E.A. και Apple = L.O.L.

Published by stelabouras in Gaming, Software, Tech

electronic-arts-logo 

Laughing Out Loud λοιπόν για την ανακοίνωση της επιστροφής της Electronic Arts στους Mac! Καταρχάς παραβλέποντας το γεγονός πως η μεγάλη εταιρία βγάζει συνεχώς κακοφτιαγμένες μεταφορές ταινιών (harry potter series) σε όλες τις πλατφόρμες ή sport games που στην Ευρώπη τουλάχιστον δεν έχουν μεγάλο κοινό (nfl, madden, (american) football, nascar, tiger woods) και έχοντας μόνο λίγες (ευτυχώς) φωτεινές εξαιρέσεις ( NFS, C&C, το πολύ αναμενόμενο Crysis κ.ο.κ. ), η ανακοίνωση που έγινε στο πρόσφατο keynote του WWDC ήταν μάλλον παραπλανητική.

Τα games λοιπόν που ανακοινώθηκαν για τους Mac και έρχονται αυτό το καλοκαίρι, ούτε ports είναι, αλλά ούτε και native applications. Η Electronic Arts κάνει χρήση της τεχνολογίας Cider για να πετύχει αυτή την κίνηση. Τι είναι το Cider? Μεταφέρω αυτούσιο το κείμενο από την σελίδα του προϊόντος:

Cider is a sophisticated portability engine that allows Windows games to be run on Intel Macs without any modifications to the original game source code. Cider works by directly loading a Windows program into memory on an Intel-Mac and linking it to an optimized version of the Win32 APIs. Games are “wrapped” with the Cider engine and they simply run on the Mac.

Με όσα συνεπάγονται από το “wrapping” που καταφέρνει το Cider technology (performance hit κ.ο.κ.), είναι λογικό να μιλάμε για “non-true” Mac gaming.

Τέλος απλά θα κλείσω με μία σκέψη. Η Apple δεν θα καταφέρει να πείσει εύκολα τους hardcore gamers να “γυρίσουν” σε Mac, πολύ απλά λόγω των integrated καρτών γραφικών. Η τεχνολογία των computer graphics αναπτύσσεται ταχύτατα, έχοντας άμεσο αντίκτυπο στην gaming industy. Για αυτό ακόμα και η επιλογή του Bootcamp φαίνεται λίγη.

Πάλι καλά που υπάρχουν εταιρίες σαν την Blizzard και την I.D. (long live John Carmack) που καταφέρνουν να κρατήσουν ακόμη και αυτό το μικρό κοινό των Mac gamers ζωντανό! Ελπίζω οι υπόλοιπες εταιρίες ( που πιστεύουν ότι έχουν κάτι να κερδίσουν από την Mac platform) να παραδειγματιστούν από τις δύο τελευταίες και όχι από την E.A.

Comments (4)

poromenos
June 14th, 2007 at 4:44 pm

lathos h apopsh sou kata thn gnwmh mou
Me afthn thn kinish dn prospathei na traviksei tous hardcore gamers (pou afto den borei na to kanei se kamia periptwsh) alla
a) prosthetei allon enan logo-marketin trip- gia na agorasei kapios mac,kai na prosegisei diladi megalitero koino-oxi omws afto twn hardcore gamers
b)gia na dixei oti ta mac dn einai mono gia eppagelmaties…

stelabouras
June 14th, 2007 at 5:12 pm

Η σκέψη που έκανα στο τέλος όσο αναφορά τους hardcore gamers δεν είναι τόσο πολύ άμεσα συνδεδεμένη με την συγκεκριμένη κίνηση της E.A. παρά μια πιο γενικευμένη άποψη σχετικά με το gaming σε mac (άλλωστε οι hardcore gamers δεν μου φαίνεται να παίζουν τόσο πολύ ea games)

Πάντως αν ήταν να πάρω τώρα mac και έψαχνα λόγο δεν θα ήταν σίγουρα τα cider-powered E.A. games που θα μπορούσα να παίξω είτε σε P.C. είτε στο bootcamp (άλλωστε αυτή η επιλογή υπάρχει εδώ και καιρό), χωρίς φυσικά να δηλώσω πως μια τετοια κίνηση (ea + apple) θα φέρει ίσως και άλλους χρήστες. Απλά ο όλος σχεδιασμός από πίσω δεν θα είναι σωστός.

poromenos
June 14th, 2007 at 6:47 pm

oxi den eipa oti tha erthoun apoklistika giafton ton logo,apla tha kanoun merikous xristes na to skeftoun na metakomisoun gia mac;)

arkaspdf
March 25th, 2015 at 10:55 pm

Mias kai oloi mas theloume ena diallhma , sas etoimasame ena me
ta kalutera teuxh tou arka :)