Ενεργοποιήθηκε το ευρωπαίκό WiiConnect24!

Published by ispofacto in Consoles, Gaming, Internet

WiiConnect24Τρείς μέρες νωρίτερα από το ευρωπαικό launch του Wii, το Wii Shop ενεργοποιήθηκε. Εκεί που έκανα test internet connection το Wii συνδέθηκε και κατέβασε ένα update. Αφού κατέβηκε το update έκανε κάτι σαν επανεκκίνηση (δεν φαινόταν να ξεκινάει ξανά η κονσόλα, αλλά μάλλον κάτι τετοιο έκανε όταν μαύρισε η οθόνη) και κατέβασε στη συνέχεια ένα system update! Μάλιστα οι όροι συμφωνίας είναι στα ελληνικά που πρέπει να αποδεχτείς! Αναφέρει κιόλας τελευταία ενημέρωση όρων συμφωνίας 8.12.2006! Το ευρωπαικό Virtual Console έχει για αγορά πολύ λίγα παιχνίδια: (και όχι το Mario 64!) Αναλυτικά έχει τα εξής:

  • ΝΕS: Donkey Kong, Mario Bros., The Legend of Zelda, Wario’s Woods
  • SNES: F-Zero
  • Mega Drive: Altered Beast, Ecco the Dolphin, Golden Axe, Sonic the Hedgehog
  • Turbografx: Bomberman 93, Bonk’s Adventure, Dungeon Explorer, Dungeon Explorer, Super Star Soldier, Victory Run.

Φυσικά τα παιχνίδια αυτά είναι για αρχή μόνο καθώς κάθε εβδομάδα θα προστίθενται κι’άλλα. Το WiiConnect24 για όσους δεν γνωρίζουν είναι μια τεχνολογία του Wii που είναι μόνιμα συνδεμένο στο internet ακόμα και όταν είναι κλειστή η κονσόλα. Έτσι για παράδειγμα μπορεί την επόμενη μέρα που θα ξυπνήσεις να δεις να έχει κατεβάσει ένα update για ένα παιχνίδι ή κάποιο memo,mail από κάποιο φίλο σου.

Comments (20)

RemAliPasas
December 5th, 2006 at 8:00 pm

Τελικά, όσο προετοιμασμένη είναι η Nintendo (με το Wii), τόσο απροετοίμαστη είναι η Sony (με το PS3) τον τελευταίο καιρό… Αφήστε που το δεύτερο, δηλ. το PS3, μας έρχεται το Μάρτιο και σε μια τιμή που θα κάνει κάθε τσέπη να κλάψει… Ζήτω και πάλι ζήτω για το Wii!

ispofacto
December 5th, 2006 at 8:27 pm

Και εγώ μαζί σου! To ps3 για μένα μόνο ένα final fantasy 13 έχει ενώ το Wii έχει Zelda, Metroid Prime, Mario Galaxy, No More Heroes! Και φυσικά στο 1/2 της τιμής του ps3! Άσε τους graphic whores στα γραφικά τους και ας αφήσουν εμάς στο gameplay! Η ιστορία έχει δείξει έτσι και αλλιώς ότι μέχρι στιγμής πάντα η κονσόλα με τις χειρότερες δυνατότητες στα γραφικά είχε το μεγαλύτερο μερίδιο της αγοράς γιατί πολύ απλά μετράνε οι τίτλοι που έχει .

RemAliPasas
December 5th, 2006 at 8:33 pm

Σωστά. Μην πας πολύ μακριά – απλό παράδειγμα στο χώρο των φορητών παιχνιδομηχανών: το καινοτόμο (και πάμφθηνο) DS έχει κατατροπώσει το “πανίσχυρο” PSP… Σκεφτείτε ότι η αναλογία πωλήσεων είναι: 2,5 DS για κάθε PSP.

