Επιτέλους, 3D σε Flash με PaperVision 3D!

Published by stelabouras in Coding, Gaming, Internet, Software, Tech

3d-flash 

  At last λοιπόν, το Flash υποστηρίζει rendering 3d αντικειμένων, μέσω της PaperVision 3D, μιας high-performance 3D rendering engine για Flash 8 και 9!

Τι σημαίνει αυτό? Ότι πλέον μπορούμε να βλέπουμε (όπως και σε αυτό το post απο ότι θα παρατηρήσετε) 3D models με textures χωρίς extra plugins, 3d visualizations και πολλά ακόμη! Στο Todo list της μηχανής μπορώ να δώ αρκετά features που ετοιμάζονται (motion blur, lighting, double buffering, depth shading) που όταν υλοποιηθούν, τα in-browser 3d flash games θα ανθίσουν σίγουρα! Για να μην αναφέρω τι μπορεί να γίνει στις handheld συσκευές (smartphones, pocketpcs, κ.α.)!

Πρέπει φυσικά να επισημάνω ότι όταν τα 3d examples τρέχουν καταναλώνουν αρκετή CPU, όχι όμως υπερβολική, αλλά αν σκεφτεί κανείς τους υπολογισμούς που γίνονται απο πίσω, τα πράγματα είναι αρκετά αισιόδοξα! Μήπως web-services όπως το Teapotters, θα πρέπει να αρχίσουν να σκέφτονται το switch?

Αξίζει να δείτε τα παρακάτω demos : Model 1, Model 2, Panorama, Visualization, Cubes, Star Wars.


Comments (6)

Vortalifer
February 11th, 2007 at 9:51 pm

Επιτέλους…

KCorax
February 12th, 2007 at 1:19 am

Δεν είναι κάπως ατυχές που η macromedia τόσα χρόνια δεν έχει υλοποιήσει ένα υπόβαθρο για σχετικές εργασίες ; Αν έλυναν αυτοί το πρόβλημα του cross platform θα ήταν δραματικά πιο διαδεδομένα τα 3δ γραφικά στο flash.

Έχει πάντως εξαιρετικό ενδιαφέρον να δούμε πως θα επηρεαστούν συσκευές που τρέχουν flash lite σαν βασική μηχανή UI όπως το LG Prada.

Petrakeas
February 12th, 2007 at 1:50 am

Καλοοό! Δε νομίζω όμως να μπορεί να τρέξει σε φορητές συσκευές…

Flex 3D Engine από την Get Out Smart! at Wiggler
May 9th, 2007 at 1:58 pm

[...] κάποιους μήνες είχα παρουσιάσει κάποια 3D παραδείγματα από τις δυνατότητες του Flash τα οποία μπορώ να πω πως [...]

Η καλλιτεχνική σελίδα του Audi A5 at Wiggler
July 14th, 2007 at 4:38 pm

[...] το PaperVision 3D είχα αναφερθεί και παλαιότερα, όταν έκανε τα πρώτα του βήματα ως μια 3D μηχανή [...]

Flash 3D Engines Showcase at Wiggler
September 24th, 2007 at 1:03 pm

[...] κάνει σχετικά posts στο παρελθόν για την πορεία ορισμένων 3D μηχανών [...]