεν σου κάνουν αυτά κάνεις sort κατα προβολές και αρχίζεις να σβήνεις.

ktolis
September 18th, 2006 at 3:32 pm

Well, γιατί λοιπόν δεν χρησιμοποιείς το προεγκατεστημένο gallery2 που σου παρέχεται από τον server σου?
(http://iridium.csd.auth.gr/gallery/main.php)

stelabouras
September 18th, 2006 at 3:38 pm

@kcorax
Το μόνο που με πείραξε με το Flickr είναι η δυνατότητα να μην μπορώ εγώ να δω τις φωτογραφίες του account μου έστω και σε private μορφή και όντως αυτό το ήξερα πριν αρκετούς μήνες και το περίμενα να γίνει, απλά νόμιζα οτι δεν θα ήταν public.
Anyways όπως λές Kcorax θα αρχίσω να σβήνω (υπάρχουν κάτι junk-wow-screenshots που θέλουν πέταμα) και αν το ξανααντιμετωπίσω τότε μάλλον θα αγοράσω το pro.

@tolis
Χμμ gallery, ήθελα να το βάλω κάποτε και στο Wiggler αλλά μετά βρήκα το Flickr και κόλλησα. Ι will stick with the last one μέχρι να έχω σοβαρούς λόγους για migration ;)

KCorax
September 19th, 2006 at 6:08 pm

Τσιφούτηηηηηηηη