The Time Machine Rip-Off Myth

Published by ispofacto in Coding, Software, Tech

time-machine 

Μετά την παροουσίαση κάποιων από τα καινούρια χαρακτηριστικά που θα έχει το επερχόμενο λειτουργικό της Apple, το Leopard πολλοί κατευθείαν έβγαλαν το συμπέρασμα ότι το Time Machine δεν είναι τίποτα άλλο πάρα ένα rip off από το πρόγραμμα της Microsoft, Volume Shadow Copy και ότι γενικότερα δεν έχει τίποτα καινούριο να προσφέρει. Ανάμεσα τους και το γνωστό fanboy της Microsoft, Paul Thurrott. Φυσικά όλα τα παραπάνω είναι λάθος. Το γιατί είναι λάθος μπορείτε να το δείτε στο παρακάτω πολύ ενδιαφέρον άρθρο για το Time Machine.

Comments (4)

Petrakeas
December 17th, 2006 at 5:08 pm

Διάβασα το άρθρο αλλά δε κατάλαβα γιατό το time machine δεν μπορεί να θεωρηθεί αντιγραφή από το windows restore… Καταρχήν, αντιγραφή στο χώρο της πληροφορικής είναι χαζή έννοια αφού όλο και κάποιος άλλος θα το έχει επιχειρήσει πιο πριν. Στην προκειμένη περίπτωση το “time machine” έρχεται δεύτερο. Φαίνεται να έχει extra χαρακτηριστικά, αφού δε κάνει backup μόνο applications&system όπως τα windows, αλλά και μεμονομένα αρχεία αλλά και το εσωτερικό αρχείων.

KCorax
December 17th, 2006 at 5:16 pm

Κάποιες παρατηρήσεις απλώς,
- Το time machine είναι rip-off του super dupper ή οποιασδήποτε εφαρμογής backup. Εκτός απο το UI δεν προσφέρει τίποτε διαφορετικό απο τη σχετική κατηγορία.

- Το volume shadow copy είναι τεχνολογική επίδειξη και συνέπεια των filesystem transactions που υποστηρίζονται έτσι και αλλιώς σε αρκετά συστήματα αρχείων. Εκτός απο αυτό τα windows είχαν εδώ και χρόνια αυτόματα συστήματα backup και άφθονους wizards για να επαναφέρεις αρχεία όταν κοιτάζεις ένα φάκελο.

- Αν ο thurrot είναι fanboy επιπέδου 10 (με βαθμούς απο το 1 εώς το 10) ο Erran σπάει τα όρια.

- Ο Thurrot δεν είπε οτι είναι κοπιάρισμα του previous versions το time machine. Απλά ο Erran ένιωσε να θίγεται η αυτού μεγαλειότης Jobs και έσπευσε να θάψει τον άλλο.

- Κατα τη γνώμη μου το time machine είναι αιχρή ιδέα, και επιχειρηματολογώ κιόλας. Ομολογουμένως με κακεντρέχεια αλλά είναι για καλό σκοπό.

KCorax
December 17th, 2006 at 5:20 pm

Πέτρο:

Δεν κάνει backup στο εσωτερικό αρχείων, απλά οι επαφές στο OSX είναι ξεχωριστά αρχεία. Επίσης όποια εφαρμογή θέλει κάτι παραπάνω απο αυτή την deafult λειτουργικότητα πρέπει να κάνει implement το api του TM. Πέραν αυτού δεν υπάρχει καμία αντίληψη του εσωτερικού των αρχείων.

Συμφωνώ με το θέμα της αντιγραφής. Αντιφράψτε ελεύθερα, αντιγράψτε αλλήλους. Αντιγράψτε μέχρι οι καταναλωτές να πάρουν αυτό που θέλουν

poromenos
December 17th, 2006 at 10:28 pm

kala iparxei ena video pou einai macosx vs vista
eki na deite ti simenoun adigrafes:P