Μετά το iPhone δεν υπάρχει κανένα άλλο κινητό. Τελεία και παύλα.

Published by ispofacto in Cinema, Hardware, Internet, Multimedia, Music, Software, Tech, Television

iphone 

Αναμφισβήτητα ΔΕΝ υπάρχει κανένα άλλο κινητό που να είναι τόσο full σε features όπως το iPhone. Απλά είναι τέλειο. Απλά έχει ότι μπορεί να ζητήσει κανείς από ένα κινητό και φορητό υπολογιστή που τρέχει Mac OS. Οποιαδήποτε κινητό μπροστά του απλά δεν συγκρίνεται. Δέστε το live coverage στο engadget για αναλυτικές πληροφορίες για το κινητό. Απλά να πω ότι και το πιο εξωπραγματικό rumour που υπήρχε έχει βγει απλά αληθινό. H Nokia αυτή τη στιγμή απλά ετοιμάζεται για κλείσιμο ή …για παραβίαση πατεντών!

Comments (30)

Sugar
January 9th, 2007 at 11:16 pm

Κουκλί. Αστέρι. Φτηνό, σε σχέση με αυτά που προσφέρει.

I’m in love. :)

Inzoy
January 10th, 2007 at 12:04 am

Agree. Πιστεύω να έρθει αμέσως (μετά την επίσημη κυκλοφορία του) και Ελλάδα γιατί δεν λέει να το χαίρονται μόνο οι άλλοι! Λέτε η Apple Hellas να βοηθήσει; (relevant plug.. http://www.wewantapplegreece.com)

spyros
January 10th, 2007 at 12:26 am

τι τιμή έχει ανακοινωθεί για us?

Άγγελος
January 10th, 2007 at 12:28 am

Φαίνεται εντυπωσιακό, αλλά γιατί δεν στηρίζουμε τα ευρωπαϊκά προϊόντα (π.χ. Νοκια) και πέφτουμε με τα μούτρα στα αμερικάνικα? Στην τελική, αν το κινητό δεν είναι Νόκια, δεν λέει…

Petrakeas
January 10th, 2007 at 1:04 am

Όντως φαίνεται πολύ εντυπωσιακό!Ωστόσο δε νομίζω ότι κινδυνεύει η nokia… Καταρχήν δεν απευθύνεται σε επαγγελματιές το i-phone. Επίσης πρέπει να δούμε αν όντως είναι εύχρηστο όσο αναφορά τις pocket-pc λειτουργίες του. Ποζεριά η έλλειψη stylus αλλά δε νομίζω ότι μπορεί να κάνει τη δουλειά που κάνει το stylus.
Τέλος μένει να δούμε κατά πόσο θα υποστηριχθεί από το developer community δεδομένης της κλειστής αρχιτεκτονικής όλων τον apple προϊόντων. πχ οι symbian κ windows mobile συσκευές έχουν πληθώρα προγραμμάτων

Papajohn
January 10th, 2007 at 1:19 am

Δεν ξέρω γιατί αλλά… that’s all Steve?!

Ποιος είναι τελικά ο νεοτερισμός του iPhone? Μια μεγάλη οθόνη που την πατάς με το δάχτυλο και τεράστια UI components για να είναι …”ευπάτητα”? Μοντέλο Q4 2007, δηλαδή Q1 2008, με 4-8GB μνήμη, 2MP camera και ούτε καν 3G?!!! Που είναι ο νεοτερισμός? Σε χαρακτηριστικά υπολείπεται 100% απο το Ν95 και ας κυκλοφορήσει 9 μήνες αργότερα.

Τέσπα, δε λέω, έχει τα θετικά του. Η οθόνη φαίνεται άριστη για να δεις φωτογραφίες ή βιντεο και το UI αρκετά όμορφο. ΑΠο την άλλη πλευρά αδυνατώ να φανταστώ πως θα είναι ο ..besτ browser of the market… Safari χωρις stylus και με τις εκρηκτικές ταχύτητες του GPRS! :)
Γενικά, δύσκολα θα αποφάσιζα να το αγοράσω. Δε λέω, είναι ψαρωτικό αλλά έχει πολύ μέλλον η ιστορία ακόμα.

