The Bourne Ultimatum

Published by stelabouras in Cinema, Internet, Videos

bourneposter 

Το The Bourne Ultimatum είναι η τρίτη και (μάλλον) τελευταία ταινία της τριλογίας (μετά τα The Bourne Identity και The Bourne Supremacy) που πρωταγωνιστεί ο Matt Damon, ενσαρκώνοντας τον ρόλο του καταδιωγμένου από την CIA πρώην πράκτορα Jason Bourne και αναμένεται να βγει στις αίθουσες στις 16 Αυγούστου.

Η ταινία -κρίνοντας από το trailer- δεν διαφέρει από τις δύο προηγούμενες, τουλάχιστον ως αναφορά τα επίπεδα δράσης, σασπένς και περιπέτειας, παρόλα αυτά υπάρχει κάτι στο δεύτερο trailer που μου τράβηξε την προσοχή. Στο τέλος λοιπόν, οι δημιουργοί παραπέμπουν τον θεατή στην αναζήτηση του Bourne στο διαδίκτυο, δίνοντας την διεύθυνση μιας σελίδας στο Google, και συγκεκριμένα το www.google.com/bourne που κάνει redirect στο www.searchforbourne.com!

Όμως αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η Google συνεργάζεται με τους παραγωγούς για την προώθηση ταινιών. Παλαιότερες σχετικές κινήσεις ήταν το Da Vinci Code, που απαιτούσε επίλυση puzzles μέσω Google Gadgets και αναζήτηση τοποθεσιών στο Google Maps και το “The Break-Up” που παρακινούσε τους χρήστες να ανεβάσουν ένα αστείο break-up clip στο Google Video. Λογικά κάτι σχετικό θα συμβεί και στην περίπτωση του “The Bourne Ultimatum“. Interesting…

Comments (2)

penguin_chris
July 9th, 2007 at 4:49 pm

Η ταινία βασίζεται σε βιβλίο του Robert Ludlum ωστε θα βγουν τοσες ταινιες οσα ειναι τα βιβλια…

ILIA
February 26th, 2008 at 10:26 pm

Eιχα δει και την πρωτη ταινια που οπως και η τριτη μου φανηκε υπεροχη. Αξιζε τα Oscar.http://www.moviesoftheseason.com