Lost Season 3 unanswered questions…

Published by stelabouras in Multimedia, Television

lost-logo 

Βλέποντας το τελευταίο επεισόδιο του Lost έως τώρα (Through the Looking Glass), μου δημιουργήθηκαν πολλά ερωτήματα στα οποία δεν μπορώ να δώσω απάντηση ακόμα και θα ήθελα να ακούσω θεωρίες, εικασίες αλλά και άλλες ερωτήσεις εάν έχετε, σε αυτό εδώ το post.

Πριν διαβάσετε παρακάτω, οφείλω να σας προειδοποιήσω πως υπάρχουν spoilers για το τέλος της τρίτης season της πετυχημένης σειράς και ως εκ τούτου εάν δεν έχετε παρακολουθήσει ολόκληρο τον τρίτο κύκλο, καλύτερα να μην συνεχίσετε. Αν όμως έχετε δει και το τελευταίο (3×23) επεισόδιο feel free to read!

Τα δικά μου (λίγα) ερωτήματα είναι τα παρακάτω:

  • Γιατί ο Charlie έκλεισε την πόρτα στον Desmond μέσα στον υποβρύχιο σταθμό και δεν προτίμησε πρώτα να βγει και μετά να ασφαλίσει το δωμάτιο επικοινωνίας? Αν το έκανε αυτό όχι μόνο θα σωνόταν αλλά και δεν θα πλημμύριζε ο σταθμός. Από την άλλη μένοντας μέσα, πάλι δεν υπήρχε πιθανότητα να πνιγεί (σεναριακή τρύπα?) αφού το νερό που εισχωρούσε μέσα θεωρητικά θα μπορούσε να φτάσει μέχρι το ύψος του σπασμένου φιλιστρινιού, διατηρώντας έτσι το υπόλοιπο δωμάτιο με αέρα.
  • Γιατί ο John Locke αφού υποχώρησε και άφησε τον Jack να μιλήσει στον ασύρματο, εξαφανίστηκε πηγαίνοντας πίσω από την καλύβα?
  • Γιατί αυτός που μεγάλωσε τον Ben έχει παραμείνει ίδιος σε ηλικία; Ποιος ήταν και γιατί ήταν σε διαμάχη με τη DHARMA?
  • Ποιανού κηδεία γινόταν στα flash-forth της πλοκής, όταν ποια βλέπουμε τον Jack μετά την διάσωση (σε μια αρκετά “κατεστραμμένη” κατάσταση) και γιατί η Kate δεν ήθελε να πάει?
  • Πως (στο καλό) είναι ζωντανός ο πατέρας του Jack?
  • Με ποιόν μιλάει τελικά ο Jack στον ασύρματο? Έχει δίκιο ο Ben ή τους λέει ψέματα πάλι?
  • Αν η Penelope δεν ήταν αυτή στο πλοίο, πως η γυναίκα που έπεσε στο νησί ήξερε τόσα πολλά για αυτή και τον Desmonde ώστε να έχει και την φωτογραφία τους?
  • και φυσικά….Γιατί η Kate δεν έχει φακίδες πια όταν έχει διασωθεί??

Εξαιρώντας το τελευταίο ερώτημα ίσως, τα παραπάνω με απασχολούν από την πρώτη στιγμή που είδα το Lost 3×23. Η αλήθεια είναι ότι πίστευα πως πολλά από τα προηγούμενα ερωτήματα μου θα είχαν απαντηθεί στο τελευταίο επεισόδιο (Ποιο είναι το τέρας, πως ζωντανεύουν τα πράγματα στο νησί, γιατί κάποιος άνθρωπος δεν ξεπαστρεύει τον Ben να τελειώνουμε, από που κρατάει η σκούφια του Jacob) αλλά έκανα λάθος…

Ο λόγος τώρα σε εσάς! Τι πιστεύετε, τι ερωτήματα έχετε και τι προβλέπετε ότι μας περιμένει στην επόμενη season?

Comments (21)

Marios Tziortzis
June 14th, 2007 at 2:52 pm

Mporo na sou apantiso to telefteo erotima! It is called makeup :P
Vasika eixa kai ego tis idies akrivos apories molis ida to season finale prin apo kati eudomades. Itan arketa kalo episodio kai opos pane ta pramata vlepo to ‘lost’ na diadramatizete kai exo apo to nisi..Mas iposxethikan 3 akoma season apo 16 episodia..sigoura ena apo afta tha kanei catch up me to flash-forward poy idame sto season finale. Ara sigoura tha iparxei ‘lost’ kai exo apo to nisi. Opos p.x. Prison Break.

Ena akomi kalo erotima einai: giati o charlie egrapse ena poliploko minima sto xarti para na grapsei xekathara afto poy ithele? :P

kirkostas
June 14th, 2007 at 3:00 pm

Kai gw tis idies apories exw, kai mou thn edwse pou teleiwse etsi h trith season. Kata ta alla h gnwmh mou einai oti h tetarth season 8a synexistei pano sto nhsi briskontas ton Jack kai ton Ben na synergazonte enantion ths kainourgias apilhs. Isos etsi proxorisoune ligo to 8ema kai mias kai oloi mazi 8a einai mia wraia parea isos apanti8oun oles autes oi apories pou exoume.