stelabouras
January 10th, 2007 at 9:35 am

Αν και κάπως μεγάλο σε μέγεθος για να εξυπηρετεί τις ανάγκες ενός κινητού τηλεφώνου, τα features του είναι αρκετά δελεαστικά. Δεδομένου ότι χρειάζομαι νέο κινητό, το καλοκαίρι ίσως να το προτιμήσω ;)

Petrakeas
January 10th, 2007 at 11:58 am

@Papajohn το iPhone έχει GPRS EDGE , το οποίο είναι γρήγορο όσο το 3G αλλά στη χώρα μας δεν έχουμε EDGE δίκτυα. Διάβασε εδώ: http://www.wiggler.gr/2006/07/06/goodbye-3d/
@Stelabouras δε νομίζω ότι το iPhone έχει καινοτομικά features από άποψη δυνατοτήτων. Τα δυνατά του σημεία είναι το design, το λεπτό μέγεθος,η touch screen και το απίστευτο ui
Σχετικά με το εντυπωσιακό UI με τα τεράστια πλήκτρα ,να συμπληρώσω ότι υπάρχουν ήδη custom UI που μπορείς να βάλεις σε windows mobile που αφαιρούν την computer αίσθηση και δίνουν gadget αίσθηση:
http://www.lakeridgesoftware.com/forum/showthread.php?t=8841

wisebudha
January 10th, 2007 at 2:02 pm

Καλό φαίνετε αλλά η συσκευή μόνη της δεν κάνει τίποτα χωρίς δύκτιο και υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας που θα το υποστηρίζουν.
Αμα δε το iTunes είναι η αποκλειστική πλατφορμα περιεχομένου ετοιμαστείτε να πληρώσετε τα μαλιοκεφαλά σας στην ογκοχρέωση του gprs.

stelabouras
January 10th, 2007 at 2:28 pm

@ispofacto
Απλά απλά απλά…πολύ απλό το iphone ρε παιδί μου ;)

Η Microsoft στην CES at Wiggler
January 10th, 2007 at 8:47 pm

[...] Μπορεί το χθεσινό νέο (You know, the Apple thing) να σας απασχόλησε αρκετά, παρόλα αυτά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι έχει αρχίσει η CES στην οποία παρουσιάζονται συνέχεια ενδιαφέροντα gadgets και τεχνολογίες που αλλάζουν/βελτιώνουν την ποιότητα ζωής, την ψυχαγωγία και την αποδοτικότητά στον εργασιακό τομέα.Η Microsoft λοιπόν, στην εμφάνισή της στην CES είχε μια αρκετά ενδιαφέρουσα παρουσίαση των νέων never-seen-before features των Vista (Ultimate Extra όπως τα λένε) καθώς και των IPTV δυνατοτήτων του Xbox360! Μπορείτε να δείτε το keynote στο site της Microsoft για την CES και να παρακολουθήσετε κάποια Soapbox videos στο Microsoft CES blog!Newsflash: Η Microsoft ανακοίνωσε επίσης το Office 2008 for Mac που θα μοιράζεται αρκετές τεχνολογίες απο το πολυαναμενόμενο καινοτομικό Office 2007 μεσα στις οποίες θα είναι και το Ribbon interface. [...]

ispofacto
January 10th, 2007 at 9:58 pm

“Δεν ξέρω γιατί αλλά… that’s all Steve?! Ποιος είναι τελικά ο νεοτερισμός του iPhone? Μια μεγάλη οθόνη που την πατάς με το δάχτυλο και τεράστια UI components για να είναι …”ευπάτητα”? Μοντέλο Q4 2007, δηλαδή Q1 2008, με 4-8GB μνήμη, 2MP camera και ούτε καν 3G?!!! Που είναι ο νεοτερισμός? Σε χαρακτηριστικά υπολείπεται 100% απο το Ν95 και ας κυκλοφορήσει 9 μήνες αργότερα. Τέσπα, δε λέω, έχει τα θετικά του. Η οθόνη φαίνεται άριστη για να δεις φωτογραφίες ή βιντεο και το UI αρκετά όμορφο. ΑΠο την άλλη πλευρά αδυνατώ να φανταστώ πως θα είναι ο ..besτ browser of the market… Safari χωρις stylus και με τις εκρηκτικές ταχύτητες του GPRS! :) Γενικά, δύσκολα θα αποφάσιζα να το αγοράσω. Δε λέω, είναι ψαρωτικό αλλά έχει πολύ μέλλον η ιστορία ακόμα. ”

