18 μήνες, 20 άνθρωποι και 500 επιλογές…

Published by stelabouras in Coding, Multimedia, Software, Tech

vista-desktop 

…χρειάστηκαν για να δημιουργηθεί ο εισαγωγικός ήχος των Windows Vista που αποτελείται από 4 συγχορδίες!

Στις 24 Απριλίου, η Microsoft κατοχύρωσε αυτή την μελωδία σε περίπτωση που κάποιος την αντιγράψει..Για την ιστορία οι συγχορδίες είναι οι παρακάτω:

“2-note chords E/B, G#/E, a brief rest, followed by two more 2-note chords B/F#, E/B where the initial notes are played two octaves above middle C”

Dong!

Comments (8)

dimitris_s
May 8th, 2007 at 10:33 am

Το καλυτερο σχολιο ηταν το “no comment(s)” poy eixe stin arxiki selida, prin grapsw egw auto to comment… den katsan na grapsoun kanan driver gia kana sata controller, mousikoules sxediazane 18 mines.. :P

Petrakeas
May 8th, 2007 at 11:10 am

Ουάου!!! Πάντως των XP μου αρέσει πιο πολύ.
@dimitris_s δεν είναι δουλειά της Microsoft να γράφει drivers για SATA controllers! Αυτό είναι δουλειά του κατασκευαστή.

Antreas
May 8th, 2007 at 11:32 am

Βάλτε ένα linux και θα δείτε τίνος δουλειά είναι να φτιάχνει drivers.
18 μήνες για 4 συγχορδίες για ολόκληρο τραγούδι πόσο καιρό θέλουν δλδ;

Petrakeas
May 8th, 2007 at 12:04 pm

Τo linux είναι άλλη φάση. Πάντως εμένα μου φαίνεται λογικό (όπως και γίνεται) τους drivers να τους φτιάχνει ο κατασκευαστής που γνωρίζει και το hardware

GeeKay
May 8th, 2007 at 12:53 pm

Ότι και να λέτε, από τη μουσική μέχρι τη λειτουργία και τη χρήση τους απλά…μαμάνε! Είναι μια καλή αναβάθμιση! Όσο για το linux…δεν είναι για απλούς καθημερινούς χρήστες ρε παιδιά! Πώς να το κάνουμε? Είναι σαφώς πολύ καλό λειτουργικό (δεν μπαίνω στη διαδικασία να πώ καλύτερο γιατί πολύ θα μου φωνάξουν), αλλά για άλλη χρήση! Ελπίζω το μέλλον να γίνει το ένα και μοναδικό…

ρε παιδιά από το wiggler! Σκεφτείτε κι εμάς τους γηραιότερους και βάλτε μeγαλύτερα fonts και box στα comments!

dimitris_s
May 8th, 2007 at 3:33 pm

@Petrakeas : Συμφωνω φιλε μου και το ξερω. Δεν λεω να κατσει να γραψει drivers συγκεκριμενα για καθε sata controller. Τα καινουρια mobo υποστηριζουν εγγενως τα vista και εχουν sata drivers. Παλαιοτερα mobo [παλαιοτερα λεγοντας, διαμαντια οπως το ASUS A8R32MVP DLX] ομως δεν εχουν υποστηριξη απο τις εταιρειες [ακομα τουλ.] και δεν εχουν βγει sata drivers για vista. Δεν λεω οτι ειναι δουλεια της MS να κατσει να γραψει αυτη drivers, απλα το συγκρινω με τους 18 μηνες που σπαταλησε για να γραψει ενα γλινγκ-γλονγκ ενω θα μπορουσε να τους ειχε αφιερωσει στην υποστηριξη παλαιοτερων συσκευων [sata κτλ.] :)

artech
May 8th, 2007 at 8:57 pm

Κρίμα τις ώρες που έχασαν τόσοι άνθρωποι. Μπορούσαν απλά να πληρώσουν ένα μουσικό: θα έβγαζε πολύ καλύτερο αποτέλεσμα. :-)

Antreas
May 9th, 2007 at 4:17 pm

Με παρεξηγήσατε λίγο, το σχόλιο μου ήταν ειρωνικό. Φυσικά και είναι δουλειά των κατασκευαστών να φτιάχνουν drivers για τις συσκευές τους , αλλά το Linux αποτελεί παράδειγμα ότι οι εταιρείες δεν ασχολούνται παρά μόνο να πουλήσουν αφού δεν υπάρχει σχεδόν κανένας driver για linux φτιαγμένος από την εταιρεία κατασκευής(εκτός από NVIDIA και ΑΤΙ).