Δώστε στο λαό gameplay και αφήστε τα ακριβοπληρωμένα γραφικά!!!

ispofacto
December 5th, 2006 at 9:04 pm

Ξέχασα να αναφέρω και το Sadness για Wii. Σίγουρα θα είναι και αυτό φοβερό! Ναι όντως το DS σκίζει στις πωλήσεις χάρη στα φοβερά και πρωτότυπα exclusive παιχνίδια που έχει. Για παράδειγμα:Elite Beat Agents, Final fantasy 3, Phoenix Wright: Ace Attorney, Castlevania, Tales of the Tempest, Trauma Center, new super mario bros, Elite Beat Agents, Metroid Prime: Hunters, Kirby Canvas Curse, animal crossing, dragon quest, star fox, Children of Mana, Magical Starsign, Contact, Lost in blue
To PSP αντίθετα εκτός από τα γραφικά δεν έχει σχεδόν κανένα πρωτότυπο παιχνίδι αλλά ελεινά ports από άλλες κονσόλες κυρίως το PS2. A! Έχει το Grand Theft Auto Vice City Stories.

Petrakeas
December 5th, 2006 at 10:09 pm

Ώπα ώπα ώπα!!! quote από ispo: “Άσε τους graphic whores στα γραφικά τους και ας αφήσουν εμάς στο gameplay!”
Το να βάζουμε ταμπελίτσες για γραφικά και gameplay δε στέκει. Και όσο αναφορά το gameplay, είναι αλήθεια ότι το wii εισάγει ένα νέο τρόπο αλληλεπίδρασης ,αλλά αυτό δε καθιστά τα games του xbox 360 ή PS3 χωρίς gameplay ή με κατώτερο gameplay από το wii. Το gears of war για παράδειγμα δεν είναι μόνο γραφικά..
Μη τρελένεστε με τον controller!! και μη τρελένεστε και με το market share. Μετοχές έχετε μήπως;

nikon
December 5th, 2006 at 10:23 pm

H SONY το έχει χάσει το παιχνίδι και οχι για τις καινοτομίες του wii αλλα απο δικές της βλακείες. Και το gamecube είχε προτότυπα παιχνίδια αλλα δεν είδα πωλήσεις…

ispofacto
December 5th, 2006 at 10:29 pm

Στέκει, γιατί για μένα μετράει το gameplay πάνω απ’όλα. Άντε πάλι, βλέπεις να μίλησα μόνο για τον τρόπο αλληλεπίδρασης; Μίλησα για gameplay γενικά. Για μένα το Gears of war είναι ένα shoot em up με καλά γραφικά, δεν προσφέρει κάτι καινοτομικό σε σχέση με τα άλλα shoot em up της αγοράς. Εγώ μιλάω για παιχνίδια. Μέχρι στιγμής δεν έχει βγάλει κάτι πρωτότυπο στο Xbox 360 εκτός από το Viva Pinata ίσως. Όλα τα άλλα είναι Ports και sequels μια από τα ίδια δηλαδή. Αυτή είναι η γνώμη μου.

stelabouras
December 5th, 2006 at 10:35 pm

Καλά θα σε φωνάξω μόλις τσιμπήσω το Xbox360 να δεις το GoW απο κοντά να δούμε τι θα λες τότε :P

RemAliPasas
December 5th, 2006 at 10:52 pm

…όταν το δει θα πει “WOW!!!”, αλλά όταν το παίξει θα πει “χμμμ…” (τουλάχιστον αυτό νομίζω ότι θα πει!).

