Microsoft Photosynth

Published by stelabouras in Internet, Software, Tech

microsoft-photosynthΒλέποντας το demo του Photosynth στο podtech.net, η εφαρμογή μου κίνησε το ενδιαφέρον (τόσο από άποψη έρευνας όσο και υλοποίησης) και αποφάσισα να δοκιμάσω και εγώ το εργαλείο στο site των Live Labs.

Καταρχάς η on-line εφαρμογή απαιτεί Internet Explorer 6 ή 7 (κλασσικά) αφού είναι σε μορφή ActiveX. Αφού λοιπόν γίνουν οι απαραίτητες εγκαταστάσεις και επιλέξετε από τις διαθέσιμες συλλογές, αυτή που σας φαίνεται πιο ενδιαφέρουσα, παρουσιάζεται στα δεξιά του παραθύρου ένα 3D μοντέλο φτιαγμένο από μικρές κουκκίδες, το οποίο έχει γίνει generate από τις φωτογραφίες που τράβηξαν σε εκείνη την περιοχή από διαφορετικές οπτικές γωνίες.

Οι φωτογραφίες που μπορεί κανείς να δεί είναι υψηλής ανάλυσης και γίνονται stream σιγά σιγά (πρώτα σε low-def και βαθμιαία έρχεται παραπάνω πληροφορία) απο τον server. To Photosynth δίνει (μεταξύ άλλων) την δυνατότητα για πλήρη 3D περιστροφή του χώρου, για συσχέτιση μεταξύ των φωτογραφιών (με αρκετά cool animation) όπως επίσης και την εμφάνιση της θέσης του φωτογράφου όταν αποθανάτιζε την σκηνή!

Πολλά συγχαρητήρια στα Live Labs! Speechless!