Δεν έχει σημασία να κάνει το κάτι απόλυτα καινοτομικό αλλά απλά να συνδυάζει τα επιθημητά χαρακτηριστικά που θα το κάνουν απλό και πλούσιο σε δυνατότητες στη χρήση του. Δεν ανακάλυψαν το τηλέφωνο απλά σχεδίασαν κάτι πολύ καλό. Το ίδιο έγινε και με το iPod. Δεν ήταν κάτι απόλυτα καινοτομικό απλά συνδύαζε τα επιθυμητά χαρακτηριστικά που ζητούσε η αγορά.

“τι τιμή έχει ανακοινωθεί για us?”
499 και 599 δολλάρια για 4GB και 8 GB αντίστοιχα.

“Όντως φαίνεται πολύ εντυπωσιακό!Ωστόσο δε νομίζω ότι κινδυνεύει η nokia… Καταρχήν δεν απευθύνεται σε επαγγελματιές το i-phone. ”

Εννοείται ότι δεν απευθύνεται σε επαγγελματίες. Απευθύνεται στους μέσους σχρήστες γιατί πολύ απλά έχουν το μεγαλύτερο κομμάτι της αγοράς. Δεν την ενδιαφέρει μια αγορά που έχει τη μειοψηφία στην πίττα. Ήδη έπεσε η μετοχή της με την ανακοίνωση και μόνο πάντως. :)

ispofacto
January 10th, 2007 at 9:58 pm

“Επίσης πρέπει να δούμε αν όντως είναι εύχρηστο όσο αναφορά τις pocket-pc λειτουργίες του. Ποζεριά η έλλειψη stylus αλλά δε νομίζω ότι μπορεί να κάνει τη δουλειά που κάνει το stylus.”

Αν δεν ήταν καλός ο χειρισμός του δεν πρόκειται να έβγαινε στην αγορά. Σκέψου ότι τον Ιούνιο που θα βγει θα είναι σε κατασκευή για 3 χρόνια. Δεν νομίζω o Jobs που έχει απορρίψει τόσα και τόσα προιόντα να άφηνε να βγει στην αγορά κάτι που να μην είχε τόσο ικανοποιητικό χειρισμό.

“Τέλος μένει να δούμε κατά πόσο θα υποστηριχθεί από το developer community δεδομένης της κλειστής αρχιτεκτονικής όλων τον apple προϊόντων. πχ οι symbian κ windows mobile συσκευές έχουν πληθώρα προγραμμάτων.”

Έχουν πει ότι θα είναι κλειστή αλλά ανάλογια με το Market penetration μια συσκευή χακάρεται. Και το psp και το ipod είναι κλέιστή αρχιτεκτονική και τρέχουν πολύ πράμα! Μόνο το Vlc να βγει φτάνει!

“δε νομίζω ότι το iPhone έχει καινοτομικά features από άποψη δυνατοτήτων. Τα δυνατά του σημεία είναι το design, το λεπτό μέγεθος,η touch screen και το απίστευτο ui”

Έχει πολλά καινοτομικά χαρακτηριστικά όπως το ότι αντιλαμβάνεται το ποσοστό του φωτισμού στο χώρο και προσαρμόζεται ανάλογα, όταν το γυρίσεις πλάγια γυρίζει και η οθόνη πλάγια, merging 2-3 calls πολύ εύκολα, sms σε διαλόγους. προβλέπει ποιο πλήκτρο θα πατήσεις πριν το πατήσεις ανάλογα με το πόσο κοντά είναι το δάχτυλο σου, κλείνει η οθόνη όταν το πας στο αυτί σου κοντά κτλ 200 πατέντες είναι αυτές όλο και κάτι καινούριο θα έχει!

ispofacto
January 10th, 2007 at 9:59 pm

“Καλό φαίνετε αλλά η συσκευή μόνη της δεν κάνει τίποτα χωρίς δύκτιο και υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας που θα το υποστηρίζουν.
Αμα δε το iTunes είναι η αποκλειστική πλατφορμα περιεχομένου ετοιμαστείτε να πληρώσετε τα μαλιοκεφαλά σας στην ογκοχρέωση του gprs.”

