Ουφ! Τέλειωσα το Harry Potter and the Deathly Hallows!

Published by ispofacto in Cinema, Misc, Various

harry_potter_deathly_hallows_special_edition 

Αν και με πήρε από το πρωί χθες μέχρι τις 2.30 το βράδυ μπορώ να πω ότι κατάφερα να το βγάλω σε μία μέρα και να μην σπάσω την παράδοση! Το βιβλίο ήταν πάρα πολύ καλό, ειδικά οι τελευταίες 200 σελίδες ήταν πραγματικά φανταστικές και ίσως οι καλύτερες όλης της σειράς. Αν και κατάφερα να βρω το Special Edition, δεν μπορώ να πω ότι δικαιολογείται η τόσο ακριβή τιμή του, παρόλου που όντως φαίνεται ωραία η υπογραφή της Rowling στο εξώφυλλο και οι χρυσαφένιες σελίδες.

Σίγουρα πάντως μπορεί να γράψει συνέχεια αν θέλει καθώς έχουν αφεθεί κάποια πράγματα ανοιχτά. Η πετρούλα για παράδειγμα που άφησε στο δάσος μπορεί κάποιος να τη βρει ή κάτι να παίξει με το ραβδί. Και αυτός ο κάποιος μπορεί να είναι ο Malfoy ή ο γιός του για παράδειγμα. Η μπορεί να γράψει για τις περιπέτειες των παιδιών του Χάρυ στο σχολείο. Χμμ θα αλλάξει λίγο ο τίτλος των βιβλίων αλλά πάλι είμαι σίγουρος ότι θα πουλήσει τρελά! Πάντως η ίδια έχει δηλώσει ότι δεν το αποκλείει τελείως να γράψει κάτι στο μέλλον ενώ έχει πει ότι μάλλον θα γράψει ένα βιβλίο που θα είναι σαν εγκυκλοπαίδεια και θα περιέχει background κυρίως ιστορίες που δεν μπόρεσαν να ενσωματωθούν στην κύρια πλοκή.

O Ron πάντως δεν πεθαίνει και η σελίδα δηλαδή που υποτίθεται ότι έχει τα spoilers είναι ένα μάτσο μπαρούφες. Το ότι ο Χάρυ ζει πάντως το πέτυχε. Και όντως το βιβλίο που διέρρευσε με φωτογραφίες από τις σελίδες είναι αληθινό. Η άλλη σελίδα πάντως και συγκεκριμένα τα comments της είναι αληθινά.

Comments (48)

aggelos
July 22nd, 2007 at 3:37 pm

Πραγματικά άπεχτο το τελευταίο βιβλίο (τελευταίο ;) Όταν είδα την σελίδα με όλες αυτές τις μούφες τρελάθηκα! Γκρρρρρ. Τέλως πάντων! είμαι στη σελίδα 119 και προχορώ ακάθεκτος!!!

aggelos
July 22nd, 2007 at 3:38 pm

* (τελευταίο ; )

ispofacto
July 22nd, 2007 at 4:06 pm

Και γω δεν νομίζω ότι θα είναι το τελευταίο. Ειδικά αν το καινούριο βιβλίο που ετοιμάζει δεν πάει και τόσο καλά. Παλιότερα είχε πει ότι θα είναι μια σειρά για ενήλικες και ότι το έχει προχωρήσει σε αρκετό βαθμό. Σκέφτεται μάλιστα να το βγάλει με ψευδώνυμο.

aggelos
July 22nd, 2007 at 5:08 pm

Τί θα κάνει δηλαδή; Θα το αλλάξει σε άλρεκιν για να τεριάζει σε ενήλικες;; =/

latro
July 22nd, 2007 at 5:15 pm

είμαι στην σελίδα 310 και μόλις έχουν κατεστρέψει το λουκέτο.είναι πολυ καλό αλλά προχωράει πολύ αργά.θα καταφέρει μέσα στις επόμενες σελίδες να καταστρέψει τα υπόλοιπα horcruxes και μάλιστα χωρίς ραβδί??anyway, ελπίζω να το τελειώσω σήμερα

ispofacto
July 22nd, 2007 at 8:46 pm

Το βιβλίο είναι γραμμένο σε κλασικό Rowling-style σχετικά αργή εξέλιξη μέχρι τη μέση και στη συνέχεια a hell of a road! Ειδικά, οι τελευταίες 200 σελίδες είναι όλα τα λεφτά!

