Το Digg προς πώληση?

Published by stelabouras in Internet, Tech

digg-logoΤο πιο μεγάλο σε επισκεψιμότητα social news site, Digg πρόκειται να αγοραστεί σύντομα σύμφωνα με το Techcrunch!

Μια απο τις υποψήφιες ενδιαφερόμενες εταιρίες είναι η News Corp. η οποία όμως δεν κατάφερε να προσφέρει το απαραίτητο ποσό που ζητείται (κοντά στα $150m) οπότε το quest του εξαγορασμού συνεχίζεται..

Comments (5)

KCorax
October 26th, 2006 at 12:26 am

150$m είναι λίγο, πολύ λίγο για ένα τόπο με τέτοια επισκεψιμότητα και μάλιστα συνεχώς αυξανόμενη. Έτσι και αλλιώς η News Corp είναι ο βασικός μέτοχος του site και αυτός που το κρατάει στη ζωή καθότι δεν υπήρξε ποτέ κερδοφόρο. Υπάρχει και ένα επεισόδιο του TWIT οπου ο Kevin Rose συνιδρυτής επαναλαμβάνει τα ίδια.

Νομίζω οτι κάποιος προσπαθεί να παίξει με την μετοχή των δύο εταιρειών.

stelabouras
October 26th, 2006 at 12:47 pm

Η αλήθεια είναι οτι και εγώ απόρησα με το ύψος των χρημάτων που απαιτούνται.. Αλλά αν το ποσό πηγαίνει αναλογικά με το Alexa ranking, ίσως τα πράγματα να εξηγούνται ως ένα σημείο (Youtube ranking : 9 , Digg ranking : 89)

KCorax
October 26th, 2006 at 3:05 pm

Τυπικά όταν αγοράζεις μια online επιχείρηση, η αξία της είναι 50-100$ το χρήστη ανάλογα με το πόσο χρόνο ξοδεύει στο site. Πχ τα social networking sites σε κρατάνε περισσότερο απο ένα τόπο με music reviews.

Εάν τώρα το digg (που ξεπέρασε το slashdot σε 2 χρόνια) έχει ρυθμό ανάπτυξης που να δικαιολογεί τον προσδοκώμενο αριθμό χρηστών τη στιγμή που θα έχει ολοκληρωθεί η αγορά τότε είναι λογικό.

Απο εκεί και πέρα το να αγοράσεις μια επιχείρηση στην οποία οι χρήστες δεν είναι πιστοί και δεν μπορούν να είναι είναι κατα τη γνώμη μου πολύ επικίνδυνο. Θυμήσου πχ τι έγινε με το Friendster που σε μια νύχτα μετακινήθηκαν όλοι στο MySpace. Όταν τα πράγματα είναι τόσο ρευστά είναι κακή ιδέα να επενδύεις σε αέρα.

stelabouras
October 26th, 2006 at 3:44 pm

Η ιστορία με το Friendster είναι όντως θλιβερή..

Petrakeas
October 27th, 2006 at 4:36 am

Εγώ δε κοιμήθηκα εκέινο το βράδυ! Είχα προβληματιστεί πολύ :P