GRΣΣΚ!

Published by ispofacto in Television

greek-abc 

Μετά την τεράστια επιτυχία του My Big Fat Greek Wedding που σάρωσε στο Box Office, οι παραγωγοί του προκειμένου να αρμέξουν ακόμα περισσότερο το πολλά υποσχόμενο francise της ταινίας αποφάσισαν να ξεκινήσουν σειρά με τίτλο My Big Fat Greek Life και φυσικά την αναμενόμενη συνέχεια της ταινίας. Δυστυχώς τίποτα από τα 2 δεν πήγε καλά, καθώς η σειρά πάτωσε σε θεαματικότητα ενώ η συγγραφέας-πρωταγωνίστρια, σύμφωνα με τα λεγόμενα της, δεν είχε αρκετή έμπνευση για τη συνέχεια της ταινίας. Οπότε σιγά σιγά οποιαδήποτε greek-themed ταινία έφυγε από την μόδα και όσες είχαν σχέση με Ελλάδα δυστυχώς δεν τα πήγαν και τόσο καλά στο Box-Office ή οι κριτικές ήταν κάτι παραπάνω από τραγικές. (Αka Alexander, Troy).

Προφανώς μετά την επιτυχία των 300 το Greek Mousaka φάνηκε να έγινε πάλι της μόδας οπότε ξεφύτρωσε μια ακόμη greek-themed σειρά στο ABC. O τίτλος αυτής; GRΣΣK! (Αμάν πια αυτή η παραλλαγή του Ε, τη βαρεθήκαμε!). Η σειρά διαδραματίζεται στο φανταστικό Cyprus-Rhodes University και σύμφωνα με τους παραγωγούς της μπορεί να χαρακτηριστεί ως dramedy στα πρότυπα δηλαδή του Grey’s Anatomy: χιούμορ και δράμα σε ένα πολλές φορές κακόγουστο blender. Σε μια πρώτη ματιά πάντως μου φαίνεται μια προσπάθεια εξελληνισμένου One Tree Hill που δεν τα καταφέρνει και πολύ καλά στην αναπαράσταση της ελληνικής πανεπιστημιακής κοινωνίας. Το πρώτο επεισόδιο πάντως είναι δωρεάν στο iTunes, ενώ το επίσημο site έχει και ένα μικρό trailer για όσους θέλουν να ρίξουν μια ματιά.

Comments (8)

vrypan
July 13th, 2007 at 8:58 am

Νομίζω ότι δεν έχει σχέση με την ελληνική πανεπιστημιακή κοινότητα. Το greek έχει να κάνει με τα fraternities που ονομάζονται με ελληνικά γράμματα.

panos
July 13th, 2007 at 9:02 am

νομίζω δεν έχει να κάνει με έλληνες το όλο story…
στο αμέρικα όταν λένε greek σε ότι αφορά τα πανεπιστήμια, εννοούν τις “αδελφότητες” (fraternities, sororities) επειδή οι περισσότερες χρησιμοποιούν ελληνικούς χαρακτήρες (πχ. Beta Theta Pi)

ispofacto
July 13th, 2007 at 10:46 am

Μιλάει για fraternities αλλά μέσα στη σειρά παρουσιάζει και με κωμικό τρόπο διάφορα στερεότυπα της ελληνικής ζωής!

@ngel
July 13th, 2007 at 4:56 pm

Όπως είπαν και τα παιδιά παραπάνω, επειδή πρόσφατα είχα εμπειρία και την πάτησα κι εγώ με το Greek, έτσι λένε οι Αμερικάνοι τις αδελφότητες! Χάρηκα που είχα ανακαλύψει ένα Πανεπιστήμιο στο Texas με πολλές ελληνικές κοινότητες, αλλά τελικά, μόνο έλληνες δεν είχε…

Depy A.
July 24th, 2007 at 11:00 pm

δεν έχει να κανει να κάνει με το ελληνικό σύστημα αν και στα περισσότερα sites αναφέρεται οτι είναι αναπαράσταση αυτού. αν οι παραγωγοί νομίζουν οτι στο σίριαλ μιμούνται τα ελληνικά πανεπιστήμια τοτε ας ερθουν καλίτερα μια βόλτα απο την Ελλάδα!

GRΣΣK. « Gk’s
April 6th, 2008 at 6:57 pm

[...] Το GRΣΣK έχει σχέση με Ελλάδα μόνο στα γράμματα.Αναφέρεται στις ονομασίες που δίνουν σε πολλές αδελφότητες εμπνευσμένες από το Ελληνικό αλφάβητο.Οπότε please μην διαβάσω και άλλα σαν και αυτά. [...]

georgy
June 10th, 2010 at 3:29 am

paidia tin seira tin parakolou8w adialipta, kai h moni tis anafora se ellada einai h le3i “greek” kai tpt parapano. greek onomazonte oi fraternities kai sororoties sta amerikanika panepistimia. onomazonte etc giati exoun ws onomasia arxika ellinika grammata, ta opoia proerxonte apo diasimes arxees filosofikes ekfraseis kai ekfrazoun (upoti8ete) ta pisteyw kai tous stoxous tis ka8e adelfotitas..

dm
June 29th, 2010 at 9:54 pm

latreuw auth th seira!!!!!!!!!