giannis
July 24th, 2007 at 7:06 pm

παιδιά τέλος και για μένα, βέβαια το βιβλίο δεν έφτασε ακόμη από Αγγλία, αλλά να είναι καλά το net. Καλό ήταν, το χάρηκα πολύ, έδωσε τις απαντήσεις που έπρεπε, όμως μήπως το τέλος σας φάνηκε λίγο απότομο; α και για να μην το ξαναξεχάσω, ispofacto χίλια ευχαριστώ για την ιστοσελίδα του zendurl που είχε το τελευταίο κεφάλαιο, χάρη σ’ εσένα πρόλαβα να το διαβάσω. I’m in your debt, όχι όμως όπως ο wormtail!! χαχα!!

penelope
July 25th, 2007 at 11:53 am

Kala ta exw xasei den kserw ti na pistepsw!anyway o monos tropos gia na pistepsw to ti ginete einai na to diabasw egw h idia..ksereis kaneis pote bgainei telika edw ellada?kai poso peripou 8a kumainete h timh tou?

giannis
July 25th, 2007 at 1:05 pm

Penelope η ελληνική έκδοση βγαίνει Νοέμβριο. Το ποσό είναι άγνωστο. Αν πας στο site του Ψυχογιου (psychogios.gr), θα μπορείς να πληροφορηθείς σχετικά. Ακόμη και να παραγγείλεις, οπότε θα λέει και την τιμή. Αν και με το χαμό που έγινε καλύτερα να μην το παραγγείλεις, δεν θα σου έρθει νωρίς. Πήγαινε απλά σε κάποιο βιβλιοπωλείο και θα το βρεις. Ακόμη και τα Carrefour είχαν το πρωι του Σαββάτου την Αγγλική έκδοση και μάλιστα πολύ φθηνότερα.

giannis
July 25th, 2007 at 2:14 pm

sorry λάθος. Είναι psichogios.gr και η ημερομηνία κυκλοφορίας 3/11.

giannis
July 25th, 2007 at 2:22 pm

και φυσικά δενπεράσαν λίγες ημέρες από την κυκλοφορία του τελευταίου (ναι καλά!!) βιβλίου και η JKR ουσιαστικά ανακοίνωσε ότι θα γράψει εγκυκλοπαίδεια του Χαρυ Ποτερ με ιστορίες που αφορούν στους χαρακτήρες όλων των βιβλίων μέσα στο μαγικό τους κόσμο. Συγγώμη αλλά αν και έχει πολύ ενδιαφέρον, ο Tolkien ήταν ο ΕΝΑΣ και Μοναδικός. Λίγο σεβασμό στο Δάσκαλο και Πατέρα αυτού του λογοτεχνικού είδους.

ΜΙΛΤΟΣ
July 27th, 2007 at 2:58 pm

ΧΘΕΣ ΤΕΛΕΙΩΣΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ Κ ΤΙ ΝΑ ΣΑΣ ΠΩ ΗΤΑΝΕ ΤΕΛΕΙΟ ΕΠΙΚΟ ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΘΑ ΔΙΑΒΑΣΩ ΠΟΤΕ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΒΙΒΛΙΟ ΜΕ ΥΠΕΡΟΧΟ ΦΙΝΑΛΕ ΓΕΝΙΚΑ ΗΤΑΝΕ ΤΕΛΕΙΟ ΟΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΕΧΕΙ ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕΙ ΠΟΤΕ

ΜΙΛΤΟΣ
July 27th, 2007 at 2:59 pm

Ο ΤΟΛΚΙΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΣ Κ ΠΙΟ ΒΑΡΕΤΟΣ ΣΥΝΓΚΡΑΦΕΑΣ

ΜΙΛΤΟΣ
July 27th, 2007 at 3:01 pm

ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΓΙΑ ΜΕΝΑ Κ ΣΥΓΝΩΜΗ ΑΝ ΣΤΕΝΑΧΩΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΑΥΤΟ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΣΕΒΑΣΤΩ ΤΟΝ ΤΟΛΚΙΝ

giannis
July 27th, 2007 at 4:01 pm

Η γνώμη σου σεβαστή Μιλτο, αλλά όποιος διαβάζει Χάρυ Πότερ και διαβάσει και Tolkien, δεν δυσκολεύεται να καταλάβει που κινείται η Rowling. Ότι είναι βαρετά τα βιβλία του Tolkien είναι άποψη και όχι πραγματικότητα. Όσο για το 7ο βιβλίο, ήταν πολύ καλό και άξιζε την αναμονή του. Το 6ο όμως ήταν η κορυφή της σειράς κατά τη γνώμη μου.

