Dark Messiah of Might & Magic

Published by stelabouras in Gaming

dark-messiah-of-might-and-magic 

Μόλις χθες τερμάτισα το Dark Messiah of Might & Magic, ίσως ένα από τα καλύτερα hack’n'splash cRPGs που έχω παίξει ποτέ..

Το παιχνίδι χρησιμοποιεί την μηχανή γραφικών του Half Life 2 (Source) με ότι πλεονεκτήματα αυτό συνεπάγεται, κάνοντας την όλη gaming experience ανεπανάληπτη! Η άποψη του Dark Messiah είναι πρώτου προσώπου – μέσα απο τα μάτια του χαρακτήρα δηλαδή- (first person) και τα gameplay στοιχεία που εισάγει στο είδος είναι φαινομενικά! Απο τον τρόπο της μάχης , που δεν κουράζει τον παίκτη αναγκάζoντάς τον να κάνει κλίκ συνέχεια στον εχθρό, δίνοντάς του την δυνατότητα να κάνει διαφορετικές επιθέσεις ανάλογα με τα πλήκτρα που θα πατήσει, μέχρι τον τρόπο που μπορεί να σας αρπάξει ένα troll (από τον λαιμό) να σας κοιτάξει στα μάτια ενώ κρέμεστε στον αέρα και μετά να σας πετάξει μακριά, αλλά και τα spells, backstabs και special attacks του χαρακτήρα!

Το φανταστικό feature του DM είναι η δυνατότητες της Havok (μηχανή φυσικής που εκμεταλλεύεται η Source engine για όλες τις κινήσεις στο παιχνίδι) που παρέχει απίστευτη ελευθερία στον gamer, από το να σπρώξει ένα orc στον γκρεμό, να σπάσει τα στηρίγματα μιας κατασκευής που θα καταπλακώσει στην συνέχεια τους φρουρούς από κάτω ή να πετάξει πέτρες για αιφνιδιασμό! Και ας μην ξεχάσω φυσικά το Rope Bow που βοηθάει τόσο πολύ μερικές φορές (ειδικά στο να βρείτε hidden places)!

Όποιος παίξει το game θα με καταλάβει, απλά δεν θέλω να αποκαλύψω όλους τους κρυμμένους άσσους του Dark Messiah, που αποκαλύπτονται σιγά-σιγά μαζί με την σεναριακή πλοκή..Περιμένω με αγωνία την συνέχεια!

Comments (2)

George E. Papadakis
February 14th, 2007 at 11:34 am

Όντως συναραστπικό experience, τόσο που το πάλεψα να βρω 4-5 βράδια να το τελειώσω.

Αδικήθηκε από τις κριτικές από τα σχετικά e-περιοδικά του χώρου, αλλά φαντάζομαι η κριτική μας είναι υπεράνω αυτών.

Μοιράζομαι την αναμονή σου γ ια την επόμενη έκδοση …

Zegraph
August 7th, 2008 at 11:35 pm

Μήπως ξέρεις πού μπορώ να βρω το Dark Messiah στην Αθήνα;ένα -δυο καταστήματα που ρώτησα δεν το είχανε…θα μου κάνεις χάρη!
(bitus64@hotmail.com)