Μα πως φαίνεται η ταινία “300″ τόσο τέλεια?

Published by stelabouras in Cinema, Internet, Multimedia, Tech

the-300 

Η απάντηση μπορεί να είναι προφανής ως ένα σημείο, δηλαδή με τα φίλτρα που εισάγουν εκ των υστέρων οι designers της ταινίας στο post-production κομμάτι, αλλά έχει αρκετό ενδιαφέρον πως γεννήθηκε το όλο artwork και feeling των 300.

Εμπνευσμένοι κατά βάση απο το comic του Frank Miller, λογικό άλλωστε αφού η ταινία είναι ουσιαστικά the-comic-comes-to-life και όχι η ελληνική Ιστορία, και χρησιμοποιώντας σε ένα μεγάλο ποσοστό την τεχνική του blue-screen, οι σχεδιαστές είχαν πλήρη ελευθερία έκφρασης ώστε να πειραματιστούν με πολλούς τρόπους, βρίσκοντας τελικά τον κατάλληλο..

Περισσότερα για τον τρόπο σχεδιασμού και τα early artworks μπορείτε να διαβάσετε στο 300 Production Blog!

the-300-artwork.jpg

Comments (8)

entro
February 8th, 2007 at 12:59 pm

Ελπίζω να είναι τόσο καλή όσο και το Sin City, την οποία θεωρώ τσινιάρα.

Πάντως ότι φώτο έχω δει.. μοιάζει πάρα πολύ με το comics 300 που παρεμπιπτόντως αξίζει να βρείτε και να διαβάσετε.

Άγγελος
February 8th, 2007 at 3:01 pm

Το κόμιξ είναι θεϊκό, ενώ για το trailer δεν το συζητάμε, είναι από τα καλύτερα που έχω δει ποτέ!

papo
February 9th, 2007 at 10:35 am

ωραιο θέμα ενδιαφέρον

Λεωνιδας
February 15th, 2007 at 3:09 am

Ποτε θα κανει την εμφανιση της στην οθονη μου ξερει κανεις??? Υπαρχει πουθενα το σχετικο Torrent εχω φαει τον τοπο και δεν ειμαι ο μονος φανταζομαι.

ispofacto
February 15th, 2007 at 9:18 am

Σε κανά μήνα θα βγει στο σίνεμα… περίμενε!

Petrakeas
February 15th, 2007 at 12:49 pm

Ρε ‘σεις! Τέτοιες ταινίες μόνο στη μεγάλη οθόνη!! Τι να δεις στον ταπεινό υπολογιστή;; Πώς θα χωρέσουν οι 300 σε μία οθόνη 19 άντε 23 ιντσών;;;

ΝΟΝΑΜΕ
February 19th, 2007 at 4:08 pm

Η ταινία «300» της Warner Bros είναι προάγγελος της διεθνής επιτυχίας του «Οδυσσέα»

Σα γνήσιος Έλληνας αλλά και σεναριογράφος μιας άλλης μελλοντικής ελληνικής ιστορικής ταινίας (‘Οδυσσέας’) που είμαι δε μπορώ παρά να αισθάνομαι τεράστια προσωπική και εθνική υπερηφάνεια παρακολουθώντας με χαρά τα νέα και τα κινηματογραφικά τρέιλερ της νέας αρχαιοελληνικής ιστορικής κινηματογραφικής υπερπαραγωγής της Warner Bros. ‘300’ που αναμένεται σύμφωνα μ’ όλες τις ενδείξεις και τα θετικά σχόλια του διεθνούς κινηματογραφικού τύπου να κάνει θράση στις παγκόσμιες κινηματογραφικές αίθουσες όταν αυτή θα ξεκινήσει να προβάλλεται στην παγκόσμια πρεμιέρα της για το διεθνές σινεφίλ κοινό στις 9 Μαρτίου 2007.

