Tip: Αυτόματο spellchecking στον Firefox

Published by stelabouras in Internet, Software, Tech

firefox3 

Η σελίδα about:config του Firefox μπορεί να αποδειχθεί αρκετά χρήσιμη πολλές φορές (και αρκετά καταστρεπτική κάποιες άλλες, για αυτό προσοχή)!

Εάν θέλετε να έχετε το spellchecking ενεργοποιημένο όχι μόνο για τα textarea tags αλλά και για τα απλά input και να είναι always on τότε εκτελέστε τα παρακάτω:

Επισκεφτείτε την σελίδα about:config (απλά ανοίξτε ένα νέο παράθυρο/tab και γράψτε about:config και μετά ENTER). Αναζητήστε το κλειδί layout.spellcheckDefault μέσω του filter που έχει πάνω η σελίδα και όταν το εντοπίσετε αλλάξτε την τιμή του σε 2 (δεξί click, modify ή διπλό click)!

Τέλος, όλα θα γίνονται αυτόματα spellchecked με την γλώσσα που έχετε προεπιλέξει! Να σημειώσω ότι στους WYSIWYG editors που “κατοικούν” μέσα στα textarea tags το αυτόματο spellchecking δεν λειτουργεί και πρέπει να το ενεργοποιείτε κάθε φορά (δεξί click, Spell Check this field).

Comments (2)

shootme.gr
February 22nd, 2007 at 4:24 pm

Tip: Αυτόματο spellchecking στον Firefox…

Εάν θέλετε να έχετε το spellchecking ενεργοποιημένο όχι μόνο για τα textarea tags αλλά και για τα απλά input και να είναι always on τότε εκτελέστε τα παρακάτω….

We have been…pathfinder-ed! at Wiggler
February 24th, 2007 at 5:14 pm

[...] Ευχαριστούμε το Pathfinder.gr για το link στο post που έγινε 2 μέρες πριν σχετικά με το απλό tip για το αυτόματο spellcheking στον Firefox! [...]