Petrakeas
December 5th, 2006 at 11:16 pm

ispo οι αλλαγές στο gameplay των wii games οφείλονται στο διαφορετικό controller. Τίποτα λιγότερο, τίποτα περισσότερο.
Gameplay δε στηρίζεται μόνο στον controller.. πχ όλα τα παλία καλά adventures με mouse παίζονταν (ίδιος controller) αλλά δεν είχαν το ίδιο gameplay

Τη φράση”το Gears of war δεν προσφέρει κάτι καινοτομικό σε σχέση με τα άλλα shoot em up της αγοράς” είναι λανθασμένη, δε τη σχολιάζω.Iσως να εννοούες ότι δεν έχει κάτι ΤΟΣΟ καινοτομικό όσο gameplay χτισμένο γύρω από το wii-mote ,αλλά μη μας τρελάνεις κιόλας.

ispofacto
December 5th, 2006 at 11:38 pm

Τίποτα λιγότερο, τίποτα περισσότερο; Άντε καλά! Τίποτα το ιδιαίτερο δηλαδή ψιλοπράγματα. Άποψη σου. Η δικιά μου διαφέρει.
Θα πω το εξής. Το tennis γενικά μου είναι αδιάφορο άθλημα. Πόσο μάλλον το να το παίξω ηλεκτρονικά. Γνωρίζω ότι έχουν βγει πολύ καλά tennis simulators που έχουν πολύ καλές κριτικές αλλά δεν με συγκινούν, ούτε θα μου άρεσαν να τα παίξω ποτέ, τα βρίσκω βαρετά όπως πια βρίσκω και τα shoot em up.
Όταν έπαιξα όμως το wii tennis απλά κόλλησα. Είναι κάτι πολύ διαφορετικό πρωτότυπο φρέσκο. Δεν μου φαίνεται καθόλου βαρετό gameplay Και απλά έχω κολλήσει και παίζω με τις ώρες. Τίποτα λιγότερο, τίποτα περισσότερο.

Aκριβώς όλα τα παλιά καλά adventures ήταν καλά λόγω του διαφορετικού gameplay. δεν έβγαιναν Monkey island 2007 κάθε χρόνο. Εσύ αυθαιρετείς μόνο σου τώρα ,δε μίλησα πιο πάνω για controller μόνο ,μίλησα για GAMEPLAY γενικα. Έχουν διαφορετικό πιο πρωτότυπο αρκετά από αυτά. π.χ. Sadness.

Μη τη σχολιάζεις τη φράση μου, το είπα όμως και πιο πάνω. ειναι ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ. Θα μου επιβάλλεις τη γνώμη σου ή θα κρίνεις μια άποψη μου για ένα παιχνίδι που δεν με συγκινεί ότι είναι λανθασμένη επειδή δεν συμφωνώ με τη δικιά σου; Έλεος.
Τέσπα τι οφελεί τώρα να μιλάμε μέσω comments εμείς οι δύο δεν καταλαβαίνω. Τα έχουμε πει από κοντά. Δεν πρόκειται να αλλάξουμε απόψεις από τα comments. Άσε λοιπόν να μιλήσω με άλλους που κάνουν comments.

Petrakeas
December 6th, 2006 at 12:08 am

Ξέρω τη γνώμη σου αλλά η διατύπωση: ”το Gears of war δεν προσφέρει κάτι καινοτομικό σε σχέση με τα άλλα shoot em up της αγοράς” δεν είναι ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΙΚΗ τοποθέτηση.Εσύ θεωρείς ότι δεν έχει την καινοτομία που ίσως να έχουν τα wii games. ΔΕΚΤΟ. Αλλά ΔΕΝ μπορείς να το εκφράσεις έτσι.Δε μπορείς να πεις ότι δεν προσφέρει κάτι καινούριο. Καταλαβαίνεις τι λέω;

Δεν είπα ότι το wii-mote δεν είναι τίποτα ιδαίτερο. Ελληνικά ξέρεις. Είπα τίποτα λιγότερο, τίποτα περισσότερο. Εννοούσα (μάλλον παρεξήγησες) ότι η πρωτοτυπία στο gameplay του wii πηγάζει ΚΥΡΙΩΣ από το wii-mote, με μικρό ή μεγάλο πλεονέκτημα. Αλλά το gameplay δεν είναι συνάρτηση μόνο του controller και εκεί έβαλα το επιχείρημά μου με τα adventures.