ΜΙΛΤΟΣ
July 27th, 2007 at 6:20 pm

εγω θεωρω το βιβλιο αυτο εκπληκτικο υπαρχουν μερικες σελιδες που πραγματικα ειναι ολα τα λεφτα οπως πχ εκει που ο Νταντλι αποχαιρετησε τον χαρι η εκει που ο Χαρι καταλαβε πως πεθανε ο Ντομπι κι αρχισε να ζητα πανικοβλητος βοηθεια μετα που αρχισε να σκαβει τον ταφο χωρις μαγια η εκει που ο χαρι ανακαλυψε οτι επρεπε να θυσιαστει για το καλο ολων η στην μαχη με βολντι στο τελος γενικα αυτο το βιβλιο πηρε την πρωτη θεση στην καρδια μου μ αρεσε παρα παρα παρα πολυ

ftoxadaki
July 30th, 2007 at 2:02 pm

kialispera paidia ti kanete???????tha thela na sas parakoluthisw alla den mborw sas grafw gia ena logo mono!!!den eixa pote xrimata na agoraso gia na diavsw vivlia!!panta i danika i metaxirismena to mauro tus to xali diladh …vevaia h mageia tu kazantazki den xanetai oute kato apo tonus skonhs ala alo to ena alo to allo. mexri twra borusa na diavazw ta vivlia tu hp ite duleuontas gia na exw na ta agorasw ite perimenontas bas tixei kanenas vlamenos filos mu na to agorasei kai tu to danistw!!!!ayth th fora omws ta pragmata allaxan . tha paw se ena megalo vivliopolio (eluetherudaki..pataki.savala kai ala) kai tha arxisw na diavazw kai an me petaxun oxo tha apw sto epomenw pu tha paei tha to teliwsw kapote mma prin tin kanw thn trela eipa na rwtisw axizei???kai deuteron akoma kai ayto to vivlio me didaxe pragamta opws to na paleuw giati ta vivlia einai panta gia kapoious kai oxi gia lous?????????????????????????????????????

ftoxadaki
July 30th, 2007 at 2:03 pm

aaaaaaa tha vgei kai 8 pu tha exigei ta panta san ton tolkin ena pragma!!!!!

ftoxadaki
July 30th, 2007 at 2:04 pm

pws borw na grapsw kai egw arthraki????????????

olga
July 31st, 2007 at 7:13 pm

eleos re gianni… den ginete na sigkri8ei i rowlling me knn oute kan me tolkin!paradexome pos o tolkien exei poli oreo kai 3exoristo tropo na perigrafei ta gegonota pou isos i rowlling na min exei se toso megalo va8mo ALLA simasia pano apo ola einai ena vivlio na min katadaei pote vareto kai i istoria na einai fadastiki opos o xari potter. o xari potter den sigkrinete san story me tonarxoda. i fadasia tis rowlling einai asstireuti kai mas ekplisei sinexos…i rowlling einai korifi kai den ipir3e pote kalitero vivlio apo auta tou xari poter(me e3eresi isos ta 2 prota pou isteroun ligo)k oute nomizo pos 8a ipar3ei pote! MILTO SIMFONO MAZI SOU

αλεχ
August 2nd, 2007 at 3:53 pm

κι εμένα μου άρεσε πολύ

αλεχ
August 2nd, 2007 at 3:54 pm

ki eg;v to di;abasa kai moy ;arese oly

Mr potter
August 2nd, 2007 at 9:37 pm

Ispofacto pes m ligo thn selida plzzzzzz me to teleutaio kefalaio plzzzzzzzz:p

Mr potter
August 2nd, 2007 at 9:40 pm

RE paidia ti lete o TOLKIN einai poli kalos… morfomenos…. mexri kai dikia tou glossa ebgale LOL

