Ελληνική ταινία στο U.S. Comedy Arts Festival!

Published by ispofacto in Cinema, Television

charitons-choir 

Για όσους δεν γνωρίζουν το USCAF (U.S. Comedy Arts Festival) πρόκειται για μια διοργάνωση που προωθεί τις ανεξάρτητες παραγωγές και επικεντρώνεται κυρίως στις κωμικές ταινίες. Εκτός από κανονικές ταινίες περιέχει και μικρού μήκους ταινίες αλλά και live performances. Μία λοιπόν από τις ταινίες που προβλήθηκε στο φεστιβαλ είναι και η Chariton’s Choir (στα ελληνικά η χορωδία του Χαρίτωνα).

Η ταινία περιστρέφεται γύρω από έναν καθιερωμένο ετήσιο διαγωνισμό χωρού σε μια επαρχιακή πόλη της Ελλάδας. Σκηνοθετεί ο Γρηγόρης Καραντινάκης. Δεν την γνώριζα την ταινία αν και στο imdb δείχνει ότι έχει ημερομηνία παραγωγής το 2005. Αυτό σημαίνει ότι είναι παλιά και έχει βγει ήδη και στην Ελλάδα παλιότερα; Γενικά ισχύει όμως ότι στο φεστιβαλ παρουσιάζονται περισσότερο καινούριες ταινίες οπότε υπάρχει πιθανότητα να είχε η ταινία προβλήματα στην διανομή και στην προώθηση στις αίθουσες και να άργησε να βγει γι’αυτό τον λόγο.

Comments (3)

Papajohn
March 4th, 2007 at 2:08 pm

Όχι βρε, είχε βγει στα cinema πέρισυ και ήταν πολύ καλή!

SebKCS
March 5th, 2007 at 5:13 pm

Όντως παλιά είναι, πραγματεύεται την κατάσταση σε ένα μικρό χωριό την περίοδο της Χούντας. Αν βλέπεις ταινίες, δες κι αυτήν!

Τραγουδάνε σε κάποια στιγμή τα παιδιά του τοπικού σχολείου “Τα παπαγαλάκια στη σειρά, πα-πα-παγαλίζουνε σωστά, τρώνε κι όλο το φαΐ τους, κάνουν ότι λένε οι αρχηγοί τους”, ή κάπως έτσι.

Αξίζει…

(Ωραίο blog by the way, περνάω συχνά αλλά πρώτη φορά σχολιάζω)

ispofacto
March 5th, 2007 at 9:37 pm

Δεν είχε πέσει στην υπόληψη μου η ταινία, αν και γενικά δεν παρακολουθώ τον ελληνικό κινηματογράφο. Λόγω του ότι παρακολουθώ τις ανεξάρτητες ταινίες που βγαίνουν σε τέτοιου είδους φεστιβαλ μου έκανε εντύπωση η συμμετοχή της Ελλάδας, πόσο μάλλον όταν είδα και reviews για αυτήν!