Σε..τιμωρία το Bully πριν κυκλοφορήσει!

Published by stelabouras in Gaming

bully_logoΣτα δικαστήρια βρίσκεται η Rockstar Games και η Take-two Interactive μετά απο την κατηγορία απο τον Jack Thompson (anti-game activist) οτι το Bully θυμίζει αρκετά τα αιματηρά περιστατικά που γίνονται στα σχολεία της Αμερικής και θα έπρεπε να χαρακτηριστεί M (mature) και όχι T (teen) απο την ESRB.
Σύμφωνα με πηγές ο δικαστής ζήτησε απο την Take-two να έχουν έτοιμη μια έκδοση του παιχνιδιού μέχρι αύριο, για να αποφασιστεί πόσο..’πρέπον’ είναι. Εγώ πάντως βλέποντας τα trailers δεν παρατήρησα τίποτα το κατακριτέο, ίσως η αλλαγή από T σε M να είναι λογική ως ένα σημείο, πάντως η έκταση που πήραν τα γεγονότα είναι αδικαιολόγητη..
Θα πρέπει άραγε να δικάζονται τα games? Δεν είναι και αυτά μια μορφή τέχνης?

Comments (5)

KCorax
October 12th, 2006 at 2:37 pm

Και μια ταινία είναι έργο τέχνης αλλά έχει rating και μάλιστα δεν μπορούμε να το αμφισβητίσουμε.

Το να ενημερώσεις τον γονέα οτι το παιχνίδι που παίζει το παιδί του ίσως να μην είναι κατάλληλο για την ηλικία του, δεν είναι λογοκρισία. Δηλαδή θα είναι άμα το κόψει ο γονέας, αλλά θα είναι απο τα του ανθρώπου ο οποίος έχει πλήρη ευθύνη για τις πράξεις του απέναντι στην πολιτεία και κυρίως απέναντι στο παιδί του.

Τα trailer είναι πάντα approved for all audiences, αλλιώς δεν μπορούν να παίξουν τη διαφήμιση σε prime time τηλεόραση. Δεν μπορείς να κρίνεις το εάν είναι προσβλητική μια ταινία απο αυτό.

stelabouras
October 12th, 2006 at 2:42 pm

Όντως το rating είναι θεμιτό και στην περίπτωση του Bully θα έπρεπε να υπάρχει εξαρχής το M όπως όλα τα υπόλοιπα games της εταιρίας άλλωστε ;)

Απλά η υπόθεση σαν να ξέφυγε λίγο πιστεύω..Ήταν που ήταν τεταμένο το κλίμα με το GTA , ήρθε το Bully και έπεσαν να το φάνε.

KCorax
October 12th, 2006 at 3:04 pm

Συμφωνώ.

Απο την άλλη όμως το φονικό στο Columbine δεν έγινε στη χώρα μας και γενικά εδώ το αντιμετωπίζουμε κάπως ψυχρά. Είναι νομίζω λογικό να υπάρχει (υπέρ)ευαισθησία.

Στη μεριά του δικαστή τώρα, είναι ακόμη πιο δύσκολη η απόφαση. Αυτό που θα πει θα περάσει απο το κόσκινο πολλών μη κυβερνητικών οργανισμών, πολλοί εκ των οποίων είναι τουλάχιστον φονταμεταλιστές.

Yulin
October 13th, 2006 at 2:06 pm

Merika paixnidia einai arrwstimena , (poios tha ksexasei to manhunt px).
Apo tin alli o Jack Thomson einai gnwstos grafikos. Exei minisei sxedon kathe game pou kikloforei kai exei zitisei na apagoreutoun ta games aneksartitou rating…

Epipleon i xwra stin opoia ekselissontai ola auta einai i ..USA..

KCorax
October 14th, 2006 at 2:15 am

Τελικά κυκλοφορεί ως έχει http://arstechnica.com/news.ars/post/20061013-7985.html
Ο αδέκαστος δικαστής στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων :D