Η Nokia αρχίζει να φοβάται…

Published by ispofacto in Gadgets, Hardware, Software, Tech

openmoko 

Στην αρχή η Nokia ανακοίνωσε ότι οι touch-screens στα κινητά δεν είναι τίποτα το ιδιαίτερο και μάλιστα είπε ότι δεν υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για touch-screens γενικά. Μάλλον η Apple, η LG και η HTC κάνουν ότι να’ναι δηλαδή, με λίγα λόγια.

Στη συνέχεια όμως εντελώς ξαφνικά βγαίνει και δηλώνει “Optical sensors and touch will be the next big things” και “We believe there will be a lot of innovation around these.” Δεν ξέρω κάτι μου λέει ότι δε συμβαδίζουν και οι δύο δηλώσεις και πολύ. Χμμ… κάτι μου λέει επίσης ότι όλες οι εταιρείες τρέχουν και δεν φτάνουν γιατί σε περίπτωση που πετύχει το iPhone θα αρχίσει μεγάλη κατρακύλα για πολλές από αυτές. Τα 2 στάδια είναι πάντως λογικά. Και η Sony στην αρχή είχε κάνει φοβερές δηλώσεις πριν παραδεχτεί ότι το DS τσακίζει τα πάντα. Π.χ. :

“With the DS , it’s fair to say that Nintendo stepped out of the technical race and went for a feature differentiation with the touch screen. But I fear that it won’t have a lasting impact beyond that of a gimmick – so the long-lasting appeal of the platform is at peril as a direct result of that.”

Νομίζω ότι είναι σχεδόν σίγουρο ότι το εντελώς καινούριο κινητό που ανακοίνωσε ότι θα βγάλει η Nokia την επόμενη χρονιά θα έχει κάτι πολύ καινοτομικό πάνω του: Touchscreen.

Comments (4)

Άγγελος
June 20th, 2007 at 12:02 am

Δεν νομίζω ότι οι δηλώσεις αυτές δηλώνουν φόβο της φιλανδικής εταιρίας. Αν το πάρουμε αντικειμενικά, τα κινητά της είναι πολύ καλύτερα αυτών των LG, Samsung, κτλ ακόμα και του iphone που το μόνο πουλάει είναι μούρη και διαφήμιση και τίποτα παραπάνω.

Για εμένα το iphone είναι πεταμένα λεφτά και υστερεί σε βασικούς τομείς έναντι απλών κινητών της Nokia… για να μην τον συγκρίνουμε με N73, N80, N76, N95 και τα λοιπά.

Πιο πολύ το βλέπω σαν κίνηση εντυπωσιασμού, διαφήμισης και υποστήριξης των προϊόντων, παρά σαν φόβο.

stelabouras
June 20th, 2007 at 1:53 am

Το κόστος του Iphone, τα χαρακτηριστικά του και η κλειστή του αρχιτεκτονική μόνο απειλή δεν μπορούν να χαρακτηριστούν για την Nokia.

Όσο για τους όρους “touchscreen” και “innovation” από πλευράς Apple πιστεύω πως απλά δεν συμβαδίζουν. Άλλωστε touchscreen cellphones από την Nokia κυκλοφορούν εδώ και καιρό: Nokia 6708 , Nokia N95.

Δεν τους φοβάμαι τους Φιλανδούς, έχουν πολύχρονη εμπειρία στον τομέα! Το μόνο καλό που μπορεί να φέρει στον τομέα το iphone (και καλά θα κάνουν κάποιοι να παραδειγματιστούν από αυτό) είναι το style.

Γενικότερα πάτνως, οι κουβέντες για το Iphone έχουν αρχίσει να γίνονται τετριμμένες με τον καιρό…

imoschak
June 21st, 2007 at 2:44 pm

Πω! Double hit είναι αυτό το post ispo χτυπάς τη Sony που μισείς γιατί είσαι fanboy της Nintendo (δεν διαφωνώ και εγώ είμαι της Nintendo:-) αλλά και την Nokia αφού τώρα αποτελεί εχθρό της Apple, της οποίας επίσης είσαι fanboy, ευτυχώς που δεν είπες τίποτα και για τα windows mobile κινητά της Microsoft.

H Nokia αντιγράφει ΤΕΛΕΙΩΣ το iPhone. ΑΠΟΛΥΤΟ RIP-OFF. at Wiggler
August 29th, 2007 at 8:55 pm

[...] τις περίεργες δηλώσεις που είχε κάνει παλιότερα (βλέπε εδώ), κάποιοι είπαν ότι δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Μάλιστα [...]