http://300themovie.warnerbros.com/

Σ’ αντίθεση μ’ άλλες κινηματογραφικές ταινίες που έχουν γυριστεί με την ευθύνη άλλων κινηματογραφικών παραγόντων (βλέπετε: Alexander του Όλιβερ Στόον που παρουσίαζε τον τέλειο ηγέτη Μέγα Αλέξανδρο ως δήθεν gay ενώ κάτι τέτοιο είναι παντελώς αστήρικτο από τις έγκυρες ιστορικές αναφορές στο πρόσωπο του αιώνιου Μακεδόνα στρατηλάτη) η νέα αυτή Αρχαιοελληνική κινηματογραφική παραγωγή με θέμα την ιστορία των «300 του Λεωνίδα» μόνο θετικά σχόλια έχει λάβει από τους διεθνείς κριτικούς κινηματογράφου αλλά και από τους Έλληνες υποστηρικτές της ταινίας (πολλοί εκ των οποίων δηλώνουν με περηφάνια πως είναι «Σπαρτιάτες» όπως ίσως και εγώ μερικές φορές στη φιλοσοφία ζωής μου χωρίς όμως να κατάγομαι από τη Σπάρτη) που επισκέπτονται το fan club της ταινίας ‘300’ στην ανερχόμενη διεθνή ιστοσελίδα MySpace.com.

http://www.myspace.com/300themovie

Όμως, αυτό που θέλω να διαβεβαιώσω προσωπικά το Ελληνικό σινεφίλ κοινό είναι ότι και η επόμενη διεθνή Αρχαιοελληνική κινηματογραφική υπερπαραγωγή μου «Οδυσσέας» θα σεβαστεί επίσης με τον ίδιο τρόπο, και αν είναι δυνατόν καλύτερα, την αθάνατη ιστορία της πανάρχαιας Ελληνικής φυλής μας και ότι θα αποτελέσει ομοίως και αυτή με τη σειρά της πηγή αστείρευτης εθνικής περηφάνιας γι’ όλους εμάς τους Έλληνες. Μάλιστα, τα γυρίσματα της νέας Ελληνικής Χολιγουντιανής υπερπαραγωγής μου «Οδυσσέας» προγραμματίστηκαν μετά από πολυετής προσωπικές συζητήσεις, δυναμικές ενέργειες και επιτυχής διαπραγματεύσεις μου να γυριστούν στο ίδιο το νησί καταγωγής μου την Κεφαλονιά και την ιστορική Ιθάκη το 2008 σύμφωνα με την προ μηνών ανακοίνωση της Βρετανικής κινηματογραφικής εταιρίας Unizarre International.

http://www.unizarre.com/page17.html

Εκδήλωση ενδιαφέροντος έχει παρουσιάσει ο καθ’ όλα Ελληνολάτρης Αμερικάνικος κινηματογραφικός, ενημερωτικός και επικοινωνιακός κολοσσός Warner Bros. ενώ έχω λάβει μια πρώτη προσωπική απαντητική επιστολή από τον επίσης διεθνή Αμερικάνικο κινηματογραφικό κολοσσό Walt Disney.

http://www.unizarre.com/page2.html

Φυσικά δε μπορώ να γνωρίζω από τώρα πόσες (ή ποιες) με απόλυτη βεβαιότητα κινηματογραφικές εταιρίες θα συμμετάσχουν στη νέα ταινία μου «Οδυσσέας» όπου στην περίπτωση της ταινίας ‘300’ αναφέρονται επίσημα στην επίσημη ιστοσελίδα της ταινίας όχι μόνο η Warner Bros αλλά άλλες 4 κινηματογραφικές εταιρίες. Πάντως αυτό που μπορώ να σας αποκαλύψω είναι πως έχω έρθει προσωπικά σε επικοινωνία με δεκάδες άλλες μεγάλες κινηματογραφικές εταιρίες που δεν έχω αναφέρει ποτέ δημοσίως ζητώντας την καλή συνεργασία και υποστήριξη τους.

Τέλος, για τις ανάγκες παραγωγής της νέας ταινίας μου μάλιστα έχω δημιουργήσει και μια έγκυρη ενημερωτική ιστοσελίδα για την κινηματογραφική υπερπαραγωγή «Οδυσσέας» στην ακόλουθη διεύθυνση:

http://www.odysseyworks.biz

Να αναμένετε όλοι μόνο μεγάλες ευχάριστες εκπλήξεις από μένα στο μέλλον.

Σπύρος Καγκάδης
LordOfTheWorld.com
Σεναριογράφος ταινίας «Οδυσσέας»

300 - pestaola.gr
February 21st, 2007 at 11:08 pm

[...] 9 , 300. Frank Miller , [...]