Mr potter
August 2nd, 2007 at 9:41 pm

einai kaneis on steilte kanena mnm grigora… arxisa na bariemai

Mr potter
August 2nd, 2007 at 9:42 pm

poio einai to TELOS plz peite mou!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Mr potter
August 2nd, 2007 at 9:43 pm

perimeno……… me agonia

ispofacto
August 2nd, 2007 at 10:30 pm

Mr potter η σελίδα που ξεκινάει το τελευταίο κεφάλαιο είναι η 604. Επειδή όμως έχω την special edition του βιβλίου μπορεί να μην συμβαδίζουν οι σελίδες με την απλή-κανονική έκδοση του βιβλίου!

mariloy
August 5th, 2007 at 3:06 pm

εγω το μονο που ξερω ειναι οτι το 7 βιβλιο θα αφησει εποχη. . .

ΜΙΛΤΟΣ
August 6th, 2007 at 1:40 am

mariloy την αφησε ηδη. μιλαμε για ενα υπεροχο βιβλιο που δικαιως εγινε μπεστ σελερ αφηνωντας πισω του ολα τα υπολοιπα με μεγαλη διαφορα…

debbie
August 6th, 2007 at 11:52 am

ftoxadaki auto to biblio axizei sigoura ton kopo!!!

debbie
August 6th, 2007 at 11:54 am

a kai na rotiso kati!poia i diafora tou special edition me ta alla?
exei megali diafora?

ΜΙΛΤΟΣ
August 7th, 2007 at 3:04 pm

TO SPECIAL ΕDITION APO OTI JERV EXEI MEGALO MEGETHOS ME YPOGRAFH THS ROWLING KAI EIKONES STO ESWTERIKO TOY

ΜΙΛΤΟΣ
August 7th, 2007 at 3:05 pm

JERV= KSERW

debbie
August 7th, 2007 at 4:43 pm

a!ok thanks gia thn plhroforia!

orfeas
August 28th, 2007 at 11:22 am

παιδια συμφωνω κι εγω με την αποψη σας για τον τολκιν ηταν πολυ βαρετος και φλυαρος συγγραφεας η rowling είναι πολυ καλυτερη αν και είναι αληθεια οτι δεν εγραψε τοσα πολλα οσο ο τολκιν παρολα αυτα η ποιοτητα μετράει κι όχι η ποσοτητα

Marios
August 31st, 2007 at 10:25 am

Με διαφορά το καλύτερο βιβιλίο που έχω διαβάσει. Το τέλειωσα σε μία μερα και τρελάθηκα

alexandros
September 11th, 2007 at 2:46 pm

re paidia sas parakalw opoios exei diavasei to vivlio as mou pei ti ginetai.exw trelathei apo tin agonia.kserete pote tha vgei sta ellinika?

ispofacto
September 11th, 2007 at 2:48 pm

Πήγαινε εδώ:
http://en.wikipedia.org/wiki/Harry_Potter_and_the_Deathly_Hallows

Nikolas Koravos
October 3rd, 2007 at 10:01 pm

Ο Τολκιν ηταν φαντστικος συγγραφεας – κυριως ως προς τη γλωσσα του, τις περιγραφες των μαχων, εν ολιγοις τον επικο τονο των βιβλιων του. Η Ροουλινγκ στον τομεα αυτο δεν τον φτανει, καταφερνει ομως να δωσει τεραστιο βαθος στους χαρακτηρες της, κατι στο οποιο ξεπερνα τον Τολκιν. Υποψη βεβαια οτι ο Τολκιν εγραφε 50 χρονια πριν ..

