Το Crysis είναι wow!!! το PC μου όχι!!

Published by Petrakeas in Gaming, Hardware

crysis1 

Δείτε τα τελευταία βίντεο εδώ. Το παιχνίδι είναι απίστευτο!!! Βέβαια αυτό σημαίνει αναβάθμιση, γιατί αν δε το απολαύσεις στο full δε λέει!! Το σκέφτομαι από οκτώβριο για καινούριο μηχάνημα..

Θα μου πεις αναβάθμιση μόνο για το Crysis; Το έχω 3 χρόνια το pc και συνήθως με καλύπτει. Αλλά πολλές φορές ο AMD Athlon 64 3500+ με 1 GB ram και μία geforce 6800 δεν είναι αρκετός. πχ σε προγράμματα μουσικής όταν τρέχουν πολλά εφέ ταυτόχρονα, σε επεξεργασία video, rendering ή όταν είναι αρκετά προγράμματα ανοιχτά και αργεί να ανοίξει ένα άλλο κλπ…

Βέβαια σκέφτομαι ότι το pc μου έχει αντέξει τόσα χρόνια χωρίς τρελά προβλήματα και bluescreens, σε αντίθεση με όλους τους υπολογιστές των γνωστών μου! Πραγματικά δεν ξέρω άτομο που να πήρε pc πριν 3 χρόνια και να μη του χάλασε είτε η κάρτα γραφικών ,είτε τροφοδοτικό, είτε οι πυκνωτές στη motherboard, είτε να έχει τρελά κρασαρίσματα (μου έρχονται τουλάχιστον 6 τέτοια περιστατικά στο μυαλό). Ίσως να παίζει ρόλο ότι έβαλα υλικά από καλές εταιρίες: Asus(mobo, graphics), Corsair (RAM), zalman (PSU), western digital(σκληροί).
Τη σκέφτομαι την αναβάθμιση πάντως.. τη σκέφτομαι σοβαρά… Bέβαια υπάρχει και ένα δίλημμα windows Xp ή Vista (DX10) και 32 bit ή 64! Λογικά τα benchmarks που βγουν θα δώσουν μία απάντηση..

Comments (6)

dimos222
July 5th, 2007 at 4:23 pm

Και γω τα ιδια φιλε ισως και λιγο χειροτερα pc 2-3 χρονων με 32bito κιολας. Αλλα θα περιμενω μεχρι αρχες 2008 για να παρω οτι κλαυτερο γινεται γιατι (κακα τα ψεματα τα παιχνιδια ειναι τα πιο απαιτητικά οχι το word που χρισιμοποιω για τις εργασιες στη σχολη) ειναιαλλη εμπειρια αυτα τα γραφικα και η μηχανη φυσικης.

willow
July 5th, 2007 at 5:04 pm

Παντου υπαρχει ενασ Dimos222 :P

HitMan
July 6th, 2007 at 3:04 am

Petrakea σε καταλαβαίνω απόλυτα.. κι εγώ αυτή την στιγμή είμαι σε διαδικασία αναβάθμισης [τώρα: Athlon64 3800 + 1GB Ram + X1600XT + almost 1TB storage] το τελευταίο θα παραμείνει… αλλά το σκέφτομαι σοβαρά μετά από χρόνια να πάω Intel μεριά… όχι κυριώς λόγω CPU αλλά απογοήτευσης από AMD chipsets σε κατά καιρούς mobos :(

Γιάννης
July 6th, 2007 at 10:58 am

είστε αχάριστοι!
έχω pc 7ετίας!
με 512 ram, AMD athlon XP 1800+, 1,54 GHz !!!
παρ’όλα αυτά είναι αξιοπρεπέστατο!
(σ.σ.: δεν παίζω παιχνίδια)

Petrakeas
July 6th, 2007 at 11:33 am

@Γιάννης μη με στεναχωρείς τώραααα! Είπαμε πρέπει να πάμε για αναβάθμιση… και αν θες σου πουλάω σε χαμηλή τιμή κομμάτια του παλιού!!! Έτσι Hitman? Βασικά, ο laptop μου έχει ίδια χαρακτηριστικά με τα δικά σου και ρε φίλε δεν μπορώ να κάνω απαιτητικά πράγματα χωρίς να καντιλιάσω στα βρισίδια πρώτα. Και πολλές φορές (όχι για games) θέλω πολλή cpu: vidcast edit κλπ
@Hitman η nvidia δεν έβγαλε καλά mobo chipακια για ΑΜD? Βγάζει ακόμα? Εγώ έχω το Via K8T800 Pro.. Γενικά καλό… Και εγώ αν οι barcelona δεν βγουν καλοί θα πάω (με μαύρη καρδιά) σε intel :( Εσύ δλδ είναι ευχαριστημένος από τις νέες AMD cpu?

HitMan
July 6th, 2007 at 1:33 pm

Το θέμα είναι ότι οι Barcelona θα αργήσουν να έρθουν για “οικιακούς” χρήστες στην Ελλάδα.
Κι εγώ με nVidia chip είμαι [MSI K8N F κάτι... :p] αλλά… μία οι πυκνωτές… μία το bios που τα ψιλοπαίζει… με έχει απογοητεύσει.

Τα intel based μηχανήματα στο γραφείο έχουν αποδειχθεί σκυλιά.. για αυτό σκέφτομαι την αλλαγή και μόνο!

Το pc στο σπίτι είναι καθαρά για gaming, video editing [ξέρεις... uncompressing... compressing.... :D ] και γενικά θέλει αρκετή “ιπποδύναμη”!