5 λόγοι γιατί δεν θα βάλω τον IE7 (ακόμη)..

Published by stelabouras in Internet, Software, Tech

ie7Χθες η Microsoft κυκλοφόρησε (επιτέλους) για πρώτη φορά stand-alone την νέα έκδοση του Internet Explorer! Η αλλαγές απο την προηγούμενη έκδοση είναι πάρα πολλές και τα features αρκετά, αλλά αντέχει στον ανταγωνισμό?

Προσωπικά θα περιμένω για επόμενες ‘διορθωτικές’ εκδόσεις πρίν τον εγκαταστήσω για τους εξής 5 κύριους λόγους..

  1. Ταχύτητα, πολλοί χρήστες που έχουν προχωρήσει στην εγκατάσταση του IE7 δηλώνουν οτι είναι αρκετά πιο αργός απο τον Firefox
  2. To anti-phising εργαλείο του είναι αρκετά πιο ‘αργό’ απο το αντίστοιχο της Verizon σύμφωνα με την CNetTV
  3. Reboot required after installation! Τσκ τσκ…
  4. Αποτυγχάνει στο Acid2 Web Standards Browser Test (παταγωδώς – οχι οτι ο Firefox τα πάει καλύτερα..σε αντίθεση με την Opera)
  5. H έκδοση που κυκλοφορεί δεν φαίνεται αρκετά stable, crash-άρει αρκετά και τα πρώτα security bugs δεν άργησαν να έρθουν..

Ας ελπίσω οτι τα περισσότερα απο τα παραπάνω είναι ασθένειες των πρώτων ημερών και η Microsoft θα μπορέσει να τα επιλύσει! Και τότε ναι, το εικονίδιο του ΙΕ7 θα δεσπόζει στην..Quick Launch toolbar του pc μου!

Comments (5)

Darthiir the Abban
October 20th, 2006 at 11:03 am

Ας ελπίσουμε…
Βασικά χρησιμοποιώ ΙΕ6 γιατί απλά αφού υπάρχει δεν έχω διάθεση να εγκαταστήσω και δεύτερο browser…

Αλλά προφανώς πλέον θα πρέπει σε λίγο να περάσουμε σε “νέα συστήματα” για να μπορούμε να παρακολουθήσουμε την εξέλιξη…

Δοκίμασα μια φορά την b2 του ΙΕ7 και την απεγκατέστησα αμέσως γιατί δεν μπορούσα να βρώ πως να βγάλω τα κουμπάκια στην μπάρα!

KCorax
October 21st, 2006 at 2:56 am

Νομίζω οτι το πραγματικό όφελος είναι η ασφάλεια που παρέχεται σε εφαρμογές που τρέχουν embedded τον IE. Πχ RSS readers, εργαλεία research κλπ που μπορεί να βλέπεις το αγαπημένο σου feed και να κολήσεις και τίποτα.

Τώρα στα σημεία:
1. Είναι ανάμεικτη η συμπεριφορά. Γενικά τρέχει πιο αργά αλλά και πιο γρήγορα σε site με τόσο CSS2 που μπουκώνει ο Firefox. Τρέχει επίσης με περίπου τη μισή μνήμη (όταν ξεπεράσεις τα 3-4 tabs) .

2-3. Μιλάμε για κάποια λεπτά/δευτερόλεπτα.

4. 67% συμβατότητα που και πάλι δεν είναι αρκετή. Εδώ φταίει που ο IE6 ήταν τόσο χυδαία κακοφτιαγμένος που δεν μπορούν να αυξήσουν τη συμβατότητα χωρίς να τινάξουν το internet στον αέρα.

> Και τότε ναι, το εικονίδιο του ΙΕ7 θα δεσπόζει στην..Quick Launch toolbar του pc μου!
Σε κάθε περίπτωση η εμπειρία δείχνει οτι αυτό είναι κακή ιδέα.

Lakis
November 8th, 2006 at 12:12 am

GEIA SAS

NA PW KAI EGW TON PONO MOY ?

