Είναι έτοιμο το PC σου για HD-DVD/Blu-ray;

Published by ispofacto in Cinema, Multimedia, Tech

hd_support.jpgΑν είσαι έτοιμος να αγοράσεις από Αμερική κάποιο HD-DVD/Blu-ray για να απολαύσεις μία HD ταινία(μιας και Ευρώπη θα έρθουν Χριστούγεννα) πρέπει πρώτα να είσαι σίγουρος ότι έχεις και το κατάλληλο software για αναπαραγωγή των ταινιών στο PC σου!
Για παράδειγμα τα πρώτα Blu-ray players από τη Sony δεν περιέχουν το κατάλληλο software. Δύο από τα προγράμματα που μπορούν να παίξουν HD δισκάκια αυτή τη στιγμή είναι το WinDVD που η έκδοση που υποστηρίζει αναπαραγωγή HD video είναι στα …ιαπωνέζικα (μπορείς βέβαια να το παραγείλεις ακόμα και αν δεν είσαι στην Ιαπωνία) και το πολύ γνωστό Cyberlink PowerDVD.
Η Cyberlink στην προσπάθεια της να σε προετοιμάσει για την μελλοντική σου αγορά έβγαλε λοιπόν το Cyberlink HD/BD Advisor. Τι κάνει αυτό; Πολύ απλά σου λέει κατά πόσο το PC σου είναι έτοιμο να παίξει τα HD δισκάκια. Give it a try λοιπόν!

Comments (9)

Papajohn
September 25th, 2006 at 9:18 pm

Όλα… κόκκινα! Το HD δεν είναι για το pc μου! :-p

Petrakeas
September 25th, 2006 at 9:47 pm

Το έτρεξα και εγώ. Αν και είχα κόκκινα δε σημαίνει ότι δε μπορώ να δω blueray ή Hd-DVD. Το πρόγραμμα αυτό βγάζει “κόκκινη κάρτα” σε οθόνη κ κάρτα γραφικών αν δεν υποστηρίζουν HDCP, αλλά ελάχιστα DVD θα χρησιμοποιούν HDCP encryption. Επίσης απαιτεί από την οθόνη να είναι 1080p, αλλά και σε μικρότερη ανάλυση μπορείς να δεις HD αλλά όχι στο μεγαλείο του.
px 1280χ1024 δείχνει κανονικά 720p αλλά κάνει resize για 1080p

Papajohn
September 26th, 2006 at 1:18 am

Μα απο κάτι άρθρα που διάβαζα, το HDCP ήταν ένα απο τα κύρια χαρακτηριστικά ασφαλείας του HD και γι’ αυτό το “αναγκαστικό” πέρασμα σε αυτό. Οι πρώτες HD ταινίες δεν το χρησιμοποιούν;!

ΥΓ. Εμένα είχε κόκκινο και στον επεξεργαστή (P4 2,4HGz), πάλιωσε ο καημένος..!

Petrakeas
September 26th, 2006 at 2:23 am

Η χρησιμοποίηση του HDCP encryption δεν είναι επιβεβλημένη για όλα τις ταινίες Hd-DVD ή Blue Ray. Εξαρτάται από την κάθε εταιρία το αν θα χρησιμοποιήσει encryption ή όχι.
Έχω την εντύπωση πως αρχικά δε θα χρησιμοποιηθεί! Περισσότερα θα συμπληρώσει ο ispo!

ispofacto
September 26th, 2006 at 12:55 pm

Ήδη στις πρώτες ταινίες που έχουν βγει και στα 2 στρατόπεδα δεν έχει χρησιμοποιηθεί. Το πιο πιθανό είναι -σύμφωνα με δημοσιεύσεις πολλών site – ότι έχει γίνει συμφωνία μεταξύ των εταιρειών παραγωγής ταινιών να μην χρησιμοποιηθεί μέχει το 2010 για 4 χρόνια ακόμα δηλαδή. Αν και δημοσιευμένο πολλές φορές δεν είναι πάρα φήμη ακόμα βέβαια. Ακόμα και έτσι όμως σίγουρα η αγορά μιας οθόνης θα πρέπει να κρατήσει αρκετά χρόνια απ’ότι μια πιθανή αναβάθμιση υπολογιστή οπότε καλό είναι να παρθεί υπόψη και να έχει HDMI με HDCP.

iadu
November 26th, 2006 at 7:15 pm

βλάκες! ΟΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥ!

ispofacto
November 26th, 2006 at 9:43 pm

Έξυπνεεεεεεεεεεεε!

tsik
March 16th, 2007 at 6:20 am

έχουν βγει blue ray-hd dvd drives για pc; πόσο κάνουν