Φοβερή καινούρια διαφήμιση από την Apple!

Published by ispofacto in Internet, Software, Tech, Videos

apple-macbook-pro 

Σίγουρα όλοι γνωρίζετε την τελευταία και αρκετά επιτυχημένη διαφημιστική εκστρατεία της Apple. Συχνά πυκνά βγάζει καινούρια επεισοδεία διαφημίσεων αυτού του στυλ. Η τελευταία της σειράς είναι αρκετά επιτυχημένη και αστεία.

Ασχολείται με το υπερβολικά ενοχλητικό καινούριο "χαρακτηριστικό" User Account Control (UAC) των Windows Vista αλλά και με Windows insecurity γενικότερα. Δείτε τη λοιπόν μετά το jump!

Comments (12)

Petrakeas
February 6th, 2007 at 1:04 pm

Φοβεροοοό!!! ΧΑΧΑΧΑ Καιρό είχαν να βγάλουν πευχημένη διαφήμιση.

Derek
February 6th, 2007 at 1:54 pm

απορία

η Apple εφέτος είχε υποτίθεται μια διαφήμιση στο ημίχρονο του σούπερμπολ και όλοι έλεγαν ότι για να κλείσουν διαφήμιση στο σούπερμπολ κάτι σημαντικό θα είχαν να ανακοινώσουν, έμαθε κανεις τελικά τι ήταν?

ispofacto
February 6th, 2007 at 2:11 pm

Δεν έβγαλε τελικά διαφήμηση στο σουπερμπολ, φήμη ήταν έτσι και αλλιώς!

stelabouras
February 6th, 2007 at 3:26 pm

Χάχα καλό!

Alex
February 6th, 2007 at 6:02 pm

Ίσως η καλύτερη Ever!! Επίσης το Reality Distortion Factor τείνει στο 0. χεχεχε

Sugar
February 6th, 2007 at 11:33 pm

Lol, συμφωνώ, ίσως η πιο πετυχημένη (και σαρκαστική) ever.

KCorax
February 7th, 2007 at 3:32 am

Συμφωνώ πλάκα έχει η διαφήμιση (η άλλη με τον mac να φλερτάρει τη γιαπωνέζα κάμερα ήταν καλύτερη νομίζω), αλλά και οι mac έχουν password verification για σημαντικές δραστηριότητες. Αυτό γιατί το παραβλέπουν ανάλαφρα οι σχετικοί χρήστες ;

Major
February 10th, 2007 at 6:16 pm

Απλούστατα διότι στο Mac OS X όπως και στο Linux, το password authentication είναι απαραίτητο ΜΟΝΟ εκεί που πραγματικά χρειάζεται. Όπως φυσικά δεν υπάρχει ανάγκη για firewall διότι πολύ απλά το υποσύστημα είναι UNIX.

KCorax
February 10th, 2007 at 11:29 pm

Major,
Το UAC εμφανίζεται μόνο όταν ο χρήστης επιχειρεί να κάνει αλλαγές που είναι δυνατόν να επηρεάσουν το σύστημα γενικά. Δλδ όταν γράφει έξω απο τον προσωπικό του φάκελο, τρέχει κώδικα που ήρθε απο το Internet, αλλάζει global ρυθμίσεις κλπ. Και στο OSX το ίδιο συμβαίνει.

Την επόμενη φορά που θα ακούσω για το UNIX υπόβαθρο του OSX θα ξεράσω. Παραθέτω link για να δεις ιδίοις όμασι και απο έγκυρες πηγές οτι όχι μόνο έχει περισσότερες τρύπες το OSX απο το FreeBSD του οποίου τον κώδικα χρησιμοποίησε η Apple, αλλά σε ποσοστό έχει τόσες ακάλυπτες όσες και τα windows:

FreeBSD Σύνολο 81, 1 Ακάλυπτη
Windows Σύνολο 155, 29 Ακάλυπτες
OSX Σύνολο 98, 19 Ακάλυπτες

Πηγή: Secunia

Και με Vista αυτή τη στιγμή τρέχω χωρίς firewall και με το Avast antiv. σβηστό αλλά το κάνω συνειδητά γιατί δεν είμαι στόχος και δεν ανοίγω αυθαίτερα email attachments.

Και έτσι για να μην ξεχνιώμαστε, εάν δεν έχεις πόρτες ανοικτές *δεν* χρειάζεσαι firewall γιατί δεν προσφέρει κάτι.

Major
February 11th, 2007 at 8:10 pm

Δε θα έπρεπε να τολμάς να συγκρίνεις το OS X με τα Vista. Προσωπικά χρησιμοποιώ μόνο Linux αλλά αναγνωρίζω την ποιότητα του OS X και την προχειρότητα των Vista.

KCorax
February 11th, 2007 at 8:37 pm

Υπέροχα όταν τελειώνουν τα επιχειρήματα καταφεύγουμε στο βήχα.

Και εγώ χρησιμοποιώ linux αλλά για deployment εφαρμογών. Αυτό προσθέτει κύρος σε εμένα ; Ή εσένα ; Δε νομίζω.

Εάν πάλι χρησιμοποιείς μόνο linux την ποιότητα του OSX την έχεις δει που ; Σε βιντεάκια στο youtube ; Προσωπικά έχω ιστορία με mac απο εποχής classic, εώς και 10.3-4 τα οποία χρησιμοποιούσα σχεδόν αποκλειστικά (λόγω ανάγκης) επι 6 μήνες.

Την προχειρότητα των Vista πχ τη συγκρίνεις με την προχειρότητα του KDE 3-3.3 ή τους αυθαίρετους περιορισμούς του Gnome ; Σε ότι με αφορά το linux desktop ενώ είναι άριστο για δουλειά γραφείου είναι δύστροπο και εχθρικό προς το χρήστη για σχεδόν οτιδήποτε άλλο.

Major
February 12th, 2007 at 1:27 am

no comment. kamia elpida.