Validated Youtube Player για το blog σας!

Published by stelabouras in Coding, Internet, Tech

youtube1 

Στο συγκεκριμένο post, παραθέτω έναν τρόπο (μέσω PHP) με τον οποίο μπορείτε εάν έχετε custom-built WordPress blog, εισάγετε Youtube videos στα posts σας γρήγορα και validated!

Καταρχάς για να μπορείτε να προχωρήσετε σε αυτό το μικρό how-to πρέπει οπωσδήποτε να έχετε πρόσβαση στα php αρχεία του blog σας. Στην προκειμένη περίπτωση το μόνο αρχείο που θα αλλάξετε είναι το template-functions-post.php (για WordPress < 2.1) ή το post-template.php (για WordPress 2.1+) στον φάκελο wp-includes.

Ανοίγοντας το αρχείο, εντοπίστε την συνάρτηση the_meta που φαίνεται κάπως έτσι:

the_meta1.jpg

Κατεβάζοντας το αρχείο αυτό και αντικαθιστώντας πλήρως τον κώδικα για την the_meta function, η συνάρτηση γίνεται κάπως έτσι:

the_meta2.jpg

Η συνάρτηση αυτή είναι υπεύθυνη για τα custom fields του post σας. Ουσιαστικά αυτό γίνεται είναι ότι όταν θέλετε να εισάγετε ένα Youtube video στο post σας, τότε θα πηγαίνετε στην ενότητα "Custom Fields", θα επιλέγετε το κλειδί [key] (την πρώτη φορά πρέπει να το δημιουργήσετε) "youtube" και για value θα βάζετε κάθε φορά τον μοναδικό κωδικό του video (Σημείωση: Το συγκεκριμένο hack περιορίζεται στο 1 video / post..Αν θέλετε περισσότερα του ενός τότε contact us!).

Τι είναι όμως ο μοναδικός κωδικός ενός Youtube video? Είναι πολύ απλό. Ας πάρουμε για παράδειγμα το εξής url: https://www.youtube.com/watch?v=qkNDVDtMFQU

Ο κωδικός απο ότι μπορείτε να καταλάβετε είναι όλο αυτό το δυσνόητο string με το οποίο είναι ίση η παράμετρος v. Προσοχή! Μπορεί να πετύχετε το url στη εξής μορφή https://www.youtube.com/watch?v=qkNDVDtMFQU&eurl= Εδώ αυτό που πρέπει να προσέξετε είναι να απομονώσετε τον κωδικό που είναι πάλι μετά το = αλλά πριν το &! (Με το & ορίζουμε και άλλες παραμέτρους σε ένα url αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία). Έχοντας απομονώσει τον μοναδικό κωδικό του video που είναι και στις δύο περιπτώσεις το qkNDVDtMFQU , το εισάγετε στο πεδίο value με κλειδί (key) την λέξη youtube.

Τέλος να σημειώσω ότι σε περίπτωση που αναβαθμίσετε την έκδοση του WordPress πρέπει να προνοήσετε για backup της συγκεκριμένης συνάρτησης καθώς θα γίνει override με την default του CMS. Το video που θα εισάγετε ως custom field θα εμφανίζεται μέσα στο post ακριβώς κάτω απο τον τίτλο του και fully validated! Περιμένω comments σας!

Comments (2)

krap
February 2nd, 2007 at 2:06 pm

Καιρός ήταν γιατί αυτήν τη στιγμή κάνουμε βουντου για να επισηνάψουμε βίντεο από το YouTube. Good job!!!

Wordpress 2.3, το τελευταίο manual update? at Wiggler
September 24th, 2007 at 8:11 am

[...] το Wiggler κάτι τέτοιο δεν είναι άμεσα εφικτό με όλες τις αλλαγές που έχουν γίνει σε βασικά core files, οπότε προτιμώ τον manual [...]