Γιατί δεν μου αρέσει το Mighty Mouse..

Published by stelabouras in Gadgets, Hardware, Tech

mighty-mouse 

Αν και η πρώτη αντίδραση κατά το unpacking του iMac, στην θέα του Mighty Mouse της Apple, ήταν "Omg, δεν έχει κουμπιά! Wheel 360 μοιρών! Yeah!" (όχι δεν είχα πιει) τελικά ήταν πολλοί οι λόγοι που με ανάγκασαν να το εγκαταλείψω (αναγκαστικά) και να αγοράσω το G5 της Logitech!

Παρακάτω θα προσπαθήσω να εντοπίσω τα κύρια μειονεκτήματα (κατ’ εμέ, ενός ταπεινού πελάτη) του mouse που το κάνουν δύσκολο στην χρήση.

Μέγεθος

Η πρώτη αίσθηση, όταν έπιασα το mouse της Apple ήταν ότι κυριολεκτικά είχε "χαθεί" μέσα στο χέρι μου! Δεν είναι από τα ποντίκια (βλ. Logitech) που εφαρμόζουν τέλεια, με θέση για τον αντίχειρα και με στιβαρό design που γίνονται όντως προέκταση του χεριού, αλλά αποτελεί περισσότερο μια συσκευή που προσπαθείς συνεχώς να την γραπώσεις για να κάνεις την δουλειά σου (ξοδεύοντας έτσι αρκετό χρόνο).

Ενιαίο πλήκτρο για δεξί και αριστερό κλικ

Αν και ως ιδέα μπορεί να ακούγεται καινοτομική – φουτουριστική, η ενοποίηση των δύο πλήκτρων δεν δουλεύει άψογα. Δεν είναι λίγες οι φορές που το ποντίκι καταλάβαινε το δεξί για αριστερό και τούμπαλιν…Έπρεπε δηλαδή να στοχεύσω στα άκρα για να πετύχω σίγουρο κλικ..

Ευαίσθητο third button

Το Mighty Mouse έχει αριστερά και δεξιά δύο συνδεδεμένες..προεξοχές, που λειτουργούν ως τρίτο button για το ποντίκι! Αρκετά έξυπνη ιδέα αφού είχα ορίσει αυτό το combination για να ανοίγει το search form του spotlight, μόνο που αποδείχτηκε ότι οι προεξοχές αυτές ήταν ιδιαίτερα..ευαίσθητες! Λίγο να μην πρόσεχα και το spotlight είχε ανοίξει!

Cleaning Process

Το πιο αστείο που έχω δει είναι η διαδικασία καθαρισμού του mouse. Σε όποιο site και αν ψάξετε, θα σας συμβουλέψουν να σπάσετε πρώτα την κόλλα στην κάτω πλευρά του mouse, να το αποσυναρμολογήσετε και να το καθαρίσετε και μετά…να το κολλήσετε! Are you serious? Και τί γίνεται με την εγγύηση παίδες? Thumbs down!

The useless 360 wheel

Ακόμη ένα "wow" feature που ουσιαστικά είναι ψιλό-άχρηστο αφού δεν χρησιμοποιείται περισσότερο από ένα κλασσικό wheel..Η μόνη περίπτωση που μπόρεσα να βρω είναι το scroll στις σελίδες που..γινόταν και με απλό scroll wheel!

Το wheel δυστυχώς μάζεψε σκόνη και έτσι δεν αποκρίνεται πλέον στις κινήσεις..να το ανοίξω δεν λέει…όποτε είπα να ξεμπέρδεψε μια και καλή αγοράζοντας το Logitech G5 mouse που είναι τ-έ-λ-ε-ι-ο!

Comments (3)

Mikeone
January 29th, 2007 at 11:05 pm

Καλορίζικα και τα δύο :)
Βέβαια μου ξύνεις πληγές με το logitech μιας που το ήθελα και εγώ παλιά, αλλά το είχα ξεπεράσει! τώρα όμως το ξαναθυμήθηκα! Μια ερώτηση μόνο! Το αγόρασες από ξένο e-shop ή από Ελλάδα (μπας και γλυτώσω κανα ευρουλάκι παραπάνω λέω! lol) thx και πάλι καλορίζικο :)

Habu! Ένα από τα καλύτερα gaming ποντίκια? at Wiggler
January 29th, 2007 at 11:16 pm

[...] Με αφορμή το προηγούμενο post του Stelaboura (Mighty Μouse όντως sucks) γράφω για το τελευταίο gaming mouse της Microsoft, το οποίο σίγουρα είναι το καλύερο  gaming mouse που έχει βγάλει μέχρι τώρα. Ανφέρομαι στο Habu, το οποίο προέκυψε από τη συνεργασία της MS με μία από τις καλύτερες κατασκευάστριες gaming "ποντικιών" τη Razer. Το ποντίκι συνδιάζει τα gaming χαρακτηριστικά της Razer με το γνωστό εύχρηστο μέγεθος των ποντικιών της MS, το οποίο αγκαλιάζει το χέρι. Οπότε αυτή τη στιγμή τα κορυφαία ποντίκια είναι το G5 της logitech,το DeathAdder της Razer και το Habu της MS. Να σημιώσω ότι τα 2 πρώτα πήραν 10/10 από extremtech, ενώ το Habu 9/10 λόγω προβλημάτων αρχικά με τους drivers. [...]

stelabouras
January 30th, 2007 at 6:19 pm

@Mikeone
Το Logitech G5 από το Πλαίσιο το αγόρασα με παραγγελία απο το Internet που γλίτωσα κοντά στα 5-6 euros αν θυμάμαι καλά :)