Ο Bill Gates μας δουλεύει για τα καλά

Published by ispofacto in Consoles, Gaming, Hardware, Tech

bill_gates1 

Ως γνωστόν πριν λίγο καιρό στο τεχνολογικής φύσεως conference D, ο Bill Gates και ο Steve Jobs έδωσαν από κοινού συνέντευξη. Σε μια συγκεκριμένη ερώτηση ο Bill ρωτήθηκε σε τι κατεύθυνση βαδίζει η Microsoft όσον αφορά το gaming τμήμα της. Η απάντηση του Bill περιελάμβανε τα εξής:

“Software is doing vision and so, you know, imagine a game machine where you’re just going to pick up the bat and swing it or the tennis racket and swing it. “

Δηλαδή, σύμφωνα με τον Bill, η επόμενη κονσόλα της Microsoft θα έχει κατά μεγάλη πιθανότητα την παραπάνω δυνατότητα. Νομίζω ότι είναι μια πολύ καλή καινοτομική ιδέα από τη Microsoft. Η εταιρεία άλλωστε μας έχει συνηθίσει σε καινοτομίες από την αρχή της δημιουργίας της. Για παράδειγμα μπορώ να αναφέρω το καινοτομικό λειτουργικό σύστημα με γραφικό περιβάλλον ή το μοναδικό στο είδος του, Zune. Φήμες μάλιστα αναφέρουν ότι υπάρχει περίπτωση να καινοτομήσει για μία ακόμη φορά με touch-screen κινητό. Νομίζω ότι είναι μια φοβερή ιδέα.

Αλλά σε αυτήν την περίπτωση αυτή τη φράση νομίζω ότι κάτι μου θυμίζει. Μπορεί δηλαδή αυτή η ιδέα της να μην είναι και τόσο καινούρια. Χμμ.. μπορεί να κάνω και λάθος. Anyway, την κάνω για σήμερα μιας και έχω καιρό να παίξω στο Wii, το Wii Sports. Ειδικά το tennis ή το baseball.

Comments (9)

Kaljo
June 7th, 2007 at 9:22 am

:-D

maksek
June 7th, 2007 at 10:04 am

Δεν το έπιασες καλά φαίνεται. Ο Βασιλάκης δεν θα χρησιμοποιεί ένα απλό Wii remote χειριστήριο. Θα μπορείς να πάρεις την κανονική ρακέτα και να τη συνδέεις στην κονσόλα. Όπως και το μπαστούνι του μπέιζμπολ ή του γκολφ. Επίσης θα μπορείς να δανειστείς το καλάσνικοφ του γείτονα και να παίξεις GTA! Το πρόβλημα θα είναι να βρεις τα όπλα του Β’ παγκοσμίου για να παίξεις Medal όπως επίσης και πώς θα βάλεις τη Ferrari (πάλι του γείτονα φυσικά) στο σαλόνι σου για να παίξεις ένα racing game της προκοπής. Δεν ανησυχώ όμως, κάτι θα σκεφτεί ο φωστήρας Βασιλάκης…..

Kaljo
June 7th, 2007 at 10:24 am

Αυτο καταλαβα και εγω την πρωτη φορα που το διαβασα, αλλα δεν μπορει.Οχι μονο για τους λογους που ειπες, αλλα θα ηταν και επικινδυνο να παιρνεις το ροπαλο μες το σπιτι, και να το κουνας απο εδω και απο εκει.Εδω μερικοι καταφερνουν να χτυπησουν με το wiimote.Μαλλον εννοει ο Μπιλακος, πως εκτος απο ενα απλο χειριστηριο, η κονσολα θα καταλαβαινει και τισ κινησεις του σωματος .

jim_hellas
June 7th, 2007 at 10:24 am

Έτσι… Έτσι… Πάντα καινοτόμα η M$! :P

eid_ot_evil
June 7th, 2007 at 11:20 am

χαχαχαχα….πολύ τον πάω τον μπιλλ γκέητς :P τρελό γέλιο

papo
June 7th, 2007 at 12:21 pm

χα χαα ωραιο point ispo μου ειχε ξεφύγει! ..πολυ καλό point!

andreas
June 7th, 2007 at 12:53 pm

Wii !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

WeekendGeekCast#54 - Για Mac fanboys και όχι μόνο!
June 10th, 2007 at 12:49 pm

[...] o Bill Gates και η εμμονή του με το Nintendo Wii [...]

KCorax
June 11th, 2007 at 11:02 am

Δεν είναι ακριβώς wii η προσέγγισή τους. Δεν αναφέρεται σε ένα χειριστήριο αλλά σε πραγματικά αντικείμενα, πράγμα το οποίο γράφει και στο kotaku.
Στο περυσινό HDC έδειξαν ένα σύστημα στο οποίο με απλή κάμερα και κάποια διαφανή (στο μάτι) αυτοκόλητα που τοποθετείς πάνω στα αντικείμενά σου (πχ ρόπαλο και ένα τιμόνι έδειξαν) μπορεί να εντοπίζει την κίνησή τους κλπ κλπ.