Άγγελος
June 14th, 2007 at 3:09 pm

Πολλές από τις ερωτήσεις αυτές, απατώνται κατά κάποιο τρόπο εδώ. Ρίξτε μια ματιά αν θέλετε στην κουβέντα, είναι αρκετά ενδιαφέρουσα και χρήσιμη!

willow
June 14th, 2007 at 7:47 pm

Θα προσπαθησω να απαντησω,πιστευοντας παντα οτι τιποτα δεν ειναι οπως φαινεται :)

1)Ο Τσαρλιε στην πραγματικοτητα προστατεψε τον Desmond,γνωριζοντας πως δεν υπηρχε περιπτωση να μην μπει μεσα για να μιλησει στην Penelope.Κλεινοντας την πορτα,στην ουσια εκπληρωσε το πεπρωμενο του και εκλεισε το συμβολαιο του!Πιστευω οτι αν εβγαινε εξω,ο desmond θα εμπαινε μεσα και στο τελος θα πνιγονταν και οι 2 :)

2)Ανγωστες οι απαντησεις σχετικα με τον Locke.Δεν πιστευω παντως οτι ειχε καποιο νοημα η κινηση του,απλα συνεχισε μονος του την πορεια του στην ιστορια του Lost,ωστε οταν αργοτερα ερθουν τα ελικοπτερα να μην ειναι μεσα στο πλανο.

3)Σχετικα με ηλικια αυτουνου του τυπα δεν εχει δοθι καμια απαντηση μεχρι τωρα απο την σειρα.

4)Παλι δεν υπαρχει κανενα στοιχειο για το ποιος πεθανε.Μονο υποθεσεις μπορουν να γινουν,και πραγματι υπαρχει μια πολυ ωραια θεωρια οτι ειναι ο Mαικλ,αλλα και παλι μονο υποθετοντας.

5)Ο πατερας του Τζακ εχει πεθανει,δεν υπαρχει καμια αμφιβολια γιαυτο.Το οτι αφηνουν υπονοουμενα για το αντιθετο ειναι για να πιστεψει ο κοσμος οτι προκειται περι flashback.

6)στα 2 επομενα ερωτηματα νομιζω πως η φυσικη απαντηση ειναι η darma,αν και με αυτη την σειρα κανεις δνε ξερει…

&)+τελος,η Κατε μετα απο 3 μηνες που ειναι στο νησι,επιτελους την βλεπουμε με μακιγιαζ!

Petrakeas
June 14th, 2007 at 8:18 pm

@willow το επιχείρημά σου στο 5) δεν είναι σωστό. Το ότι ήθελαν να μας μπερδέψουν δεν είναι ικανοποιητική απάντηση για το ότι ο πατέρας του Jack είναι ζωντανός. Μάλλον παίζει και κάτι άλλο…

Άγγελος
June 14th, 2007 at 10:20 pm

Λίγο ή πολύ συμφωνώ με αυτά που εικάζει ο willow. Θέλω να θίξω 2 πράγματα μόνο:

1. Πεθαμένος, σύμφωνα με εμένα, δεν είναι ο Μάικλ. Προσωπικά πιστεύω ή ο Μπεν ή κάποιος που δεν έχει εμφανιστεί ακόμα.
2. Μπορεί όντως να μην είναι flash forward αλλά κάποια σκέψη κάποιου (π.χ. Ben, Jack) ή ακόμα και όραμα του Desmond. Εγώ συγκλίνω στο ότι τα σκέφτεται αυτά ο Jack επειδή του είπε ο Ben “γιατί θέλεις τόσο πολύ να γυρίσεις πίσω, τι σε περιμένει εκεί?” ή κάτι παρόμοιο.

Αναλυτικότερες απαντήσεις εδώ.

Kaljo
June 15th, 2007 at 12:34 am

Ο Michael θα ειναι regular της σειρας τουλαχιστον στον επομενο κυκλο.Οσο για τον πατερα του Jack , ο Lindelof εχει πει πως ειναι νεκρος, και δεν ξαναζωντανευει, γινεται ζομπι, κ.ο.κ.

μαρια
June 21st, 2007 at 1:32 pm

πιστευω οτι ο πατερας του τζακ ειναι νεκρος κ δεν ξαναζωντανευει, απλως ο τζακ ηταν τοσο μεθυσμενος στη συγκεκριμενη σκηνη που τα ειχε μπερδεψει…

christel
July 25th, 2007 at 12:07 pm

ρε παιδια αν ηταν ο michael στο πλοιο θα αναγνωριζε τη φωνη του τζακ και θα του απαντουσε!κι οσο για το flash forward γιατι ο τζακ να ειναι σε καταθλιψη και ποιος πεθανε τελιικα?εχω καταμπερδευτει…ξερουμε ποτε βγαινει η επομενη season?