Yanna
October 18th, 2007 at 2:54 pm

ΤΙΙΙΙΙΙΙ?!?!?!?!?!?!?!?! Βαρετός ο Τόλκιν????? Που έχω διαβάσει τα άπαντα και τα έχω μάθει απέξω? Αχ, αυτές οι επικιές τι μου έχουν κάνει… Και ναι, συμφωνώ, ίσως να μην υπάρχει τεράστιο βάθος στους χαρακτήρες του, αλλά ας σημειωθεί πως ο ίδιος θεωρούσε ότι έγραφε ιστορία και όχι μυθιστόρημα! Γι’αυτό και δίνει μεγαλύτερη σημασία στα γεγονότα κι όχι τόσο στους χαρακτήρες. Κι αν διαβάσει κανείς με προσοχή θα δει πως ο Τόλκιν κινείται σε διαφορετικό επίπεδο απ’ την Ρόουλινγκ όσον αφορά τη μυθοπλασία. Γι’ αυτό το Σιλμαρίλλιον (που δεν μου φάνηκε καθόλου βαρετό, αντίθετα με ό,τι έχω ακούσει από άλλους) μοιάζει με ιστορική μελέτη…

Yanna
October 18th, 2007 at 2:56 pm

Και, συμπληρώνω, ναι, Mr. Potter, έβγαλε πολλές δικές του γλώσσες, όχι μόνο μία! Ακαδημαϊκός ο άνθρωπος…

Dora
October 25th, 2007 at 9:09 pm

Παιδιά ο Τόλκιν ειναι respect τύπος. Μην τον πιάνετε στον στόμα σας. Η αλήθεια βέβαια είναι ότι κάνει υπερβολικά διεξοδικές περιγραφές ώρες ώρες, και ότι η Rowling έχει τον τρόπο της να μας μαγεύει και να μας εισάγει κατευθειαν σε έναν παραμυθικό κόσμο… αλλά ο Τόλκιν είναι δοκιμιογράφος, και τα δοκίμια έχου πάντα ένα στυλάκι… μονότονο, αλλά έχει πάντα πολύ ενδιαφέρον. Whatever, το 7 είναι πολύ καλό, με αστείρευτη δράση και ξετύλιγμα των χαρακτήρων… απολαύστε.

Θανάσης
November 10th, 2007 at 12:49 am

Παιδιά θα μου επιτραπεί να πω ότι δεν μιλάμε για συγκρίσιμα μεγέθη.

Ο Τόλκιν έγραφε με σκοπό να δημιουργήσει έναν κόσμο εξ ολοκλήρου, από τους χάρτες μέχρι την γλώσσα!!! Και τον δημιούργησε. Το έργο του βέβαια εκτός του ότι είναι μισού αιώνα παλαιότερο, είχε και περισσότερο το ύφος καταγραφής (φανταστικής) ιστορίας, παρά περιπέτειας…

Η Ρόουλινγκ είχε μάλλον άλλα πλάνα στο μυαλό της. Απευθύνεται σε σαφώς μικρότερες ηλικίες (αν και πετυχαίνει απόλυτα να ελξει και μεγάλους τελικά) και δημιουργεί έναν κόσμο άλλο, αλλά όχι τελείως νέο… Τέλος η γραφή της είναι σαφώς πιο άμεση, και τελικά λιγότερο φλύαρη από ότι αυτή του Τόλκιν (αν κάποιος χαρακτηρίσει φλύαρη την γραφή του Τόλκιν- που κάλλιστα μπορεί να ληφθεί και ως βλασφημία!!!)

Τέλος πάντως, ο καθένας στην εποχή του και στο κοινό του έχει τεράστια επιτυχία. Μάλλον θα έπρεπε να αφήσουμε τις συγκρίσεις και να απολαύσουμε και τους δύο…

rebel
December 31st, 2008 at 12:41 pm

it ‘s fascinating!!!!!!!the best ever!!!!!!!!!!!i ‘m looking forward to seeing it on movie!!!!!!!!there are no words to express it how perfect it is!!!!!!!!!harry potter fun para siempre!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Stelios
September 10th, 2010 at 11:04 am

Hello Harry,Hermion and Ron!!!

Melina
December 15th, 2012 at 3:44 pm

8eoro oti to biblio Harry Potter exei o8isi xiliades pedia ston kosmo na arxizoun na latreboun ta biblia.Ine ena katapliktiko mi8istorima.Gia mikrous kai megalous.Se opion den aresi ή ine agramatos ή prepi na arxisi na alazi ta gousta tou…

Melina
December 15th, 2012 at 3:52 pm

aaaaa kai i8ela na po se osous to kakologoun:SKASTE ASXETOIOIOIOIOI…auta :)