Έχει wifi και bluetooth για σύνδεση sto internet.

“Απλά απλά απλά…πολύ απλό το iphone ρε παιδί μου”
Κυριαρχεί η απλότητα σε αυτό το κινητό με έναν συνδυασμό πολλών δυνατοτήτων παράλληλα!

Petrakeas
January 10th, 2007 at 10:11 pm

\”Απευθύνεται στους μέσους σχρήστες γιατί πολύ απλά έχουν το μεγαλύτερο κομμάτι της αγοράς\”
Δε νομίζω ότι ο μέσος χρήστης δίνει 500-600 δολάρια για κινητό…
Επίσης, το ότι ο Jobs ο \”θεός\”ενέκρινε το iPhone ,εμένα προσωπικά δε με καλύπτει για το αν ο χειρισμός του είναι καλός σελεπτές λειτουργίες. Θα δείξει από κοντά βέβαια..
Τέλος,  μπορεί όντως να σπάσει κ να δούμε το vlc, αλλά σίγουρα δε θα δούμε τα λεξικά κ την πληθώρα προγραμμάτων και games (παίζει κανείς;) για symbian&windows mobile.
Αν όμως είναι τόσο cool όσο φαίενεται, χαλάλι

ispofacto
January 11th, 2007 at 6:02 pm

Θα ξεκινήσει όπως το iPod ως high end συσκευή και αργότερα θα βγουν μοντέλα μεσαίας και low-end κατηγορίας πιο φθηνά αφού φυσικά κατέβει και το κόστος κατασκευής.
Δεν νομίζω να έβγαζε η Apple ένα προιόν αν έβλεπε ότι είχε χάλια χειρισμό. Έδω έχει απορρίψει προιόντα που ήταν έτοιμα ακόμα και το κουτί πώλησης τους.
Φυσικά εννοείται πως κρατάμε όλοι μας τις επιφυλάξεις μας.

jncoboy21
January 14th, 2007 at 2:29 am

Με το που το ειδα σκεφτηκα πως θα ξεφορτωθω το κινητο μου(ΝΟΚΙΑ 6680 3G smartphone)!Τον μονο προβληματισμο που εχω ειναι οτι δεν υποστηριζει video-call και επισης στο site δεν διευκρινιζει αν υποστηριζει ληψη video.Γνωριζει καποιος γι αυτο?

stelabouras
January 15th, 2007 at 3:04 am

Πάντως σχετικά με το iPhone θα συμφωνήσω πλήρως με την άποψη του Gizmodo (5 reasons why iPhone sucks):

1. 2-megapixel camera: when others have 5-megapixel shooters on board
2. 5-hour talk time: not enough battery life
3. No expansion slot: Go for the 8-gig model and that’s it.
4. No 3G: EDGE is so last year
5. No removable battery: You mean we can’t take along a spare battery? WTF?

Go play somewhere else Apple :P

SNL: Ο Steve Jobs παρουσιάζει το iPhone at Wiggler
January 15th, 2007 at 12:07 pm

[...] Click here to download Flash video 1 Ακολουθώντας το επιτυχημένο σκετσάκι στο οποίο o "Steve Jobs" παρουσίαζε τις νέες γενιές iPod (iPod..invisoo!!), η ομάδα του SNL αποφάσισε να δημιουργήσει ένα αντίστοιχο, αυτή την φορά φανερώνοντας τα νέα features του iPhone! Ο ηθοποιός που υποδύεται τον CEO της Apple έχει πολύ φάση, τόσο από άποψη εμφάνισης (το κλασσικό χαρούμενο υφάκι του Steve) και φωνής αλλά και λόγω των διάφορων πετυχημένων που πετάει κατά την διάρκεια της παρουσίασης του…iPhone! [...]

Newslens Podcast Episode 11 at Wiggler
January 16th, 2007 at 1:03 pm

[...] Monitor Closes [wiggler] [cpil] [adamo] [mirandolina] [vrypan]  [...]

