Steve Ballmer και ανέκδοτα: Δεν θα χάσουμε χρήματα από το Zune!

Published by ispofacto in Gadgets, Hardware, Multimedia, Tech

steve ballmerΈνα από τα τελευταία ανέκδοτα που κυκλοφορούν είναι μία από τις πρόσφατες δηλώσεις του Steve Ballmer. Ο CEO της Microsoft δήλωσε ότι δεν θα χάσει η εταιρεία χρήματα από το Zune στο διάστημα των επερχόμενων χριστουγενιάτικων αγορών! Το γεγονός ότι ήδη θα έχει τιμή πώλησης που θα έχει ως αποτέλεσμα ζημία δεν ξέρω αν το έχει πάρει υπόψιν πάντως!

Είναι και μία άλλη συσκευή -άιποντ νομίζω τη λένε- που αν επαληθευτούν οι φήμες και αποκτήσει το πολυαναμενόμενο touchscreen μέσα στον επόμενο μήνα και βγει η άλλη εκδοχή της σε κινητό τηλέφωνο τον Ιανουάριο, που αν την πάρουμε και αυτήν υπόψιν το Zune πάει κατευθείαν στα αζήτητα… Wake up Ballmer…

Comments (1)

KCorax
October 21st, 2006 at 4:29 pm

Ένα καταναλωτικό ηλεκτρονικό προϊόν κοστίζει κατασκευαστικά πολύ πολύ λιγότερο απο την τιμή πώλησής του. Πχ ένα iPod nano έχει 90$ για τα τμήματά του + έξοδα συναρμολόγησης.

Αν λάβουμε υπόψην οτι η ms δεν πλήρωσε και για την έρευνα/ανάπτυξη του προϊόντος (είναι ουσιαστικά ένα Toshiba Gigabeat S + Wifi), τότε τα κατασκευαστικά και το marketing είναι τα μόνα έξοδα.

Η πραγματικότητα είναι οτι δεν ξέρουμε το πραγματικό περιθώριο κέρδους ούτε για το Zune ούτε για τα iPod.

Το πρόβλημα τώρα με την Apple είναι οτι δεν ξέρουμε τίποτε για τα προϊόντα που ετοιμάζει μέχρι να εμφανιστεί ο Jobs και να πει οτι “is available starting… now”, άντε μια εξαίρεση το iTV.

Η Apple κοινότητα περιμένει ένα wide video ipod καθώς και το iPhone εδώ και χρόνια. Λαμβάνοντας υπόψην οτι έκαναν ήδη μια αποκάλυψη με προβολή 6 μηνών για το iTV αυτό μειώνει ακόμη περισσότερο τα περιθώρια για εντελώς νέα προϊόντα. Και εντελώς νέο σίγουρα δεν είναι ένα nano με περισσότερη μνήμη και αλουμινένιο κάλυμμα.