Όλα τα άλλα που λες περί αυθαιρεσία κ γνώμες δε κατάλαβα πού τα στηρίζεις κ πώς καταλήγεις εκεί. Δεν κρίνω τη γνώμη σου πουθενά ούτε σου επιβάλω κάτι…

stelabouras
December 6th, 2006 at 12:21 am

Dudes χαλαρώστε! No more comments σχετικά με αυτό το θέμα.. Κρατάω αυτά που ειπώθηκαν για το podcast του Σαββάτου που προμηνύεται…εκρηκτικό!

ispofacto
December 6th, 2006 at 12:22 am

Αφού για μένα ΔΕΝ προσφέρει τίποτα καινούριο πως θες να το εκφράσω; Αυτή είναι η άποψη μου. Επειδή διαφωνείς κάθετα αυτό είναι άλλο θέμα.

Άποψη σου ότι η πρωτοτυπία στο gameplay πηγάζει κυρίως από το wii-mote. ΔΕΝ συμφωνώ. Πιστεύω απλά ότι το κάνει ακόμα καλύτερο το gameplay to wii-mote.

Όταν τα τελευταία χρόνια δεν έπαιζα παραπάνω από 1-2 παιχνίδια το χρόνο απλά επειδή τα είχα βαρεθεί γενικά τα παιχνίδια ,ότι έβγαινε μου φαινόνταν τα ίδια. και πήρα το DS και απλά είδα επιτέλους διαφορετικό gameplay και άρχισα πάλι να παίζω για μένα αυτό κάτι σημαίνει. Το ίδιο και με το Wii. H Nintendo σε αρκετά παιχνίδια που βγάζει δεν βγάζει απλά sequels με βελτιωμένα γραφικά και ήχο. Έχουν διαφορετικό και καινούριο gameplay.

Το είπα και πιο πάνω ότι δεν είναι μόνο συνάρτηση μόνο του controller το gameplay.

thalis
December 6th, 2006 at 1:01 pm

Πήρα και εγώ το wii και έχω πάθει πλάκα.
Ίσως ακούγεται τετριμένο αλλά αυτο το remote είναι απίστευτο.
Μόνο με το wiisports και καλή παρέα μπορείς να περάσεις πολύ καλά.
Άραγε θα τα καταφέρει το wii;
Λογικά μέχρι τις γιορτές θα έχουμε μια πρώιμη απάντηση.
Ρίξτε μια ματιά στις πρώτες μου εντυπώσεις από την κονσόλα
kathimerinopita.blogspot.com

Yulin
December 6th, 2006 at 3:08 pm

kala apo pou to pirate? pou to poulane? thelw ki egw!!!!

ispofacto
December 6th, 2006 at 6:36 pm

Δεν είναι καθόλου τετριμμένο thalis! Άν δεν παίξεις ένα παιχνίδι με αυτό από κοντά ότι και να διαβάσεις σε κριτικές δεν μπορείς να καταάβεις πόσο διαφορετικό gameplay είναι!
Yulin, Ψάξε λίγο στα μαγαζιά της γειτονιάς σου, θα το βρεις λογικά. Απ’ότι ακούω έχει βγει νωριτερά σε πολλά μέρη.

Newslens Podcast Episode 6 at Wiggler
December 11th, 2006 at 10:30 am

[...] Wii Gameplay vs Other Consoles [wiggler] [...]

_fantom_ » Blog Archive » Newslens Podcast Episode 6
December 11th, 2006 at 11:27 am

[...] Wii Gameplay vs Other Consoles [wiggler] [...]

In the mind of KCorax :: Newslens podcast Επεισόδιο 6 :: December :: 2006
December 11th, 2006 at 1:21 pm

[...] Wii Gameplay vs Other Consoles [wiggler] [...]