Ένα video που θα αλλάξει τον τρόπο που σκέφτεστε!

Published by stelabouras in Internet, Misc, Tech, Videos

did-you-know 

Απλά δείτε το video και αναλογιστείτε…που οδεύει η τεχνολογία και η κοινωνία της πληροφορίας?

Πόσο γρήγορα μεταβάλλονται τα δεδομένα στον καιρό μας και ποιές είναι οι προβλέψεις για τα 5 – 10 επόμενα έτη? Οι αριθμοί είναι εκπληκτικοί…μετά απο αυτή την παρουσίαση (που μπορείτε να την βρείτε σε πολλές διαφορετικές μορφές) θα γνωρίζετε πολλά περισσότερα!

Comments (14)

Petrakeas
February 28th, 2007 at 10:43 pm

Τρομαχτικό!! Θα ζήσουμε δηλαδή το matrix?
Μια ιδέα! Αν φτιαχτεί υπολογιστής ο οποίος είναι το ίδιο ή πιο έξυπνος από τον άνθρωπο θα μπορούσαμε (κάπως) να μεταφέρουμε τις σκέψεις μας και την προσωπικότητά μας εκεί και να δημιουργήσουμε ένα αντίγραφό μας, που θα ζει για πάντα!!!

Titanas
March 1st, 2007 at 12:17 am

Βλακείες…

titanas
March 1st, 2007 at 2:16 am

titana trava na klepseis kamia eidhsh apo alou na th valeis sto pestaola kalytera…tyri e tyri voske

Giorgos
March 1st, 2007 at 9:38 am

Τρομαξα λιγάκι να πω την αλήθεια..

skoumas
March 1st, 2007 at 1:57 pm

tromaxtiko…vevea an allaxeis mousiki, normal sou fenete

KCorax
March 1st, 2007 at 1:59 pm

Συμφωνώ με τον Τιτάνα και προσθέτω: αισθησιακές βλακείες.

Η επική μουσική είναι εκεί για να μπλοκάρει τη λογική αντίδραση και την παρατήρηση του προφανούς:
-Δεν έχει σημασία αν το άνω 25% μιας χώρας είναι μεγαλύτερο απο την ολότητα μιας άλλης χώρας, γιατί το 25% και στις δύο χώρες έχει τον ίδιο ρόλο. Θα ήταν σημαντικό αν το 25% της μίας χώρας είχε μεγαλύτερο μέσο IQ απο το 25% της άλλης χώρας.
-Το myspace δεν είναι χώρα. Η παρουσίασή του σαν τέτοιο βασίζεται στη λανθασμένη άποψη οτι οι χρήστες του περνάνε όλο το χρόνο τους εκει μέσα.
- Ο αριθμός των XO pcs που θα κατασκευαστούν είναι και πάλι αναλογικά λίγος σε σχέση με τον αριθμό των παιδιών που τα χρειάζονται.
- Δεν αρκεί να δημιουργηθεί ένας υπολογιστής για να κάνει ό,τι και ένας άνθρωπος. Ο Gardner σε μια σχετικά αναλυτική πραγματία στον ‘Κόσμο της σοφίας’ προτείνει 9 είδη νοημοσύνης. Οι υπολογιστές έχουν (και είναι δυνατόν να έχουν) 1. Μόνο 1.

kaljo
March 1st, 2007 at 2:03 pm

Και μην ξεχναμε βεβαια πως οι προβλεψεις για το μελλον βγαινουν παντοτε αληθινες .Αληθεια ειδατε την διαφημιση για εκεινο το νεο ιπταμενο αμαξι;Μου την εδειξε το ρομποτ υπηρετης μου προχτες.

banned
March 1st, 2007 at 8:29 pm

αν εξαιρεσουμε την υποβλητικη μουσικη και το υφακι αγχωθειτε-γιατι-χανομαστε, τα στοιχεια που δειχνει δεν ειναι “Βλακειες…”. Απλα ειναι πολλα και ψιλοασχετα μεταξυ τους. Πχ. οι κινεζοι ειναι πολλοι και καποια στιγμη θα αλλαξουν οι ισορροπιες, οι κοινωνικες σχεσεις μεταφερονται στο myspace (βλ. γαμοι) κλπκλπ

Την ιδεα του Petrakeas για upload του εγκεφαλου σε υπολογιστη την εχω διαβασει αρκετα χρονια πριν και δεν μπορει να αποκλειστει παρα τις δυσκολιες που φαινονται. Αν δεν τα καταφερουμε μεσω γενετικης εχουμε καβατζα το κραταω- backup-το-μυαλο-μου και “ζω” στο ιντερνετ η σε καποιο ρομποτακι.

