Τα chips της Intel πιο σημαντικά απο τον καρκίνο??

Published by stelabouras in Internet, Tech

robert_scoble 

Σε ένα comment του, στο ίδιο του το blog, ο γνωστός (x-Microsoft) blogger Robert Scoble, κοινώς Scobleizer, δήλωσε ότι η κατασκευή των chips απο την Intel είναι πιο σημαντικό θέμα απο τον καρκίνο…Αναρωτιέμαι μέχρι που θα φτάσει το κόλλημα ορισμένων!

Ορίστε και το original comment:

Richard: You think Intel making a smaller chip is more important than cancer?
Robert Scoble: Ηaving cancer is important to THAT ONE PERSON. Intel chips change the lives of hundreds of millions of people.

Robert μάλλον δεν σου τα είπαν καλά, μήπως είναι καιρός να ενδιαφερθείς για την υγεία των συνανθρώπων σου? Δεν μου φαίνεται να κάνουν δωρεές για την καταπολέμηση του καρκίνου χωρίς λόγο…

Comments (7)

jovanni
January 31st, 2007 at 2:35 pm

Σχεδόν ξανακούω αριστεριστή φοιτητή στη σχολή μου να αναρωτιέται στη συνέλευση του συντονιστικού της κατάληψης:
“Γιατί θα πρέπει να νιώθω τύψεις που ο τάδε φοιτητής έχει λευχαιμία και λόγω του φοιτητικού κινήματος δε μπορεί να δώσει εξετάσεις?”

poromenos
January 31st, 2007 at 3:13 pm

Τι πίνει και δεν μας δίνει?

spyros
January 31st, 2007 at 5:10 pm

το λιγοτερο που μπορω να χαρακτηρισω τον εν λογω ανθρωπο ειναι βλακα και ηλιθιο (μην αρχισω τα μ@….)

jovanni
January 31st, 2007 at 6:11 pm

Για όποιον δεν το γνωρίζει σπουδάζω ιατρική. Σας σηκώθηκε κι άλλο η τρίχα?

KCorax
January 31st, 2007 at 8:07 pm

Να υποθέσω οτι εάν δλδ ήταν στο χέρι σας και έπρεπε να επιλέξετε την θεραπεία ενός άνθρωπου απο καρκίνο ή το να κλείσει η Intel θα επιλέγατε το πρώτο ;

Έχετε σκεφτεί πόσοι άνθρωποι θα πέθαιναν αν δεν υπήρχε η Intel ; Οι μοριακοί βιολόγοι που ερευνούν θεραπείες για τον καρκίνο ή παρασκευάζουν μεταλαγμένο σιτάρι για να τραφεί ο τρίτος κόσμος δεν χρησιμοποιούν τσίπ της Intel ;

Με εντυπωσιάζει η ελαφρότητα με την οποία αντιμετωπίζετε το θέμα.

Doctor
February 1st, 2007 at 7:54 am

Ο σκοπός αγιάζει τα μέσα θέλεις να πεις Kcorax? Έτσι ξεκίνησαν όλοι οι φασισμοί. Και αν αυτός που είχε καρκίνο ήσουν εσύ θα έλεγες το ίδιο? Για τον τρίτο κόσμο δεν τα ξέρεις καλά. Η αιτία της πείνας τους είναι τα μεταλλάγμένα και η αποκλειστικότητα των σπόρων στα χέρια λίγων εταιρειών.

KCorax
February 1st, 2007 at 1:09 pm

Φυσικά και αγιάζει τα μέσα ο σκοπός, αλλά δεν είναι αυτό το θέμα. Και η νύξη περι φασισμού είναι δλδ επιχείρημα ; Για να οδηγηθώ στο φασισμό χρειάζομαι και άλλα όπως πχ αίσθημα αυτοδικαίου κλπ τα οποία δεν με διέπουν. Η δημοκρατία έχει σαφώς προβλήματα αλλά δε γνωρίζω κανένα καλύτερο πολίτευμα.

Αν με το “Η αιτία της πείνας τους είναι τα μεταλλάγμένα” εννοείς την καταστροφή ή μη της σοδειάς του ανεπτυγμένου κόσμου προκειμένου να αγοραστεί η δική τους και να έχουν ροή χρήμματος έχω να απαντήσω οτι είναι τρίχες. Θα μπορούσαν κάλλιστα όπως το πουλάνε ή “αναγκάζονται” να ττην ξεφορτωθούν να διανείμουν το πλεόνασμα στις περιοχές όπου λιμοκτονούν. Το παράγουν άλλωστε δεν το έχουν κλεμμένο. Όσο για τα ‘δικαιώματα’ των εταιρειών αυτών θυμήσου οτι πρόκειται για φασιστικά κράτη στην ολότητά τους σχεδόν. Ο λόγος που δεν μπορούν να απελαθούν οι έγχρωμοι που πουλάνε cd στους δρόμους (και δεν ανησυχούν και πολύ — ρώτα έναν) είναι ακριβώς αυτός.

Επιμένω ότι υπάρχουν πιο σημαντικά αίτια θανάτου απο τον καρκίνο όπως πείνα, aids, ελλονοσία, κ.ο.κ. . Ακόμη και η φυματίωση έχει επανεμφανιστεί παρότι ο ΠΟΥ τη θεωρεί εξαφανισθείσα. Να’μαστε όμως εδώ να συζητάμε για υπερτιμολογημένα τεχνολογικά παιχνίδια και όχι για τη δράση της unicef και actionaid.

Επιμένω στην αρχική μου τοποθέτηση και γενικεύω: Στην πράξη τα Intel τσιπ είναι πιο σημαντικά απο τον καρκίνο ενός ή και πολλών – πάρα πολλών – είτε εξυπηρετούν εφαρμογές κοινοφελείς είτε είναι στο Media Center Pc ενός καταναλωτή.
Δε λέω οτι είναι καλό, λέω όμως οτι έτσι είναι.