Why Slow? Η Yahoo απαντάει…

Published by stelabouras in Coding, Internet, Software, Tech

firebug 

Όσοι ασχολείστε με web development ίσως να έχετε ακουστά το Firebug, ένα Firefox extension που βοηθάει αρκετά σχεδόν σε κάθε τομέα της ανάπτυξης ενός site (ίσως εκτός από το server-side, εξαιρώντας τα server responses), όσοι από την άλλη δεν το έχετε ακουστά καλύτερα να το εγκαταστήσετε ευθύς αμέσως!

Η Yahoo ανέπτυξε το YSlow, ένα εργαλείο που εγκαθίσταται και αυτό ως Firefox extension και διευρύνει τις δυνατότητες του Firebug ως αναφορά τον τομέα του optimization. Το YSlow απαντάει στο πιο απλό ερώτημα των developers όταν πλέον έχουν τελειώσει τα λειτουργικά και βρίσκονται στο φινίρισμα του site: “Γιατί αργεί στο loading?”.

Το βοήθημα της Yahoo, αναλύει την σελίδα, προτείνει τρόπους βελτίωσης του loading time, βαθμολογεί το site και υπολογίζει το μέγεθος κάθε στοιχείου στην σελίδα (κάτι που κάνει και το Firebug από μόνο του, απλά το YSlow τα βγάζει πιο…συμμαζεμένα!).

Αν έχετε και εσείς την θέληση να βελτιώσετε λίγο παραπάνω το site σας από άποψη ταχύτητας ρίξτε μια ματιά στο YSlow!

Comments (4)

Νίκος
July 27th, 2007 at 11:00 pm

Θα το κοιτάξω… Μέχρι στιγμής το αγαπημένο μου developer extension είναι το Aardvark:

http://karmatics.com/aardvark/

Στέλιος
July 28th, 2007 at 9:03 am

Το firebug, είναι ότι καλύτερο έχει βγει κυρίως σε ότι αφορά στο JavaScript debugging. Ειδικά σε όσους γράφουν AJAX εφαρμογές, γιατί δείχνει με πολύ καλό τρόπο κάθε asynchronous request/response, από/προς τον server.
Για το YSlow έχω ακόμα επιφυλάξεις. Του έριξα μια ματιά και για το site που έλεγξα μου ανέφερε ότι πρέπει να κάνω λιγότερα external file requests & DNS lookups. Ομως το συγκεκριμένο site, κάνει χρήση του YUI (Yahoo User Interface) library, που έχει υποστηρίζεται από το Yahoo Developer Network. Είναι άτοπο, η Yahoo να αναιρεί το ίδιο της το παιδί, αφού η βιβλιοθήκη που υποστηρίζει, δεν περνάει από τα test του YSlow!!!

Στέλιος
July 28th, 2007 at 9:05 am

@stelabouras:
Κάντε βρε παιδιά λίγο μεγαλύτερο το comment textbox. Ισα-ίσα που χωράει 4 γραμμές και είναι κουραστικό να ρίξεις μια τελευταία ματιά στο comment, πριν γίνει submit.

YSlow: slow ! - pestaola.gr
July 31st, 2007 at 3:41 pm

[...] [via] Tags: firebug, firefox, performance, pestaola, software yslow [...]