EXW 1024 MB RAM, DISKO 80RH ME TO 25 % ADEIO, WINDOWS XP SERVICE PACK 2. PENTIUM 4 STA 3 GIGA, PROPERSINO. DEN FTAINE OLA AYTA GIA TA XALIA POY 8A DIABASETE PIO KATW. .

EPISHS TO SYSTHMA MOY APO OTI LENE TA ANTIVIRUS EINAI PROSTATEYMENO, DEN FTAINE TA VIRUS GIA TA XALIA TOY.

EXW MHXANOGRAFIKH EMPEIRIA ETWN KAI – KATA TO DYNATON – APOFEYGW TIS PATATES. (EKTOS APO TON IE7 !!)

ME TON IE6 EIXE PESEI H TAXYTHTA TOY SYSTHMATOS TOYS TELEYTAIOYS MHNES. ALLA OXI TETOIA XALIA.

EBALA TON IE 7 PRIN APO ENA MHNA PERIPOY, MOLIS PRWTOKYKLOFORHSE.

EKANA TO E-G-K-L-H-M-A NATON BALW KAI TWRA XTYPW TO KEFALI MOY !!

1// D-R-A-M-A-T-I-K-A ARGOS !! SERNETAI KYRIOLEKTIKA. MILAME NA PA8AINEIS KARKINO PNEYMONWN APO TA TSIGARA POY KAPNIZEIS MEXRI POY NA KANEI TOYS 1234567890 (ELEOS !!) ELEGXOYS TOY !!

2// KRASAREI SYXNA

3// PAROYSIAZEI TO MHNYMA “IS NOT RESPONDING” KAI ME ANAGKAZEI NA PAW STO KLASSIKO CTRL-ALT-DEL TAKTIKOTATA !!

APORIA : LETE NA SERNETAI E-P-I-T-H-D-E-S GIA NA MAS KANEI NA PAME TREXONTAS STA WINDOWS VISTA POY ERXONTAI SE LIGO ? LETE EKEI NA PHGAINEI SFAIRA n ESTW KALYTERA ??

AYTA ! KAMIA IDEA PWS GYRNAME STON IE6 ? 3ERW OTI DEN GINETAI, GIA KANENA 8AYMA MILAW. EKTOS APO TO NA BALW KAI TON FIREFOX, APO OTI AKOYW DEN EINAI KAI POLY KALYTEROS. EXW POY EXW TON ENA M… (ANTE NA MH BRISW KAI ME KAKOXARAKTHRISE4I H MICROSOFT, OLA TA BLEPEI !!) STO MHXANHMA, MH MOY TA SPAEI KAI DEYTEROS !!

AYTA

Petrakeas
November 8th, 2006 at 12:21 am

Laki.. ο IE7 δεν είναι τόσο αργός όσο περιγράφεις. Δοκίμασε και το firefox και αν δεις ότι πάλι σέρνεται, μάλλον κάτι άλλο φταίει. Κάνε κανά αγιασμό κανά defrag και μπορεί να δεις βελτίωση!

KCorax
November 8th, 2006 at 12:22 am

Πριν ένα μήνα είχαν βγεί διάφορες beta όχι ο τελικός. Ανάλογα με το ποιά είχες βάλει ενδεχομένως να μην μπορεί να βγεί (παρότι λένε οτι γίνεται) . Δοκίμασε απεγκατάσταση αλλιώς system restore.

Όχι δεν πάει ταχύτερα στα vista, δλδ είναι οριακά καλύτερα αλλά γενικά όχι. Αναφορικά όμως είναι πολύ ταχύτερος απο τον IE6 ειδικά σε ότι αφορά σελίδες με πολύ CSS, πράγμα ύποπτο απο αυτά που περιγράφεις.

Ο Firefox 2.0 είναι *πολύ* ταχύτερος απο IE6/7 . Αλλά για την κορυφή δοκίμασε την Opera, αν και εκεί δεν είσαι εντάξει τότε δεν φταίει ο browser.