Ανακοινώσεις από την Google και την Mozilla

Published by stelabouras in Internet, Software, Tech

announcements 

Ας συνοψίσω σε αυτό το post τις ανακοινώσεις και τα νέα features που ανακοίνωσαν Google και Mozilla τις τελευταίες μέρες.

Αρχίζοντας απο την πρώτη, το Google Talk διατίθεται πλέον ως ξεχωριστό online “gadget”, δηλαδή επισκεπτόμενος κανείς το google.com/talk μπορεί να ανοίξει μέσα στον browser το google talk χωρίς να χρειαστεί να κάνει login στο Gmail…Χμμ γιατί? Μου φαινόταν αρκετά χρήσιμο το ότι υπήρχε integration με το gmail..Άγνωσται αι βουλαί..

Συνεχίζοντας με την Google, έχει γίνει διαθέσιμο ένα νέο feature στα Google Maps με την ονομασία MyMaps, το οποίο δίνει την δυνατότητα στον καθένα να δημιουργήσει custom personalised maps με δικά του Marks, διαδρομές, φωτογραφίες και videos [YouTube, Google Video] για να μπορεί στην συνέχεια να τα μοιραστεί με τους υπόλοιπους! Αρκετά καλή ιδέα αλλά τι κρίμα που υπάρχουν ήδη sites που κάνουν το ίδιο (Frappr, Platial)! Αν είναι αυτός ένας τρόπος για να σκοτώσουν τον ανταγωνισμό που οι ίδιοι δημιούργησαν (τα sites αυτά χρησιμοποιούν άλλωστε το Google Api) είναι χαζό θα έλεγα…γιατί δεν αγοράζουν κάποιο να είναι όλοι χαρούμενοι?

Τέλος περιμένουμε μέσα στην βδομάδα από την Mozilla την έκδοση 2.0 για τον email client, Thunderbird! Ελπίζω πολλά profile related issues να έχουν λυθεί (για να χαρεί ο Petrakeas) εκτός από τα παρακάτω features που θα ενσωματωθούν:

  • Message tagging and improved search
  • Advanced folder views
  • Message alerts
  • Integration with Gmail and .Mac