Μερικά ‘Web 2.0′ sites που αξίζουν την προσοχή..

Published by stelabouras in Gaming, Internet, Multimedia, Software, Tech

web-2-logo 

Αν και εκεί έξω κυκλοφορούν αρκετά “Web 2.0″ sites, με άλλα τόσα να ετοιμάζονται πυρετωδώς, αποφάσισα να παρουσιάσω εν συντομία 4 από αυτά, που ανάλογα με τα ενδιαφέροντά σας μπορεί να σας φανούν χρήσιμα.

Αρχίζουμε λοιπόν:

Το Skymap είναι ένα αρκετά απλό site (απο την άποψη του community), που χρησιμοποιεί όμως το Google Maps Api για να απεικονίσει όσο μπορεί πιο πιστά τους αστερισμούς. Το site έχει 2 layers απεικόνισης, όπως επίσης και την δυνατότητα να δείτε πως είναι ο έναστρος ουρανός ακριβώς από πάνω σας! Σχεδόν κάθε αστέρι είναι ένα link στην σελίδα που περιέχει πληροφορίες για αυτό!

Αν είστε (web) designer και ψάχνετε τις κατάλληλες χρωματικές αποχρώσεις, τότε look no further! Το Kuler, δημιουργία της Adobe, αφήνει τους χρήστες του να δημιουργήσουν (μέσα από ένα flash interface) τα δικά τους themes και ύστερα να αφήσουν τους υπόλοιπους να τα αξιολογήσουν! Must-see για όποιον ψάχνει την χρωματική παλέτα του site που θέλει να δημιουργήσει

Το Great Games Experiment αποτελεί από όσο ξέρω το πρώτο gaming site που developers και gamers έχουν μια κοινή βάση, με τους πρώτους να έχουν την ευκαιρία να προβληθούν και τους δεύτερους να έχουν την δυνατότητα για αξιολόγηση και review-ing των games που κυκλοφορούν. Το Great Games Experiment βρίσκεται αυτή την στιγμή σε closed beta φάση, αλλά μπορείτε να αποκτήσετε εύκολα invitation απλά αφήνοντας το email σας στο site.

Η πηγή κάθε βιβλιοφάγου, το Library Thing παρέχει οτιδήποτε θα ζητούσε κανείς από ένα book community site! Απο user groups, recommendations, tags μέχρι export data, free books και top lists! Το πιο “περίεργο” feature του πάντως είναι η δυνατότητα να σας συστήνει βιβλία για να διαβάσετε, βασισμένο σε αυτά που δεν σας αρέσουν, μέσω του Unsuggester!

Comments (3)

The Voyager - » Links for 25/02
February 25th, 2007 at 7:34 am

[...] Μερικά ‘Web 2.0′ sites που αξίζουν την προσοχή.. [...]

Online Game Networks at Wiggler
July 8th, 2007 at 4:01 pm

[...] γράψει και παλαίτερα για το Great Games Experiment, αλλά από ότι φαίνεται κύλησε αρκετό νερό στο αυλάκι [...]

Το kuler έγινε cooler! at Wiggler
April 16th, 2008 at 12:07 pm

[...] βοήθημα της Adobe για όλους τους web designers, Kuler, εμπλουτίστηκε με νέα χαρακτηριστικά που το κάνουν [...]