Tangerine: επιλογέας τραγουδιών!

Published by ispofacto in Multimedia, Music, Software, Tech

tangerine 

Σίγουρα ανάλογα με τη διάθεση που έχετε κάθε φορά θέλετε να ακούσετε διαφορετικά τραγούδια. Άλλες φορές μπορεί να θέλει κάποιος να ακούσει ανεβαστικά τραγούδια και άλλες φορές ήρεμα και αργά. Δεν θα ήταν λοιπόν ωραία ιδέα να μπορούσατε να είχατε σχεδόν αυτόματα μια λίστα από όλα τα τραγούδια που υπάρχουν στην συλλογή σας ανάλογα με το είδος τους;

Την λύση σε αυτό το πρόβλημα δίνει το Tangerine. Το πρόγραμμα αυτό λοιπόν, αναλύει τα τραγούδια που έχετε στο iTunes σύμφωνα με BPM και beat intensity και μπορεί να κατηγοριοποιήσει και να δημιουργήσει τις εν λόγω παραπάνω λίστες εύκολα και γρήγορα. Σε έναν 1.83 Ghz Core Duo iMac μπορεί να εξετάσει 3 τραγούδια το δευτερόλεπτο, δηλαδή η όλη διαδικάσία είναι πάρα πολύ γρήγορη ώστε να μην χρειάζεται να περιμένετε πάρα πολύ για να αρχίσετε το πρόγραμμα γυμναστικής σας για παράδειγμα!

Comments (5)

Flareman
April 6th, 2007 at 1:06 am

Πολύ καλό πρόγραμμα, στην ανάλυση που είναι και η καρδιά του χάνει λίγο (κάνει λαθάκια αρκετές φορές), αλλά γι’ αυτόν τον λόγο έχει την επιλογή να (υπο)διπλασιάσεις τα BPM σε ένα τραγούδι, ώστε να έρθεις πιο κοντά στο πραγματικό νούμερο. Βεβαίως, αν δεν είναι κάποιος DJ δεν τον νοιάζει ο ακριβής αριθμός των χτύπων, με προσέγγιση είναι επαρκές:)

chzigkol
April 6th, 2007 at 11:10 am

Αν ένα τραγούδι έχει εναλλαγές ρυθμού τότε τι επιδόσεις πιάνει το εν λόγο προγραμμάτι;

xristos
April 6th, 2007 at 11:26 am

Mono gia mac?

ispofacto
April 6th, 2007 at 11:38 am

Ε για αυτό είναι beta ακόμη δεν γίνεται να πιάνει όλα τα τραγούδια από τώρα! :)
Yep, μόνο για Mac είναι.

Petrakeas
April 10th, 2007 at 1:02 pm

@chzigkol Συνήθως τα προγράμματα με bpm detection ανιχνεύουν μέσα στο πρώτο λεπτό. Μάλλον κ αυτό έτσι θα είναι