Μερικά podcast νέα..

Published by stelabouras in Internet, Multimedia, Music, Software, Tech

podcast 

Έχοντας μαζέψει αρκετά θέματα που σχετίζονται με το podcasting και video podcasting (a.k.a. vidcasting) αποφάσισα να τα αναφέρω όλα μαζί σε ένα συγκεντρωτικό post.

Ξεκινάμε με το LibriVox, ένα αρκετά καλό audio-book directory, που περιέχει φυσικά μόνο βιβλία απο το public domain, κάνοντάς τα διαθέσιμα σε μορφή podcast για τους φανατικούς του είδους. Επίσης δίνει την δυνατότητα σε εθελοντές να ηχογραφήσουν κεφάλαια απο (public domain) συγγράμματα ώστε να βοηθήσουν το όλο project να μεγαλώσει.

Απο το Librivox μπορώ να ξεχωρίσω το podcast με την αφήγηση του "War of The Worlds", στο οποίο βασίστηκε και η γνωστή αφήγηση του Orson Welles που τάραξε όλη την Αμερική τον Οκτώβρη του 1938!

Σειρά έχει το TVTonic, ένας video podcasts aggregator που μπορεί να ενσωματωθεί στα Windows Media Center Edition και υπόσχεται να μετατρέψει κάθε vidcast σε TV Channel..Το γεγονός ότι απαιτεί ActiveX controls και Internet Explorer σε περίπτωση που θέλετε να χαρείτε την εφαρμογή σε browser δεν είναι και ότι καλύτερο, αλλά το γεγονός ότι με αυτό τον τρόπο κάποιος θα αλλάζει vidcast απο το τηλεχειριστήριο και την άνεση του καναπέ, λέει πολλά!

Τέλος να αναφέρω ότι πολύ – πολύ σύντομα θα βγεί στον αέρα το Wiggler Vidcast Episode 8! Για να μην ξεχνιόμαστε!