Τα Windows λειτουργούν για μία ακόμη φορά σωστά

Published by ispofacto in Software, Tech

windows-95-packshot 

Αναμφισβήτητα, τα Windows χρησιμοποιούνται σε πάρα πολλές πλατφόρμες μηχανημάτων που δεν είναι αμιγώς PC όπως π.χ. βιομηχανικές συσκευές. Σε μία παλιότερη συνέντευξη του μάλιστα ο Bill Gates είχε δηλώσει ότι η τελευταία έκδοση των Windows μπορεί να χρησιμοποιηθεί άφοβα ακόμα και για διαχείριση σε νοσοκομείο. Προφανώς έχει πληρωθεί αδρά από γραφεία κηδειών.

Φυσικά το γεγονός ότι χρησιμοποιούνται σε μια πληθώρα από πλατφόρμες, δεν σημαίνει ότι η απόδοση τους είναι διαφορετική από αυτή των PCs. Για του λόγου το αληθές μπορείτε να δείτε την παρακάτω εικόνα στο flickr.

Comments (7)

elkosmas

Τώρα που το λες στο νοσοκομείο που δουλεύω εγώ (μεγάλο παλιό νοσοκομείο στο κέντρο της Αθήνας) κυρίως χρησιμοποιούν Windows αλλά αυτό σε κάτι γραφεία κτλ
Αλλά τα μόνιτορ (στην εντατική) και οι αναπνευστήρες χρησιμοποιούν διάφορες εκδόσεις του Unix όπως το HP-UX και το AIX. Ευτυχώς!

June 20th, 2007 at 5:48 pm

KCorax

Εάν βρεθείς σε νοσοκομείο (κούφια ώρα αλλά λέμε) και σε συνδέσουν με εξοπλισμό sharp ή toshiba ή hitachi ή MGE (σειρά 6χχχ που ρυθμίζει UPS κρίσιμου εξοπλισμού) ή avera mckennan ή siemens (μερικές σειρές), να φύγεις. Κατα πάσα πιθανότητα τρέχουν Windows CE.

June 20th, 2007 at 8:02 pm

elkosmas

Τώρα σε νοσοκομείο είμαι το τερματικό μου παίζει με xp αλλά ευτυχώς η κρίσιμη δουλειά γίνεται με embedded linux (δεν τo ήξερα μέχρι που διάβασα το manual),

June 20th, 2007 at 11:11 pm

KCorax

Μεγάλες οι νύχτες στο νοσοκομείο ; Αλήθεια οι χειριστές μεγάλου εξοπλισμού πχ τομογράφοι κλπ κάνουν νυχτερινές βάρδιες ή …

June 20th, 2007 at 11:16 pm

elkosmas

Δουλεύω συχνά νύχτα και δεν με προβληματίζει έχω καλούς συναδέλφους (ευτυχώς). Σε εφημερίες οι τομογράφοι είναι επανδρωμένοι (από όσο γνωρίζω γιατί το εργαστήριο μου δεν είναι στο σύστημα εφημεριών) αλλά εξειδικευμένα μηχανήματα (π.χ. ο Τομογράφος Εκπομπής Ποζιτρονίων) δεν είναι.

June 20th, 2007 at 11:27 pm

KCorax

Είναι δλδ θέμα ελιτισμού, το πόσο ακριβός πόρος θεωρείται ο κάθε χειριστής ή πχ θέμα ζήτησης ; Τώρα βέβαια δεν μπορώ να φανταστώ κάποιον να ζητάει επείγον πετ εκτός και αν μιλάμε πχ για ανευρύσματα. Αλλά και αυτό άντε να μυριστείς που θα ψάξεις να το βρεις…

Κάπως πρέπει να γίνει και να τραβήξετε ένα βίντεο με άσεμνες πόζες. Όπως έκαναν οι άλλοι στις φυλακές. Μόνο έτσι θα γίνει συζήτηση για κάθαρση και στη δημόσια υγεία.

Ενοχοποιηθείτε λοιπόν τι περιμένετε ; :P

June 20th, 2007 at 11:53 pm

elkosmas

Θέμα αναγκών είναι! Ίσως και να υπάρχουν αλλά δεν ξέρω.

June 21st, 2007 at 12:04 am

Leave a reply