Αν δεχθουμε οτι δεν υπαρχει κατι παραπανω απο τον εγκεφαλο μας που να μας κανει αυτο που ειμαστε, τότε στην προσομοιωση του θα υπάρχουν ΟΛΑ τα ειδη νοημοσυνης. Ειναι “μονο” θεμα ταξης μεγεθους της πολυπλοκοτητας εγκεφαλων και υπολογιστων

kaljo
March 1st, 2007 at 11:53 pm

Αυτο με το upload εγκεφαλου μου φαινεται να μπαζει.Πες οτι το κανεις, και μεταφερεις ολες τις πληροφοριες του εγκεφαλου σου σε εναν ηλεκτρονικο .Δεν θα ζεις ομως εσυ μεσα στον ηλεκτρονικο εγκεφαλο, απλα θα ειναι ενα πλασμα που θα ειναι ακριβως το ιδιο με εσενα σε θεματα συμπεριφορας κτλ.Η συνειδητοτητα σου πως θα μεταφερθει;Αυτο ισως δημιουργησει δικια του συνειδητοτητα
(εξαρταται απο το αν υπαρχει πνευμα κτλ) ,αλλα οπως και να εχει, εσυ θα διατηρησεις την συνειδητοτητα σου.

Petrakeas
March 2nd, 2007 at 1:07 am

@kaljo ναι. Είπα αντίγραφο. Αλλά ένας τρίτος μπορεί να καταλάβει τη διαφορά ανάμεσα στο αντίγραφο και το πρωτότυπο; Ανάμεσα σε σένα και το αντίγραφο; Άσε που και το αντίγραφο θα νομίζει ότι είναι το αυθεντικό.
Ουσιαστικά υπάρχει η έννοια αυτή αντικειμενικά; Ή μόνο υποκειμενικα (εσύ ο ίδιος) μπορείς να το καταλάβεις;

Για να προβληματιστείς περισσότερο στο θέμα δες την ταινία
The prestige
Κατάλαβες τι εννοώ;

banned
March 2nd, 2007 at 2:30 pm

kaljo says:
March 1st, 2007 at 11:53 pm

Αυτο με το upload εγκεφαλου μου φαινεται να μπαζει….

Εχεις ενα δικιο αλλα σκεψου και το ενδεχομενο να πεθανεις απο εγκεφαλικο και να μπορεις να κανεις restore, το backup του μυαλού σου απο την προηγουμενη μέρα, σε καποιο chip μεσα στο κεφαλισου (science fiction!). Τοτε αυτος που θα “ξυπνησει” θα εισαι εσυ ή καποιος άλλος? (χρειαζομαστε εναν φιλοσοφο στο wiggler)

CyberWalker
March 2nd, 2007 at 5:15 pm

Μπήκατε στο ‘τριπάκι’ των ερμηνειών και κοντεύετε να χάσετε την ουσία… Κρατήστε τη σκέψη σας καθαρή και απλά αναλογιστείτε το προφανές! Το ανθρώπινο γένος θα συναντήσει πολλές ανακατατάξεις ενώ η ‘φύση’ του θα αναγκαστεί να ανακαλύψει νέους τρόπους στάθμισης των αλλαγών. Για μένα το βίντεο απλά προσπαθεί ως μέσο (όπως πχ κάνει και ο >καλός

CyberWalker
March 2nd, 2007 at 5:24 pm

κινηματογράφος) Μη ξεφεύγουμε όμως! Από όσα διάβασα συγκρατώ κάτι που ήδη αντιμετοπίζω και αντιλαμβάνομται ευκολότερα ως τεχνοκράτης & ακαδημαικός > ο ρυθμός παραγωγής της γνώσης είναι πλέον συγκρίσιμος με το ρυθμό κατανάλωσής της. Από μόνο του αυτό αν αναλογιστείτε τι προεκτάσεις έχει δε θα χρειαστεί να δείτε όλο το βίντεο, ουσιαστικά μερικές από αυτές περιγράφει. :)

KCorax
March 2nd, 2007 at 5:36 pm

> ο ρυθμός παραγωγής της γνώσης είναι πλέον συγκρίσιμος με το ρυθμό κατανάλωσής της.

Δε νομίζω οτι είναι ιδιαίτερα σημαντικό αυτό. Θα μπορούσε να ερμηνευτεί σα συνέπεια του οτι πολύ περισσότεροι άνθρωποι έχουν πρόσβαση σε δημιουργικά εργαλεία απο ότι στο παρελθόν. Έχουμε περισσότερη καταγραφή γνώσης, όχι απαραίτητα δημιουργία.

Και σε αυτό θα πρέπει να σταθμίσουμε το οτι δεν είναι όλη η γνώση ανακαλύψιμη. Το οτι την καταγράφει πχ κάποιος σε ένα blog δε σημαίνει οτι θα τη διαβάσει κανείς.