In the mind of KCorax :: Newslens podcast episode 11 :: January :: 2007
January 16th, 2007 at 1:45 pm

[...] Monitor Closes [wiggler] [cpil] [adamo] [mirandolina] [vrypan] [...]

Τάσος
May 2nd, 2007 at 6:17 pm

Για την ακρίβεια…
ΠΑΝΩ απο 5 ωρες Ομιλίας / Αναπαραγωγης video / Περιήγηση στο internet ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ!
ΠΑΝΩ απο 16 ωρες αναπαραγωγή ηχου…
Επιβεβαιωμένο…
Πάντως ειναι απλώς τέλειο…

santong7
May 2nd, 2007 at 9:34 pm

Ειναι τελικα ΓΤΠ
Προτιμαω να δωσω 500 δολαρια και να παρω ενα HTC η QTEC παρα το iphone που αμεσως το καναμε pocket pc
Stylus forever + ………………………………………………………….GPS

Άγγελος
June 14th, 2007 at 1:11 am

Ας είμαστε ρεαλιστές. Με λιγότερα λεφτά παίρνεις το N91 ή το Ν73 της Νόκια που είναι κλάσεις ανώτερα.

Για ρίξτε μια ματιά εδώ και θα αναθεωρήσετε…

eLeN@
June 27th, 2007 at 12:03 pm

Τι περισσότερο έχει το iPhone που το κάνει να ξεχωρίζει από τα άλλα κινητά????????????

antonis
September 17th, 2007 at 10:18 pm

paidia to exo mprosta mou.APLA einai apo allo planiti.telia piotita kai finirisma.dinatottites pou den exo xanadi.einai telio!!!!

ARAAMORIS
October 18th, 2007 at 1:59 pm

Αύξηση της τάξεως του 85% σημείωσαν τα κέρδη της Nokia στο τρίτο τρίμηνο του έτους, ξεπερνώντας τις προβλέψεις των αναλυτών, καθώς τα νέα μοντέλα της μεγαλύτερης, παγκοσμίως, εταιρείας κινητών τηλεφώνων διεύρυναν το μερίδιο της στην αγορά.

Τα καθαρά κέρδη ανήλθαν στα 1,56 δισ. ευρώ ή 40 σεντς ανά μετοχή, έναντι κερδών 21 σεντς ανά μετοχή στο τρίτο τρίμηνο του 2006. Οι πωλήσεις ενισχύθηκαν κατά 28% στα 12,9 δισ. ευρώ.

Οι αναλυτές, σύμφωνα με το Bloomberg, προέβλεπαν κέρδη ύψους 1,33 δισ. ευρώ και πωλήσεις 13,2 δισ. ευρώ.

Η αύξηση της κερδοφορίας αποδίδεται στην εισαγωγή νέων, ακριβότερων μοντέλων στην αγορά, με σκοπό την προσέλκυση πελατών από την ανταγωνίστρια Motorola, η οποία φέτος για δύο συνεχόμενα τρίμηνα έχει καταγράψει ζημίες.

Μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων η μετοχή της Nokia σκαρφάλωσε υψηλότερα κατά 7,5%. Από τις αρχές του έτους σημειώνει άνοδο 65%.

18/10/07 in.gr

NOKIA RULES APLA

nikmar2007
December 7th, 2007 at 7:49 pm

ΜΑΠΑ ΤΟ IPHONE OYTE GPRS KAI MMS ΔΕΝ ΕΧΕΙ ! olo moyrh einai kai palamakia-anoikse xrysh efkaireia na deite posoi ta poulane kai pos peftoun oi times- ΕΧΕΤΕ ΔΕΙ ΤΟ ΤΥΤΝ ΙΙ ????? ΑΝ ΟΧΙ ΤΟΤΕ….SORRY

Το τέλος της Nokia at Wiggler
June 9th, 2008 at 11:54 pm

[...] πριν!), πολλοί με είχαν θεωρήσει υπερβολικό όταν είχα πει ότι η Nokia θα έχει πολύ σοβαρό πρόβλημα μελλοντικά. [...]

alex
August 29th, 2008 at 9:31 pm

re paidia einai sxedon teleio….exei ena terastio meionektima!

den exei bluetooth! mono gia sindesi me hands free exei…oxi gia metafora arxeiwn…an einai dinaton!