Petrakeas
July 25th, 2007 at 6:33 pm

Σε κατάθλιψη ήταν προφανώς για την κατάστασή του με την Kate και γιατί η ζωή του πλέον είναι μονότονη, ενώ πριν ήταν ο αρχηγός…

Lost : Νέες πληροφορίες και…videogame? at Wiggler
August 9th, 2007 at 5:40 pm

[...] να μην έφταναν τα ερωτήματα που υπάρχουν από το τέλος της 3ης season του Lost, οι δημιουργοί έδωσαν στην κυκλοφορία (με πρώτη [...]

mary
August 23rd, 2007 at 5:20 pm

ego simera eida to teleutaio epeisodio tou tritou kiklou, eida ola ta epeisodia se treis meres kai mporo na po pos itan ka8ilotika alla mou ehoun afisei para polles apories kai nomizo pos sto telos den prokeitai na mas poun tipota gia to nisi kai gia olous osoi vriskontai ekei, opos ginetai panta….h ekplixi 8a itan na teleiosei to lost me ola ta erotimata na ehoun apanti8ei, auto 8a itan mia pragmatiki anatropi, megaliteri kai apo tin idia ti seira!

Petrakeas
August 23rd, 2007 at 7:31 pm

@mary: “h ekplixi 8a itan na teleiosei to lost me ola ta erotimata na ehoun apanti8ei, auto 8a itan mia pragmatiki anatropi, megaliteri kai apo tin idia ti seira!”
καλό!!!!

Urbanbreaker
September 6th, 2007 at 11:15 am

Έχω απάντηση για τον Charlie… Άμα προσέξετε η πόρτα του ασυρμάτου κλείνει μόνο από μέσα.Το κάνει και ο Ρώσος και οι δυο κοπέλες.Αν έβγαινε ο Charlie θα γέμιζε νερό όλος ο σταθμός γιατί δεν θα υπήρχε τρόπος να ασφαλίσει η πόρτα οπότε διαλεξε να σώσει τον Desmond αφού είδε ότι ζούσε η Penelope…

Petrakeas
September 6th, 2007 at 2:01 pm

@Urbanbreaker Σωστός!! Βέβαια από φυσικής άποψης (όπως παρατήρησε ο Stelabouras) δεν κινδύνευαν και δεν έπρεπε να θυσιαστεί ο Charlie, γιατί η στάθμη του νερού θα ανέβαινε μέχρι το ύψος του παραθύρου. Θα είχαν αρκετό χώρο με αέρα από πάνω τους και θα μπορούσαν να βγουν όπως μπήκαν!!

Urbanbreaker
September 7th, 2007 at 1:04 pm

@Petrakeas Yep! Σωστός!

Leon
September 11th, 2007 at 11:03 am

Sto feretro einai o John Lock!sigoura…exei vrethei foto apo tin efimerida pou krataei o jack kai me polu zoom fainetai oti kapoios pou to onoma tou ksekinaei apo Jo einai onekros…Twra epeidi to feretro fainetai polu mikro uparxei i theoria oti to nisi timwrise ton lock k tou exei kopsei ta podia….Paralogo i logiko?mono sto lost…

Urbanbreaker
September 12th, 2007 at 8:16 am

Πιστεύω ότι η κηδεία είναι της Rose. H Rose είχε καρκίνο και λογικά εάν κατάφεράν να φύγουν από το νησί δεν μπορούσε να επηρεαστεί θετικά από τις ιδιότητες του νησιού. Επίσης η κηδεία γινεται σε περιοχή ghetto που συνδέεται περισσότερο με την Rose παρά με κάποιον άλλο. Τέλος, έχω την εντύπωση πως ή στη συζήτηση με τον άνθρωπο στο γραφείο κηδειών ή με την Kate αναφέρεται “her funeral” οπότε μάλλον πρόκειται για γυναίκα…

vicky
September 20th, 2007 at 8:43 pm

Κατάλαβε κανείς ποιος είναι αυτός ο Jakob; Είναι τίποτα παραφυσικό ή πάλι παραμύθια του Ben;

Exelior
February 2nd, 2008 at 2:27 am

o jackob den einai ena paramu8i tou ben alla uparxei !! boreite na to deite kai eseis monoi sas me polu slow motion otan o Ben phge ton Lock na paei an dei ton Jackob shn kaluba oti o Jackob ontws ka8otan sthn karekla !!! h skhnh pou anaferomai einai otan o jackob neuriase kai petakse ton Ben sto toixo :)

UltraViolet
February 27th, 2008 at 10:55 am

Geia sas paidia.Exw mia aporia sxetika me to lost (diladi einai kati pou m exei fanei senariako lathos) den xerw an einai swsto pou to postarw edw alla …
loipon, ston 3o kuklo tou lost o Sawyer ki i Kate einai aixmalwtoi se kloubia gia arkoudes apo tous allous.
Mathainoume stin poreia oti auto ekei einai ena allo nisi apenanti apo to idi gnwsto, opou apla douleuoun oi Alloi.
Pio meta blepoume ton John Lock na pigainei na tous swsei.
Pws sto kalo pige o Lock ekei, pws brike barka?