Hands-on preview : Tagloops

Published by stelabouras in Internet, Multimedia, Software, Tech

tagloops_logoΧθές ήρθε η invitation για την Private Alpha του Tagloops και αποφάσισα να γράψω ένα συνοπτικό hands-on preview για αυτό το αρκετά υποσχόμενο web-service! Καταρχάς να σημειώσω οτι πίσω απο το όλο εγχείρημα είναι ο (έλληνας) Harry Vikatos πράγμα που κάνει την όλη ενασχόληση αρκετά ενδιαφέρουσα! Το Tagloops λοιπόν δίνει την δυνατότητα στους χρήστες του να δημιουργήσουν τις δικές τους Web Movies χρησιμοποιώντας ένα flash interface που θυμίζει πάνω-κάτω τα περισσότερα προγράμματα video editing, αφού υποστηρίζει layers, fade effects, opacity properties και πολλά άλλα ωραία.
Αυτο που διαφοροποιεί το Tagloops όμως απο τα offline software είναι το ότι κάνει χρήση αρκετών web features όπως τα rss και το streaming audio! Με λίγα λόγια μπορείτε να εισάγετε στην Web movie, το rss του αγαπημένου σας site και στο πίσω layer το rss απο το αγαπημένο σας flickr photostream για background ενώ παράλληλα θα παίζει μουσική που θα έρχεται σε streaming μορφή απο κάποιο άλλο site! Το καλύτερο κομμάτι είναι οτι σε περίπτωση που το site ανανεώσει το RSS, ή εισαχθούν νέες photos στο Flickr τότε θα ανανεωθεί δυναμικά και η Web Movie! Neat huh?
Έχω ανεβάσει αρκετά screenshots απο το interface του προγράμματος στο Flickr account μου για να πάρετε μια γεύση, όπως επίσης έχω κάνει public μια Web Movie που έφτιαξα (ω ναί μπορείτε να επιλέξε αν το δημιούργημά σας θα είναι private ή pubic) για να καταλάβετε περι τίνος πρόκειται! Μπορείτε να βρείτε επίσης την επίσημη παρουσίαση του Tagloops απο τον ίδιο τον δημιουργό μέσα απο αυτό το Web Movie. Τα bugs στο πρόγραμμα είναι ελάχιστα και είμαι σίγουρος οτι όταν βγεί θα είναι ακόμη καλύτερο! Μπράβο Χάρη!

Comments (4)

Χάρης
October 9th, 2006 at 6:07 pm

Ευχαριστώ για την παρουσίαση
Μην παραλείψεις να μας αναφέρεις στο wiki τυχόν μη καταγεγραμμένα bugs, ή σημεία όπου θεωρείς ότι η εφαρμογή μπορεί να βελτιωθεί.
Υπενθυμίζω επίσης ότι στο startup.gr, υπάρχει ανοιχτή πρόσκληση για όσους θα ήθελαν να εμπλακούν από κοντά με το σημερινό project και ίσως την αυριανή εταιρία.
Χ

stelabouras
October 9th, 2006 at 6:37 pm

Thanks για το comment Χάρη!

Θα κοιτάξω το wiki και ελπίζω να μπορώ να βοηθήσω στην βελτίωση! Once again συγχαρητήρια τόσο για την ιδέα όσο και για την υλοποίηση!

Titanas
October 9th, 2006 at 6:42 pm

Αυτό που θα ήθελα είναι volume control για την μουσική / ήχουν που μπορεί να συνοδεύουν την ταινία.

conta and nome
January 19th, 2007 at 1:11 am

conta and nome…